tak, jeżeli miało by to komuś pomóc to czemu nie, choć nie mam pewności by moja rodzina się na to zgodziła, wiecie rozpacz po stracie i tak dalej, ale gdyby ode mnie to zależało to schęcią po śmierci oddała swoje organy ale do szpitala dla chorych.
_________________ skończy się pokolenie JP2 zacznie sie pokolenie analfabetów
Gość kradnie orzeszki ze snikersów
słyszałam ostatnio, że weszła ustawa, która mówi o tym, że jeśli w razie wypadku i śmierci człowiek nie ma przy sobie tej kartki, to jest traktowany jakby wyrażał zgodę i jego organy trafiają do kogoś, kto ich potrzebuje. to jest całkiem trafna idea, sama w razie takiej sytuacji oddałabym komuś jakąś część mojego ciała, skoro to miałoby uratować mu życie... ja przede wszystkim popieram to, bo ktoś kiedyś właśnie w taki sposób mi pomógł...
_________________ '..to nie pinda na obcasach, z krwi i kości dziewczyna..'
DominiSiiA. [;, jeśli to prawda, to bardzo dobrze ^^
Po co nam narządy po śmierci, jeżeli i tak już nam się niestety nie przydadzą, a komuś mogą uratować życie.
To teraz ludzie będą podpisywali kartki z brakiem pozwolenia na takie coś
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
słyszałam ostatnio, że weszła ustawa, która mówi o tym, że jeśli w razie wypadku i śmierci człowiek nie ma przy sobie tej kartki, to jest traktowany jakby wyrażał zgodę i jego organy trafiają do kogoś, kto ich potrzebuje. to jest całkiem trafna idea, sama w razie takiej sytuacji oddałabym komuś jakąś część mojego ciała, skoro to miałoby uratować mu życie... ja przede wszystkim popieram to, bo ktoś kiedyś właśnie w taki sposób mi pomógł...
takie prawo obowiązuje już długi czas:) i pozwala na pobieranie narządów gdy sam zainteresowany za życia nie wyraził sprzeciwu ale w praktyce zazwyczaj lekarze szaują wole rodziny i nie chcą ich urażać dlatego podczas ich sprzeciwu nie pobierają narządów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum