"Nie lubię niepełnosprawnych! I dlatego parkuję na miejscach dla nich." Ulotki z takim tekstem pojawiają się na samochodach, które zaparkowały na miejscach przeznaczonych dla niepełnosprawnych.
wiesz co ciekawy jestem jak by sie czyli jak by mieli wypadek
i musieli jeździć na wózku i nie migli by zaparkować samochodu dla miejscu dla niepełnosprawnych
blisko wejścia bo jakiś cep tam zaparkował
A mi się podoba tak akcja. Może wzbudzi jakieś uczucia u tych ludzi, którzy są aż tak leniwi, że nie chce im się zaparkować swojego samochodu trochę dalej. Automatycznie żywię niechęć do osób, które tak robią. Na pewno nie chcieliby być na miejscu osób niepełnosprawnych.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
z tego co wiem byla podobna akcja - na szyby naklejano tekst 'zabrales mi miejsce - zabierz i moje kalectwo' (nie wiem czy dobrze napisalem ale sens dobry przekazalem) i uwazam to za bardzo dobra akcje. Sam od niedawna mam prawo jazdy i poprostu bym nie potrafil zajac przyslowiowej koperty. Z tego co wiem to narazie za parkowanie w tym miejscu jest mandat - niewysoki (100-300 zl - tak mi sie zdaje ze w tym przedziale) ale z tego co slyszalem ma wyjsc ustawa ze bedzie 500 zl (troche bardziej po kieszeni pociagnie) no i 5 punktow karnych (co najwazniejsze) wiec nawet jesli ktos jest bogaty to i tak odczuje skutek - punktow karnych nie mozna 'wykupic' ;)
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
Ja uważam, że ludzie, którzy zajmują miejsca niepełnosprawnym, to nie są z reguły wrażliwe kobiety, które to zrobiły tylko dlatego, żeby dostać się do szpitala, albo coś i które naprawdę wzięłyby sobie do serca taką karteczkę. Reszta... ma to gdzieś.
Najlepsze w tych naklejkach (no przynajmniej w tych wcześniejszych) jest to, że nie da ich się zerwać jednym pocięgnięciem i trzeba się chwilę naskrobać.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
O ile się nie mylę to teraz zaparkowanie na miejscu wyznaczonym dla inwalidów swojego samochodu bez uprawnień wynosi ~500zł to raczej surowa kara i może ona coś zmieni, bo kiedyś było 100-200zł jakoś tak dokładnie nie wiem
_________________ Jestem idiotą że to co mam przy sobie najpiękniejsze trace coraz bardziej odsówa ona sie...
O ile się nie mylę to teraz zaparkowanie na miejscu wyznaczonym dla inwalidów swojego samochodu bez uprawnień wynosi ~500zł to raczej surowa kara i może ona coś zmieni, bo kiedyś było 100-200zł jakoś tak dokładnie nie wiem
Z tym egzekwowaniem przepisów przez panów mundurowych to różnie bywa-sama często widzę, jak ktoś parkuje na miejscu dla niepełnosprawnych. Ja tego nigdy nie robię, wole się przejść kilka metrów więcej niż kierować się wyłącznie własną wygodą
Ja takich ludzi po prostu nie rozumiem . xD .
Niepełnosprawni to też ludzie tylko na wózkach . ;} .
Myślę, że powinny być specjalne miejsca dla nich i nikt nie powinien im tego odbierać . .
Akcja trafiona, tylko czy hasło dobre? Bo do mnie jakoś nie trafia.
Nie powinno się parkować w takich miejscach. Czy ludzie chcieliby być niepełnosprawni?! Nie. Więc to tylko lenistwo, że tak robią.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Dlaczego nie?
Hasło ma wzbudzić jakieś uczucia u takiej osoby.
U mnie jakoś nie wzbudziło. Ale to kwestia gustu.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
zalezy czy mowicie o ulotce czy naklejce... ulotka taka sobie a naklejka konkretna (haslo odpowiednie) :)
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum