Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie kończący się.. uśmiech
Autor Wiadomość
Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2009-01-07, 15:23   Nie kończący się.. uśmiech

Są ludzie, którzy śmieją się ciągle i ze wszystkiego. Zbyt wielcy optymiści.
Czy wieczny uśmiech na twarzy obracanie wszystkiego w żart "nie branie zycia na serio" to dobre cechy czy złe?
Czy dobrze się czujecie w towarzystwie i w rozmowie z takimi osobami?

Przemek 

Wysłał 1 piw(a)

9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-07, 15:30   

Nie lubię takich osób. Nie traktują życia poważnie. Nawet najważniejsze sprawy uważają za głupie żarty. W mojej szkole jest kilku takich debili, co ze wszystkiego się rechoczą. Ehh...nie cierpię tego ich śmiechu. :-x
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2009-01-07, 15:35   

Śmiech to zdrowie. Sama wole towarzystwo osób z uśmiechem na twarzy, bo takie osoby po prostu przyciągają i dobrą energię przelewają na ciebie.
Sama znam kilka osób, które każdą rzecz, sprawę biorą na "śmiech". Niepodoba mi się to, bo w niektórych sytuacjach trzeba zachować się bardziej poważniej.

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2009-01-07, 16:03   

Cholera, ja taka jestem i znajomi na mnie nie narzekają :-P
Ale takie osoby, które właśnie żartują, śmieją się, starają się, żeby nie było napiętej atmosfery, również potrafią być poważni. Żartują gdy trzeba i zamykają się, gdy trzeba. Trzeba być wesołym, śmiać się, ale trzeba w tym też zachować umiar ;)

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2009-01-07, 16:07   

BlackSmile napisał/a:
Ale takie osoby, które właśnie żartują, śmieją się, starają się, żeby nie było napiętej atmosfery, również potrafią być poważni. Żartują gdy trzeba i zamykają się, gdy trzeba. Trzeba być wesołym, śmiać się, ale trzeba w tym też zachować umiar ;)

No, to ja się do takich zaliczam ;-)
Zazwyczaj właśnie śmieję się z byle czego, ale jeśli trzeba być poważnym, to jestem. Czy tam jak mam gorszy humor. Nie da się być zawsze uśmiechniętym, ale osobiście robię to kiedy tylko się da ;-)
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2009-01-07, 17:03   

We mnie złe odczucia wzbudzają osoby które cieszą się z byle czego. Nawet jeśli czasem potrafią być poważne. Ale już samo to że powie się coś głupiego a taka osoba nic tylko się śmieje, próbujesz jej coś powiedzieć a ta brecht, spytasz się o coś-brecht, to naprawdę mnie czasami odrzuca. Albo taki zbytni optymizm i obracanie wszystkiego w żart, to nie zawsze na dobre wychodzi. Bo nie można wszystkiego w taki żart obracać.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2009-01-07, 17:04   

Buka napisał/a:
Ale już samo to że powie się coś głupiego a taka osoba nic tylko się śmieje, próbujesz jej coś powiedzieć a ta brecht, spytasz się o coś-brecht, to naprawdę mnie czasami odrzuca. Albo taki zbytni optymizm i obracanie wszystkiego w żart, to nie zawsze na dobre wychodzi. Bo nie można wszystkiego w taki żart obracać.

Aż tak źle to ze mną nie jest. Lubię się śmiać z wielu rzeczy kiedy tylko jest okazja, ale bez przesady ;-)
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2009-01-07, 17:08   

ja właśnie znam osobę, która brechta nawet bez okazji. Jedni którzy mają z nią mniej kontaktu mówią że po prostu jest wesoła. Ale Ci którzy widzą się z nią codziennie przez parę godz. i muszą cały czas słuchać jej śmiechu z byle czego, mają jej serdecznie dosyć. Poza tym zdarza sie ze gdy ktoś czegoś nie rozumie albo czegoś nie dosłyszy to nadrabia uśmiecham:) mojej koleżanki ojciec pracował w Niemczech i mówił że czasem jak czegoś nie zrozumiał to po prostu się uśmiechał i przyznał że w niektórych momentach musiało to dziwnie wyglądać:)

pola 

2.90 Punktów
Wysłany: 2009-01-08, 20:13   

Nie mam nic do osób, które posiadają optymistyczne podejście do życia. Chwalę ich za to, że potrafią zarazić innych uśmiechem i są pozytywnie nastawieni. Jednak osoby o wiecznie głupkowatym wyrazie twarzy i charakterze zgrywusa denerwują mnie maksymalnie. Nie znoszę kiedy ktoś nie umie opanować ataku "radości" i śmieje się praktycznie ze wszystkiego. Nie traktuję takich ludzi poważnie.

Odpowiedz do tematu