Wysłany: 2008-07-11, 18:46 O co chciałbyś/chciałabyś zapytać Boga?
Zakładamy, ze Bóg istnieje.
O co chciałbyś/chciałabyś Go zapytać?
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Najbardziej mnie interesuje to dlaczego ludzie którzy wierzą w Boga, kochają go, codziennie się modlą, są wzorowymi katolikami mają bardzo trudne życie i spotyka ich wiele zła (a przecież Bóg ma nam pomagać. A osoby nie wierzące mają niczym nie zakłócone życie. Żyją sobie w spokoju i mają bardzo dobre zdrowie.
I chciałabym wiedzieć dlaczego tak jest
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Chcialabym sie zapytaj najbardziej, czy chociaz kilka z moich planow i marzen sie spelni za jakis czas, czy powinnam sobie odpuscic i nie dazyc do celu itp., bo nic z tego nie bedzie.
buziak przeczytaj co napisałam na samym początku ;)
Zakładamy, ze Bóg istnieje.
Więc jest to temat zarówno dla wierzących, jak i dla tych którzy nie wierzą.
A co do pytania Arvieli (czy jak to się odmienia;p) to muszę stwierdzić, że ciekawe jest :)
Moje pytanie:
'Bawi Cię to wszystko?'
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
"Dlaczego jesteś tak niesprawiedliwy, że zabierasz w młodym wieku tak dobrych, uzdolnionych ludzi?!" (Arek Gołaś, Agata Mróz, Ryszard Riedel...)
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
spodobało mi się coś o czymś ktoś napisał w swojej książce (czy gdzieś tam)
książka dotyczyła wojny oczywiście, tych wszystkich nieszczęść z nią związanych.
Ktoś się zapytał "i gdzie jest Bóg?"
A autorka na to "a gdzie jest człowiek"
i nad tym można pomyśleć.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum