Wszystko zleży od nauczyciela, jeśli umie uczyć to nauczy, jeśli nie umie to nie zrozumiesz go choćby nie wiem co:)
BlackSmile napisał/a:
W mojej szkole humany nie mają biologii w pierwszej klasie. I dobrze, po co im to? Po co mają się uczyć budowy komórek eukariotycznych, prokariotycznych, cyklu rozwojowego mszaków i paproci? ;P
U mnie jest tak że mam biologię. I chyba będę miała przez 3 lata (i ciesze się bo lubię ten przedmiot) W tym roku uczymy się o człowieku, same potrzebne i przydatne rzeczy:) Nauczycielka nam mówi co powinniśmy wiedzieć a co nie powinno nas interesować bo to jest dla tych co mają profil bio-chem:) i wszyscy są szczęśliwi
BlackSmile napisał/a:
A geografia? Przedmiot, którego strasznie nie lubię. Przez 3 lata w gim uczyliśmy się rzeczy, których już nie pamiętam. Dlaczego nie uczą nas tych państw, stolic, województw
Wszystko od nauczyciela zależy:) ja w gim musiałam kuć na pamięć wszyskie państwa i stolice Europy, potem Azji i coś tam jeszcze, ale to według mnie dobrze, bo zawsze coś tam w pamięci zostanie. Robiliśmy dużo, bardzo dużo zadań. I z tego też się cieszę:)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Nauczycielka nam mówi co powinniśmy wiedzieć a co nie powinno nas interesować bo to jest dla tych co mają profil bio-chem:) i wszyscy są szczęśliwi
I bardzo dobrze. Tak powinno być.
Ja tu znowu coś napiszę o mojej `kochanej` historii. Powinniśmy się uczyć historii Polski, okres wojen, a nie co było w Starożytnej Mezopotamii i Egipcie.
Cytat:
Wszystko od nauczyciela zależy:) ja w gim musiałam kuć na pamięć wszyskie państwa i stolice Europy, potem Azji i coś tam jeszcze, ale to według mnie dobrze, bo zawsze coś tam w pamięci zostanie. Robiliśmy dużo, bardzo dużo zadań. I z tego też się cieszę:)
Miałaś szczęście. Ja wyrosłam na tępaka z geografii i nie wiem jaka stolica jest w jakim państwie xD Lekcje z dyrektorką...
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum