WifeOfDevil to zależy od tego, czego się oczekuje od literatury, bo moim skromnym zdaniem człowiek nawet przeciętnie intelignetny i przynajmniej trochę oczytany widzi w książkach Dana Browna głównie błędy merytoryczne i dość prymitywne chwyty dla mas (: więc mnie one generalnie śmieszą bardziej niż cokolwiek innego
Diva -- tak właśnie zaczyna się off-topy, kilka tematów niżej jest temat "Paulo Coelho", gdzie dość wyczerpująco wytłumaczyłam dlaczego mam taki a nie inny stosunek do jego książek.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-03, 19:21
Ja nie lubiłem właśnie też "Dzieci z Bullerbyn", "W pustyni i w puszczy", "Akademia Pana Kleksa" i takie bzdety. Głównie lektury.
a wic w moje fusta bardzo nie trafił "Mistrz i Małgorzata". Przeczytałam z własnej woli, mimo że męczyło mnie to strasznie. I jakoś mi nie spodobało :)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Nie spodobały mi się "Kamienie na szaniec" - po kilkudziesięciu stronach odłożyłam ... xD - no i "Syzyfowe prace" ... czytałam je teraz w święta i mam wrażenie, że nic się tam nie wydarzyło ...
A bardzo spodobali mi się UWAGA "Krzyżacy" i "Tajemniczy ogród". No i oczywiście "Ania z Zielonego Wzgórza"
_________________ "Cinderella with no shoe, and the prince that doesn't know he's lost"
Co do "Kamieni ..." to tragedia ... pamiętam w nocy po operze czytałam, a kartkówki i tak nie było ... xD
"Pana Tadeusza" przerabiam teraz, ale nie czytaliśmy całości tylko kilka fragmentów na lekcji. I ich wszystkich uczymy się na pamięć ...
Zaś "Krzyżaków" przeczytałam po przejściach, w międzyczasie miałam nawet karę na komputer, żeby w końcu ich skończyć ... Jednak mi się podobały (jak już wcześniej napisałam. Problem był tylko taki, żeby zacząć w ogóle tą książkę czytać ... xD
_________________ "Cinderella with no shoe, and the prince that doesn't know he's lost"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum