Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesi±ca i zdob±dĽ cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Nieletnie matki
Autor Wiadomo¶ć
BlackSmile 
Użytkownik Miesi±ca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-09-13, 12:26   Nieletnie matki

Szukałam, ale takiego tematu chyba jeszcze nie ma.

Pytanie jak w temacie. Co sadzicie o nieletnich matkach?
Tak od 14 lat w górę?

Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P
Wyślij buziaka autorowi tego posta

nana 

24.44 Punktów
Wysłany: 2008-09-13, 19:39   

Najczę¶ciej s± to matki, które zaszły w ci±że przez przypadek, czyli zaliczyły tzw. wpadke. Bo mało która dziewczyna planuje dziecko w tak młodym wieku. Dzieci maj± dzieci tak to można okre¶lić. W sumie przez takie co¶ te dziewczyny trac± swoje najlepsze lata kiedy to jeszcze mog± się bawić itd.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-09-13, 22:03   

Cóż można powiedzieć. Na pewno nie napisze czego¶ w stylu "to ich sprawa" bo chociaż to rzeczywi¶cie ich sprawa to szkoda mi takich dziewczyn i to bardzo. I w sumie zbyt dobrego zdania o takich dziewczynach nie mam. Dla mnie dziewczyna która uprawia sex w wieku np 14 lat jest pusta głupia itp itd. Nie podziwiam takiego zachowania, odrzuca mnie takie co¶.
I nie wiem kogo mi szkoda 14-letniej mamusi czy jej dziecka. Ale chyba bardziej szkoda mi dziecka.

BlackSmile 
Użytkownik Miesi±ca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-09-14, 09:59   

Dla mnie takie dziewczyny s± nieodpowiedzialnymi gówniarami. W tym wieku niech się w inne rzeczy bawi±.
Ale w pewnym sensie także je podziwiam. Same s± jeszcze dziećmi, a już `wychowuj±` swoje dziecko. Dobrze, że zdecydowały się je urodzić, a nie dokonać aborcji.
Też mi szkoda takiego dziecka. Mamusia starsza o 15 lat... Wiadomo, że będzie ono wychowywane w znacznej czę¶ci przez babcie. Mama będzie chciała się jeszcze zabawić, a dziecko będzie na tym cierpieć. I to samo tyczy się rodziców 18 letnich. Im także wychowywanie jeszcze nie jest w głowie.

Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3
Sk±d: od mamusi

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-14, 11:19   

Moim zdaniem odpowiedni wiek na dziecko to 20 lat i więcej- niezależnie od indywidualnej dorosło¶ci. Taki 18 nie zważaj±c już na to że jest niedojrzały to nawet nie ma podstaw aby mógł sam utrzymać swoje dziecko. A mimo wszystko stałe dochody s± potrzebne do utrzymania potomka.

Co do małoletnich matek. Jest to tragedia i nie wynikaj±ca z samej niewiedzy tych osób ale to wynik również wychowania (b±dĽ jego braku) rodziców.

Bo jak widzę 14 letie dziewczę na dyskotece miziaj±c± się z jakim¶ facetem to sorry ale gdzie s± rodzice? Ona powinna teraz spać w swoim łóżku a nie chodzić po nocach.

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

nataszka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-14, 14:57   

Dla mnie to chore.
Moje 3 koleżanki z podstawówki maj± już dzieci.
Ich życie ich sprawa. Ale same sobie zmarnowały młodzieńcze lata, i nie zgadzam się ze to wynika z niewiedzy, wg one dobrze wiedz± co robi±. przecież w wieku 14 czy 15 lat nie wierz± dalej w bociana przynosz±cego dzieci.

glupota. i tyle.

pawelek2005 
3..2..1..??

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-14, 21:20   

dziecko ma dziecko w podstawówce to już "cyrk"

na wszystko jest odpowiedni czas i miejsce...naprawde na takie rzeczy szkoda słów...

najbardziej szkoda tych dzieci...bo mamusie chciały być dorosłe

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3
Sk±d: od mamusi

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-15, 09:55   

nataszka napisał/a:
i nie zgadzam się ze to wynika z niewiedzy, wg one dobrze wiedz± co robi±. przecież w wieku 14 czy 15 lat nie wierz± dalej w bociana przynosz±cego dzieci.

to fakt, ale często nie zdaj± sobie sprawy z konsekwencji czy nawet z antykoncepcji i ich metod:)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-15, 20:22   

A mnie strasznie denerwuj± sytuajcje, kiedy dzieci maj± dzieci. Co¶ jest nie tak, prawda?
No cóż, za głupotę się płaci (szkoda, że oprócz matki musi płacić zazwyczaj i dziecko), trzeba trochę pomy¶leć, zanim się ¶ci±gnie majtki.

Myszka:* 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-16, 19:51   

Buka napisał/a:
Cóż można powiedzieć. Na pewno nie napisze czego¶ w stylu "to ich sprawa" bo chociaż to rzeczywi¶cie ich sprawa to szkoda mi takich dziewczyn i to bardzo. I w sumie zbyt dobrego zdania o takich dziewczynach nie mam. Dla mnie dziewczyna która uprawia sex w wieku np 14 lat jest pusta głupia itp itd. Nie podziwiam takiego zachowania, odrzuca mnie takie co¶.
I nie wiem kogo mi szkoda 14-letniej mamusi czy jej dziecka. Ale chyba bardziej szkoda mi dziecka.

niekoniecznie...zawsze moga sie zdecydowac przeciez na skrobanke...ale slad o poczucie winy pozostaje na cale zycie...czy one niewiedza co to takie antykoncepcja?! ale nie lepiej zaliczyc wpadke, wstyd itd. niz sie porzadnie zabezpieczyc...ludzie...

Angie 

Wysłał 1 piw(a)
Sk±d: Z daleka ;))

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-17, 10:42   

Ja nawet nie moge sobie wyobrazic takiej 14 w lozku :shock: a co dopiero podczas porodu... I pozniej w roli "mamusi" :shock: :shock: :shock:

Photolump 
Ciastka... dobre...

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-17, 19:18   

Ogólnie krzywda dla dziecka, i dla samej takiej matki. Szkoła, imprezy i dziecko. Nie ma szans na normalne wychowanie dziecka. Matka, matki raczej też się nie zajmie dzieckiem córuni, bo sama ma prace wraca po pracy zmęczone. Zostaje babcia która w każdej chwili może kopn±ć w kalendarz.

Ogólnie ich sprawa, ale fakt że wiele dzieci z takich "wpadek" kończy w koszu na sali operacyjnej niż w ciepłych objęciach ojca i matki.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-10-02, 21:17   

Photolump napisał/a:
Ogólnie krzywda dla dziecka, i dla samej takiej matki.

dla dziewczyny to to jest jedynie nauczka, bardiej cierpi dziecko, że ma tak nieodpowiedzialn± mamusię;)

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-10-08, 21:59   

My¶le, ze seks w wieku 14 lat jest głupim i niedojrzałym posunięciem. jeżeli zajdzie w ci±że to ma zmarnowane najbliższe kilka lat (niekiedy i wiele więcej). Przecież ojciec dziecka będzie chciał od tych konsekwencji na pewno uciec. A dziewczyna? Ona juz nie ma wyboru. Głupio postapiła i konsekwencje ponie¶ć musi.
Istnieje duże prawdopodobieństwo, ze zostanie w przyszlo¶ci samotn± matk± i do tego zmarnuje sobie dzieciństwo.

Angie 

Wysłał 1 piw(a)
Sk±d: Z daleka ;))

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-10-09, 14:02   

Popieram cie Aniu ;) :->

No zlitujcie się nade mn±;) Nie chce na Ciebie rzyczeć bo by mnie gardło rozbolało ale za takie co¶ powinna¶ pasem dostać;P nie można pisać takich wypowiedzi, je¶li to się powtórzy zmuszona bedę cię delikatnie ukarać. Należy pisać dłuższe wypowiedzi i uzasadniać je. / Buka

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu