Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Niechciana ciąża
Autor Wiadomość
buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 10:10   Niechciana ciąża

Pytanie teoretyczne i raczej pewnie panie się będa wypowiadać.

co byście zrobily Drogie Dziewczyny gdybyście zaszły w ciąże ?

Panowie mogą pisać co by też zrobili gdyby ich dziewczyna zaszła w ciąże.

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 10:14   

buziak napisał/a:

Nie wiem. Nie byłam w takiej sytuacji (i mam nadzieje, że w niechnianą ciąże nie zajde nigdy) q:
Ale chyba bym wzięła ślub z ojcem tego dziecka i bysmy próbowali ułozyć już sobie życie.

nataszka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 10:57   

Przede wszystkim urodziłabym i wspólnie z rodzicami wychowała. A co do ojca. to zalezy czy uciekłby przed tym czy mi pomagał. ;)
ale ślub... co do tego nie jestem pewna, bo po co sie odrazu związywać z kimś na całe życie jeśli chodzi tylko o dziecko? ;>

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 11:12   

nataszka napisał/a:
ale ślub... co do tego nie jestem pewna, bo po co sie odrazu związywać z kimś na całe życie jeśli chodzi tylko o dziecko? ;>

Jeśli sie z kimś uprawia seks to się tą osobe kocha... Przynajmniej ja nigdy bym nie uprawiała seksu z osobą, której nie kocham i nie chcę z nim sie związywac na całe życie.

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 11:22   

Cytat:

Zapewne chodzi Ci o niechcianą ciążę?

Hmm... Na pewno bym jej nie usunęła, nie mogłabym tego zrobić.
Urodziłabym to dziecko i wychowała jak potrafię najlepiej.
Z facetem [ojcem dziecka] pewnie bym wzięła ślub, chociaż tego nie wiem ;P

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

Gecio. 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 11:28   

Na pewno nie usunęła bym ciąży, a przede wszystkim, nie dopuściła do takiej sytuacji ;d

nataszka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 11:40   

Ania napisał/a:
nataszka napisał/a:

Jeśli sie z kimś uprawia seks to się tą osobe kocha... Przynajmniej ja nigdy bym nie uprawiała seksu z osobą, której nie kocham i nie chcę z nim sie związywac na całe życie.

wiadomo, że musi się coś do tej osoby czuć. ale głownie mi chodziło o to, że nie z każdym chłopak którego kochasz/kochałaś bierzesz ślub a coraz więcej dziewczyn uprawia seks przed ślubem. w takiej sytuacji jak koleś jest nie odpowiedzialny to ucieka a jak jest to prawdziwa miłość to ślub prędzej czy później będzie. tylko powinna być to przemyślana decyzja a nie tylko dlatego, że dziecko jest. bo w wieku 18-19 lat nie jest sie pewnym, że z tym chłopakiem chce się spędzić reszte życia, ale uprawia się znim seks bo się go kocha. i tyle.

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 15:39   

Moja ciąża będzie zaplanowana (: Podchodzę do spraw seksu odpowiedzialnie, więc wpadka mi raczej nie grozi. Aczkolwiek ciąża tym momencie mojego życia na pewno nie byłaby tragedią, chociaż musiałabym z wielu rzeczy zrezygnować. Mam kochającego chłopaka, na pewno byśmy sobie dali radę.

Jednak w ciążę zajdę najwcześniej po studiach ((:

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 17:51   

Co bym zrobiła, gdybym wpadała? Hmm... na pewno była bym załamana. Moje życie zostałoby przewrócone do góry nogami... Ale podjęłabym się obowiązku wychowania mojego dziecka. Z pomocą tatusia dziecka (gdyby podjął się tego obowiązku). A czy z pomocą rodziców? Na początku na pewno tak. Ale nie chciałabym, żeby to oni opiekowali się moim dzieckiem, wychowywali je i wszystkie kłopoty związane z bejbikem były na ich głowie. Więc starałabym się jak bym mogła, żeby moi rodzice byli jak najmniej obciążeni tym obowiązkiem. Jakbym to zrobiła, to nie wiem ^^

A co do ojca dziecka, to na pewno nie chciałabym od razu brać ślub. Jeżeli chciałby nadal być ze mną i wychowywać razem ze mną dziecko, byłoby wspaniale. I wstąpienie w sakrament małżeństwa jak najszybciej w tym przypadku byłoby bezsensowne. Jak już, to ślub za parę lat.
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 18:57   

Jestem w młodym wieku i gdybym wpadła to byłby "konieć świata". Fajnie by nie było. Rodzice też by pewnie nie byli szczęśliwi że ich kochana córeczka w tym wieku będzie matką. Ale zapewne nie usunęabym dziecka, oni by mi na to nigdy nie pozwolili, a czy ja bym tego chciała czy nie, to trudno powiedzieć. Jeśli natomiast ciąża byłaby wynikiem gwałtu to sądzę że starałabym się o usunięcie.
Ale ja jestem jeszcze młodziutka i mądra, nie mam zamiaru w najbliższym czasie bawić się z chłopakiem w brzydkie zabawy;) Jestem przekonana że zacznę to robić dopiero jak będę pełnoletnia, gotowa i z chłopakaiem którego będę kochać i on będzie kochać mnie jeszcze mocniej niż ja jego, o;)

Manuela 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-27, 20:00   

Byłabym załamana, gdyby taka sytuacja obecnie zaszła.. A moi rodzice byliby zawiedzenia na mnie na maxa, ale pomogliby mi wychowywać to maleństwo .. Słyszałam o takich tabletkach 72 h czy cos takiego, że można je wziąć, w razie zapłodnienia, które zaszło 48 h, czy cos w tych okolicach przed wykryciem i one mają właściwości, że ta zapłodniona komórka obumiera.. trochę to jak aborcja, w pewnym sensie jak się zastanowić. no ale jest coś takiego w każdym razie..
Lepiej zabezpieczać się na wszystkie możliwe sposoby, aby takich sytuacji uniknąć..

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-10-01, 17:10   

Póki co nie ma takiej opcji ;] Nie ma, nie da się, za młoda jestem ect.
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Lena_czarna 
'.Miss Perfect.'

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-10-02, 11:38   

cieszylabym sie :-P
serio.
Planujemy z moim chlopakiem dziecko. Tak za rok. Jak juz zamieszkamy razem.
Ale jak by sie nam zdazyla mila niespodzianka wczesniej to specjalnie bym nie rozpaczala ;-)

angel10110 
Angel

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-10-04, 13:15   

No cóż...stałoby sie i już. Całe życie moje zmieniło by się o 180 stopni. Moje plany, marzenia - wiadomo. Szkoła, praca, pieniądze na mal;eństwo... I jeszcze czas dla niego. Nie wiem jak bym podołała tylu obowiązkom.

Odpowiedz do tematu