Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepszy wiek w życiu
Autor Wiadomość
Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-10, 19:34   Najlepszy wiek w życiu

Jak myślicie, który wiek jest najlepszy w życiu? Które lata naszego życia są najlepsze?

DerAmg 
generał

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-10, 21:08   

Smiem watpic by tu byly na forum osoby z duzym zyciowym doswiadczeniem. Osobiscie twierdze, ze najlepszym wiekiem w zyciu jest dziecinstwo. Zazwyczaj nie ma problemów, klód rzucanych pod nogi etc...

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-08-11, 11:26   

Ja jestem od niedawna na tym świecie. 16 lat, to nie dużo, mam jeszczę mase życia przed sobą, więc nie wiem czy mogę się wypowiadać na te temat ;-)

Najlepsze lata to takie wczesne dzieciństwo. Rzeczywiście bez problemów, zmartwień. Zabawa i koniec ;D

Oraz jak wiele osób mówi, czas studiów. Wtedy już się jest dorosłym, podejmuje się decyzje w pełni za siebie itp. no i również zabawa :mrgreen:

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-11, 16:57   

Dobra: niech nikt nie pisze że nie wie jaki to wiek bo jest za krótko na tym świecie, piszcie jak jest waszym zdaniem.

A więc wielu ludzi uważa że najpiękniejszym wiekiem w życiu człowieka jest beztroskie dzieciństwo, gdzie istnieje tylko zabawa. Zgadzam się z tym. Dzieciństwo jest piękne.
Ale sądzę że takich lat jest parę, nie tylko dzieciństwo.
Myślę że czas taki wiek jak np.16 też jest pięknym wiekiem, poznajemy nowych ludzi, pierwsze miłości i rozczarowania i takie tam inne głupoty ;-)
Na pewno piękny jest też czas studiów, szczególnie jak się jest w jakimś akademiku ;-) czas zabaw, jakby nie było.

Mistines 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-11, 21:37   

No według mnie właśnie ten czas od 15-18 lat.
Cuudowny czas ;*

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-11, 21:43   

MISTINES pisz dłuższe posty i uzasadniaj swoje odpowiedzi, a jak nie to nie pisz w ogóle!

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-08-11, 23:15   

Moim zdaniem, tak jak napisała Mistines, 15-18 lat, to wcale nie jest taki najlepszy wiek w życiu. Chciałabyś być już dorosłą, ale jeszcze nie możesz. Chciałabyś podejmować decyzje sama za siebie, ale nie możesz. Chciałabyś po prostu robić to, co osoby dorosłe, ale jeszcze Ci nie wolno. No i okres buntowania... ugh... chyba najgorsze coś co może być...

Pamiętam, jak byłam jeszcze taka malutka^^, zawsze chciałam mieć 16 lat. Wydawało mi się, że jak będę miała te upragnione 16 lat, to już będę mogła wszystko. No i 16 lat minęło, nawet nie pamiętam jak szybko. I powoli leci mi 18-stka =| niby fajnie... będę już dorosła, będę miała dowód. A co najlepsze będę mogła w końcu decydować sama o sobie. Szczerze... nie pili mnie do tego... Wolałabym wrócić do tych czasów, kiedy to rodzice decydowali za mnie, kiedy moje życie było takie spokojnie, o nic się nie martwiłam.

No i myślę, że chyba nie ma takiego najlepszego wieku w życiu. Każdy patrzy na to inaczej. Jedni mówią, że lata dziecięce, drudzy zaś dojrzewanie. A trzecia osoba powie, że jak ma już się rodzinę i swoje życie. A ja nie wiem jaki wiek jest najlepszym ;-)
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-12, 08:57   

W liceum się świetnie bawiłam, trzeba to przyznać, naprawdę mile wspominam ten okres. Jednak uważam, że wiek, w którym jestem teraz mimo wszystko z nim wygrywa.

Bo w zasadzie mogę robić co chcę, mieszkam gdzie chcę i jak chcę, uczę się tylko tego, co chcę, zarabiam pieniążki na drobne przyjemności, a rodzice mimo wszystko jeszcze mi pomagają, bo czują się zobowiązani, dopóki się uczę (tak więc nie jestem przytłoczona dorosłością).

Tak więc stawiałabym na studia. W liceum było cudownie, ale jednak byłam w stu procentach zależna od rodziców.

Ps. najgorszy jest okres przejściowy, tzn. 18-19 lat. -- bo ma się już dowód i jest się "wielkim dorosłym" ale jednak życie w ogóle się nie zmienia :P co więcej -- słyszy się od rodziców "najpierw zdaj maturę, później będziemy rozmawiać" (:

Odpowiedz do tematu