Najczę¶ciej s± to matki, które zaszły w ci±że przez przypadek, czyli zaliczyły tzw. wpadke. Bo mało która dziewczyna planuje dziecko w tak młodym wieku. Dzieci maj± dzieci tak to można okre¶lić. W sumie przez takie co¶ te dziewczyny trac± swoje najlepsze lata kiedy to jeszcze mog± się bawić itd.
Cóż można powiedzieć. Na pewno nie napisze czego¶ w stylu "to ich sprawa" bo chociaż to rzeczywi¶cie ich sprawa to szkoda mi takich dziewczyn i to bardzo. I w sumie zbyt dobrego zdania o takich dziewczynach nie mam. Dla mnie dziewczyna która uprawia sex w wieku np 14 lat jest pusta głupia itp itd. Nie podziwiam takiego zachowania, odrzuca mnie takie co¶.
I nie wiem kogo mi szkoda 14-letniej mamusi czy jej dziecka. Ale chyba bardziej szkoda mi dziecka.
_________________ ...czasem trzeba zamilkn±ć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Dla mnie takie dziewczyny s± nieodpowiedzialnymi gówniarami. W tym wieku niech się w inne rzeczy bawi±.
Ale w pewnym sensie także je podziwiam. Same s± jeszcze dziećmi, a już `wychowuj±` swoje dziecko. Dobrze, że zdecydowały się je urodzić, a nie dokonać aborcji.
Też mi szkoda takiego dziecka. Mamusia starsza o 15 lat... Wiadomo, że będzie ono wychowywane w znacznej czę¶ci przez babcie. Mama będzie chciała się jeszcze zabawić, a dziecko będzie na tym cierpieć. I to samo tyczy się rodziców 18 letnich. Im także wychowywanie jeszcze nie jest w głowie.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Moim zdaniem odpowiedni wiek na dziecko to 20 lat i więcej- niezależnie od indywidualnej dorosło¶ci. Taki 18 nie zważaj±c już na to że jest niedojrzały to nawet nie ma podstaw aby mógł sam utrzymać swoje dziecko. A mimo wszystko stałe dochody s± potrzebne do utrzymania potomka.
Co do małoletnich matek. Jest to tragedia i nie wynikaj±ca z samej niewiedzy tych osób ale to wynik również wychowania (b±dĽ jego braku) rodziców.
Bo jak widzę 14 letie dziewczę na dyskotece miziaj±c± się z jakim¶ facetem to sorry ale gdzie s± rodzice? Ona powinna teraz spać w swoim łóżku a nie chodzić po nocach.
Dla mnie to chore.
Moje 3 koleżanki z podstawówki maj± już dzieci.
Ich życie ich sprawa. Ale same sobie zmarnowały młodzieńcze lata, i nie zgadzam się ze to wynika z niewiedzy, wg one dobrze wiedz± co robi±. przecież w wieku 14 czy 15 lat nie wierz± dalej w bociana przynosz±cego dzieci.
glupota. i tyle.
_________________ W życiu nie ma prób, od razu zaczyna się przedstawienie. ;)
i nie zgadzam się ze to wynika z niewiedzy, wg one dobrze wiedz± co robi±. przecież w wieku 14 czy 15 lat nie wierz± dalej w bociana przynosz±cego dzieci.
to fakt, ale często nie zdaj± sobie sprawy z konsekwencji czy nawet z antykoncepcji i ich metod:)
A mnie strasznie denerwuj± sytuajcje, kiedy dzieci maj± dzieci. Co¶ jest nie tak, prawda?
No cóż, za głupotę się płaci (szkoda, że oprócz matki musi płacić zazwyczaj i dziecko), trzeba trochę pomy¶leć, zanim się ¶ci±gnie majtki.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Cóż można powiedzieć. Na pewno nie napisze czego¶ w stylu "to ich sprawa" bo chociaż to rzeczywi¶cie ich sprawa to szkoda mi takich dziewczyn i to bardzo. I w sumie zbyt dobrego zdania o takich dziewczynach nie mam. Dla mnie dziewczyna która uprawia sex w wieku np 14 lat jest pusta głupia itp itd. Nie podziwiam takiego zachowania, odrzuca mnie takie co¶.
I nie wiem kogo mi szkoda 14-letniej mamusi czy jej dziecka. Ale chyba bardziej szkoda mi dziecka.
niekoniecznie...zawsze moga sie zdecydowac przeciez na skrobanke...ale slad o poczucie winy pozostaje na cale zycie...czy one niewiedza co to takie antykoncepcja?! ale nie lepiej zaliczyc wpadke, wstyd itd. niz sie porzadnie zabezpieczyc...ludzie...
Ogólnie krzywda dla dziecka, i dla samej takiej matki. Szkoła, imprezy i dziecko. Nie ma szans na normalne wychowanie dziecka. Matka, matki raczej też się nie zajmie dzieckiem córuni, bo sama ma prace wraca po pracy zmęczone. Zostaje babcia która w każdej chwili może kopn±ć w kalendarz.
Ogólnie ich sprawa, ale fakt że wiele dzieci z takich "wpadek" kończy w koszu na sali operacyjnej niż w ciepłych objęciach ojca i matki.
My¶le, ze seks w wieku 14 lat jest głupim i niedojrzałym posunięciem. jeżeli zajdzie w ci±że to ma zmarnowane najbliższe kilka lat (niekiedy i wiele więcej). Przecież ojciec dziecka będzie chciał od tych konsekwencji na pewno uciec. A dziewczyna? Ona juz nie ma wyboru. Głupio postapiła i konsekwencje ponie¶ć musi.
Istnieje duże prawdopodobieństwo, ze zostanie w przyszlo¶ci samotn± matk± i do tego zmarnuje sobie dzieciństwo.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie ¶miał."
No zlitujcie się nade mn±;) Nie chce na Ciebie rzyczeć bo by mnie gardło rozbolało ale za takie co¶ powinna¶ pasem dostać;P nie można pisać takich wypowiedzi, je¶li to się powtórzy zmuszona bedę cię delikatnie ukarać. Należy pisać dłuższe wypowiedzi i uzasadniać je. / Buka
_________________ Spoko loko Buziak ^^ // Berecik90 Pewnie ze jestem zajebista ;PP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum