Po czterech dniach szkoły dowiedziałam się, jaki mam numerek.
7 ;)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Ja w podstawówce całe sześć stałem na dziewiątce, w gimnazjum przeszedłem na dziesiątkę.
I racja, nauczyciele lubią pytać osoby pod dziesiątką (czasem też dwudziestką, czy trzydziestką, ale dziesiątka jakoś tak najczęściej xD). I, na przykład w pierwszej klasie (gimnazjum!), jak na ironię losu, to zawsze mnie pytali, gdy się nie nauczyłem tematu - oczywiście nie zgłaszając tego. Jak się nauczyłem, to omijali daleko, albo brali osoby z bliskimi numerami - mnie nigdy. Dopiero, jakby podświadomie, pod tablicę mnie wzywali jak się czegoś nie nauczyłem, i zachowywałem to dla siebie. Ale przynajmniej dobrze, że najczęściej słucham nauczycieli, to czasem (jeśli zrozumiale tłumaczą) zrozumiem, i tak źle nie wypadnę.
W drugiej klasie natomiast, no, w tym roku, choć dopiero taki jakby trzeci dzień nauki, brali mnie już kilka razy, ale na razie nie do odpowiedzi, ot: - To może niech teraz numer dziesiąty przeczyta treść zadania - (nauczyciel "nowy" (pierwszy rok nas uczy), to nas nie zna, i numerkami mówi (a raczej strzela) - akurat na dziesiątkę padło), i inne bardzo podobne przypadki. Widać, że się na mnie uwezmą, jeśli nie będą wiedzieli kogo wybrać, i nie będą mieli dziennika z ocenami przed sobą. Bo jednak odpytują ostro tylko przy początku (potem to jak już "dawno nie dostałem oceny"), dalej - jak już nałapię piątki - to mnie omijają, bo widzą dobre oceny
I tak dalej, i tak dalej. Ja znów zbiegłem z tematu, bo w pierwszym zamyśleniu miałem napisać tylko jedno zdanie z numerkami w dzienniku, ale...nie wyszło jakoś
_________________ Kto nie chce kiedy może, ten nie będzie mógł kiedy będzie chciał.
Tchórz nie zazna życia,
Bohater nie zazna śmierci...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum