Wysłany: 2008-08-06, 10:57 Nienaliczanie postów w dziale 'Przedstaw się'
Jest to dział, gdzie tylko witamy użytkowników. Nie dyskutujemy a poznajemy osoby. Zazwyczaj jest to pisanie o niczym. I czasem robi się mały offtop. Więc czy nie lepiej byłoby, tak jak w dziale 'Zabawy', aby posty nie były naliczane?
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Ostatnio zmieniony przez Aniołek 2008-08-07, 20:03, w całości zmieniany 1 raz
ja też byłam tego pewna dzisiaj. Ale zobacz swoją ilość postów, a potem.. przywitaj kogoś :) Sama zobaczysz ;p
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
myślę, że dobry pomysł, bo często posty w tym dziale to jedno słowo, typu "cześć" (bo nie ma nic więcej do dodania), no a jednak wypada przywitać nowych użytkowników.
ps. "nienaliczanie" piszemy razem. wiem, że wytykanie błędów jest niegrzeczne, jednak to jest słowo w temacie, no i aż razi. dbajmy o swój piękny język (:
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
ps. "nienaliczanie" piszemy razem. wiem, że wytykanie błędów jest niegrzeczne, jednak to jest słowo w temacie, no i aż razi. dbajmy o swój piękny język (:
Nie naliczanie pisze się osobno. To jest czasownik i nawet word poprawia
Ale ręki sobie za to uciąć nie dam, nigdy nie byłam dobra z polskiego.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
^ no to nie mów, skoro nie jesteś pewna na sto procent, ja jestem (:
naliczanie to rzeczownik odczasownikowy (odpowiada na pytanie "co?" a nie "co robi")
a rzeczowniki odczasownikowe piszemy z "nie" w każdym przypadku łącznie.
Lisette ma rację. Popełniłam błąd. Jednak każdemu się to zdarza i chyba nie ma sensu robić z tego powodu kolejnego tematu do dyskusji ;p
myślałam, że poprawisz (: ale ok, nie będę się czepiać, chciałam tylko zwrócić uwagę, bo lepiej się forum prezentuje, jak przynajmniej tematy są ładnie nazwane.
Dobra, dobra. Poprawiłam. Leń ze mnie straszny, ale skoro nalegacie ;p
No właśnie. Buziaka nie widać, Admina nie widać...
;p
Aniołek napisał/a:
No właśnie. Buziaka nie widać, Admina nie widać...
;p
uciekli od nas, zostawili, zostaliśmy sierotami bez matki i bez ojca rozpaczajmy
pracujemy nad nowym dzieckiem
a poważnie :) nigdzie nie uciekłam tylko były małe problemy techniczne przez które nie miałam dostępu do forum:)
Wracając do tematu:)
Jestem na tak:) nio chyba że te naliczanie w przestaw się zachęciło by użytkowników do miłego przywitania tych nowych- a jak wiemy dobre przywitanie i miłe ma duży wpływ na to czy ktoś zostanie na forum czy nie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum