tyle sie gada o tym zeby usuwac nieaktywnych a za przeproszeniem ch. z tego jest.
niecale 175 uzytkownikow ma chodz jednego posta a reszta nic. moze by tak reszte wywalic? albo przypomniej mailem (ale o jakiej normalniej tresci a nie 'przypominamy ze istniejemy') i po tygodniu wywalac.
po co ta cala reszta jest? zawala serwer tylko. no chyba ze wam na statystykach zalezy - jak tak to sory.
_________________ "Mam usta pełne twoich ust
i ręce pełne ciebie
piersi zgniecione w twoich dłoniach
rozsznurowane biodra
szeptem spalone powieki
nie mam skrawka siebie dla siebie."
Zgadzam się. Te osoby nic nie wnoszą, tylko statystyki podnoszą, ale po co komu to
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
a moze by tak zaczac pisac wartosciowe posty a nie 'to samo co ten u gory'?
[ Dodano: 2008-08-28, 21:23 ]
btw buziak usun to
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2008-08-28, 21:27
No więc właśnie. A co do tematu, ja też jestem za tym, aby nieaktywnych wywalić z tego forum.
Wydaje mi się, że pozycja na googlach zależy od ilości postów i zarejestrowanych użytkowników. (Jeśli nie- to przepraszam). A taka pozycja też jest ważna. Wiadomo, najpierw klikam na pierwszy wynik, potem drugi. Loczus jest na razie na 8 miejscu, więc nie szalejmy.
Myślę, że nie warto usuwać tych userów. To jest syzyfowa praca. Ludzie przychodzą i odchodzą. To normalne. A jeśli jest zajęty nick, zawsze mozecie sobie dodać cyferkę, znaczek, czy Bog wie jeszcze co.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Tu się zawsze dużo gada, a nic nie robi...
Ile już było propozycji zmian i co weszło w życie? Nic.
Cytat:
Kiedyś była propozycja wyrzucania i czyszczenia nieaktywnych użytkowników, ale userzy wypowiedzieli się przeciwko -dlatego nie weszło to w życie.
Przepraszam kiedy? Zaproponowałaś coś takiego w SB i przecież wszyscy się zgodzili.
Jak tak bardzo Wam zależy na tej pozycji w googlach, to chociaż, w miarę możliwości, można by powysyłać maile to takich użytkowników, którzy o forum zapomnieli.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Jak tak bardzo Wam zależy na tej pozycji w googlach, to chociaż, w miarę możliwości, można by powysyłać maile to takich użytkowników, którzy o forum zapomnieli.
BlackSmile pozycja w googlach jest ważna. Bo gdyby loczus był na 10 stronie to wątpię, że tyle osób trafiałoby tu.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
PAGE RANK
Nazwa pochodzi od L. Page'a i określa sławny algorytm Google, dzięki któremu wyszukiwarka ta stała się tak popularna. PageRank to wartość jaką posiada każda strona. Upraszczając jego wartość zależy od popularności danej strony w internecie, od liczby odnośników prowadzących do danej strony z innych serwisów. Im więcej tym lepiej. Każda strona odsyłająca do badanej strony przekazuje część swojego PR stronie badanej. Im popularniejsza strona linkuje do nas tym większy będzie nasz PR. W przypadku gdy obie strony wymieniają się linkami ich PR może wcale się nie zmienić jeżeli ich popularność jest zbliżona Google dość często ignoruje takie towarzystwa "wzajemnej adoracji" oraz strony z dużą ilością linków - tzw. farmy linków, strony które mają generować sztuczną popularność. Umieszczanie linku na takiej farmie może skończyć się nawet obniżeniem pozycji strony. Googlebot nie czyta linków ukrytych w np. animacjach FLASH. Skrypty JS zaczyna właśnie czytać!
- Wymieniaj się linkami z innymi stronami na zasadzie - oni link tekstowy do ciebie a ty do nich button flashowy
- Tworząc różnego rodzaju darmowe skrypty czy szablony zawierające stopkę do twojej strony pamiętaj by umieścić ją trochę wcześniej niż na samym końcu kodu.
- Zarejestruj się na forach o podobnej tematyce do twojej strony, daj w podpisie link do twojej strony! (pod warunkiem że forum jest indeksowalne i w linku nie ma "sid=") (jeżeli jest to phpBB poleć im moduł krótkich URLi Biblioteki
- PageRank przyznawany jest dla danego serwisu i jego wartość rozprowadzana jest na wszystkie jego strony. Stosuj strukturę hierarchiczną tak by główna strona miała jak największy PR (strona główna odsyła do spisu artykułów, spisy do głównej i do artykułów, artykuły odsyłają do spisów i strony głównej)
- PageRank w skali od 0 do 10 możesz zobaczyć za pomocą GoogleToolbar, nakładki na przeglądarkę IE. Do ściągnięcia ze strony Google.
- Google lubi strony, których linki są w katalogi Yahoo i DMOZ. Przekłada się to na większy PR
GOOGLE DANCE
Co około 4 tygodnie następuje przeliczenie wartości PR stron, dodanie nowych - aktualizacja bazy. Baza Google jest ogromna i aktualizacja nie jest natychmiastowa. Trwa kilka dni i w tym czasie wyniki wyszukiwania danej frazy wykonane w krótkich odstępach czasu mogą różnić się. To jest tzw. taniec google, "szybka" zmiana rezultatów wyszukiwania. W czasie google dance można zobaczyć mniejwięcej jak zmienią się wyniki wyszukiwania. Wystarczy w danej chwili dokonać wyszukiwania na stronach:
- www.google.com
- www2.google.com
- www3.google.com
www2 i www3 to adresy do "testowych" wyszukiwarek korzystających z różnych baz danych. Zawsze jeden z nich korzysta z najświerzszej (zaktualizowanej) bazy. Można sobie ułatwić i w google wpisać "googledance" wyskoczy trochę stron. Na większośći z nich znajdziemy pomocny skrypcik wykonujący wyszukiwanie na tych 3 stronach i pokazujący je w jedym oknie co jest dość pomocne...
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
Zastanowię się nad tą propozycją.
Co do pozycji to zależy na jaką frazę:
- na forum młodzieżowe jesteśmy 3
- młodziezowe forum 2
Jednak głównym żródłem skąd trafiają do nas osoby są inne strony, np: www.gramy.orgwww.themp3.plwww.dowcipna.pl i inne (to moje strony, są tam linki i sporo osób klika)
_________________ rara avis // qui tacet, consentire videtur
Jednak głównym żródłem skąd trafiają do nas osoby są inne strony, np: www.gramy.orgwww.themp3.plwww.dowcipna.pl i inne (to moje strony, są tam linki i sporo osób klika)
Ja na przykład trafiłam tutaj przez google.
_________________ W życiu nie ma prób, od razu zaczyna się przedstawienie. ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum