Wysłany: 2008-08-12, 13:15 Najbardziej wkurzająca cecha u Polaków?
Jaka to jest wg was cecha?
Mi się wydaje, że jest to zakłamanie... Znam dużo ludzi, którzy niby deklarują że są prawdziwymi katolikami, co niedziele są w kościele. Problem jest w tym,że ich zachowanie zdecydowanie od tego odbiega.
Szpanerstwo i przechwalanie się.
Polacy są straszni pod tym względem. Każdy musi mieć jak najlepszy i najnowszy telefon, który wisi na szyji, albo obok ucha z puszczonym technem. Ewentualnie jakiś inny gadżet. Ostatnio nastała moda na noszenie mp4 do szkoły i słuchania go na lekcjach. Ale tak głośno, żeby wszyscy słyszeli i widzieli :P
Na otwarciu Igrzysk Olimpijskich, gdy przyszedł czas na Polskę, to oczywiście, jakiś Polak idzie z telefonem przy uchu i zbliżenie kamery na niego Podczas jakiś meczów też często pokazują takie sytuacje.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Ogólna mentalność. Mnie zawsze rozśmieszało to, co sam w pewnym sensie zauważyłem ^_^
Polscy kibice, jakby nie było, zapewne się upiją. Przegrają (Reprezentanci ), to się owi kibice nawalą procentami ile wlezie, bo ze smutku, bo przegrali. Jak Reprezentanci wygrają - również co zacieklejsi kibice się upiją, tym razem z radości ^_^ I na jedno wychodzi. Ale mniejsza o to.
W sumie, tak jak u większości. Szpanują nowymi zabaweczkami, czy to komórki, jakieś mocniejsze pojazdy (kołowe zazwyczaj), lenią się (jak to też już powiedziano: robią mniej niż mówią/narzekają), i takie tam.
Najbardziej mnie irytuje właśnie to pierwsze...czy tam drugie. Nie lubię po prostu, jak się ktoś zbytnio przechwala, bo wiadomo, że zbytnio, to zazwyczaj tylko dla zwrócenia na siebie uwagi ^_^ A tą manię ma wielu Polaków, od tych w moim wieku, po trochę bardziej starszych...
_________________ Kto nie chce kiedy może, ten nie będzie mógł kiedy będzie chciał.
Tchórz nie zazna życia,
Bohater nie zazna śmierci...
Mnie denerwuje zwracanie na kogoś uwagi jak sie jest ubranym i zaglądnie komuś w okna, jak jesteś w innym kraju i zobaczysz człowieka który sie obróci i na kogoś popatrzy to wiadomo że Polak. No i jak tu już napisali szpanerstwo , zakłamanie no ale Polska aż takim złym narodem nie jest (że by nie było że aż taka anty jestem )
_________________ skończy się pokolenie JP2 zacznie sie pokolenie analfabetów
Gość kradnie orzeszki ze snikersów
Oj uogólniacie Moi Drodzy, uogólniacie. Cały naród (bez wyjątków) jest taki jak piszecie? Nie. (:
To co piszecie jest prawdą, ale jednak nie wszyscy tacy są. To nie sa charakterystyczne cechy, po których pozna się Polaka. Takie osoby jak tutaj opisujecie znajdą się w każdym narodzie.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
To nie sa charakterystyczne cechy, po których pozna się Polaka.
A właśnie, że niektóre z tych cech są bardzo charakterystyczne dla Polaków.
Jak np pozytywną cechą jest podobno gościnność, tak inne narody mogą uważać, że jesteśmy nietolerancyjni itp. [przykład]
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
A właśnie, że niektóre z tych cech są bardzo charakterystyczne dla Polaków.
Ale nie kazdy Polak te cechy posiada, więc nie powinniśmy tak bardzo uogólniać.
Ten temat jest troche stereotypowy. Tak samo jak człowiek, który nie był nigdy w Niemczech i nie zna żadnego Niemca, już wie jacy Niemcy są. Co sie bardzo często mija z prawdą.
Albo na podstawie kilku ludzi okreslają cały jakiś tam naród.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum