G**no prawda.
Człowiek zmienia się przez całe swoje życie przez różne czynniki. Jednym z nich jest opinia otaczających go ludzi. Trochę samokrytyki także każdemu w życiu się przyda.
Coffe weź też pod uwagę to że osoba przejmująca się opinią innych jest też trochę słaba psychicznie. I wątpię żeby każdy zmieniał się pod wpływem czyjejś krytyki. W sumie to lepiej się nie przejmować, bo ludzie często są zazdrośni i krytykują coś co nie istnieje, po prostu kłamią. Ktoś kto się bardzo przejmuje czyjąś opinią jest moim zdaniem słaby i już.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Jeżeli o mnie chodzi, to się nie przejmuję. Niech sobie myślą i mówią, co chcą. To moje życie, mój styl, moja muzyka ect.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Ostatnio zmieniony przez WifeOfDevil 2008-10-23, 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Każdy mówi: nie obchodzi mnie co inni myśla itd.. ale zobaczcie. czy nie dbacie o dobrą opinie? wśród znajomych. ja chcem postępować tak, aby inni wiedzieli że jestem dobrym człowiekiem i żeby się ode mnie nie odwrócili. trzeba dbać o opinię,m ponieważ od niej zależy czy będziemy mieli przyjaciół czy nie. to jest moja opinia. także ja się w wielu przypadkach nie przejmuję co inni myślą, ale są momenty kiedy biorę innych pod uwagę.
i nie chodzi mi tu o udawanie w czyjejś obecności kogoś innego, dobrego, lepszego. to nie tak. rozumiecie mnnie..:)
_________________ W salonie dama
W kuchni kucharka
W sypialni dziwka
Nie lamentuję jeśli ktoś mnie skrytykuję, ale daje mi to do myślenia. Oczywiście, że nie zawsze. Bo głupotami się nie przejmuję, ani opiniami wroga. Bo chyba gdy ktoś mnie krytykuje, komentuje, to ma w tym trochę racji.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Cenię w ludziach to, ze umieją przyjąć krytykę własnej osoby.
Nikt z nas nie jest idealny i czasami warto się zastanowić nad sobą.
Nie przejmuje się zazwyczaj tym, że ktoś mnie skrytykuje i nie zawsze sobie to wezme do serca (bo duza role gra także to, kto mnie krytykuje). Ale myśle, że czasami naprawde warto się nad krtytyką zastanowić i wiąć do serca.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
Biorę sobie do serca krytykę ale podchodze zawsze na początku do niej z dużym dystansem i wręcz jej nienawidzę. Szybko się bulwersuje, ale po chwili przemyślę to sobie i próbuje coś zmienić, jeśli krytyka jest słuszna. Nie biorę pod uwagę krytyki wrogów/osób które mnie nie znają.
_________________ "Operacja wyrwania serca, przeprowadzona w normalnych warunkach jest całkowicie bezbolesna. Trwa od dwóch do trzech minut. Zostaje po tym blizna, zwana również świętym spokojem."
Zależy kto wyraża opinię na mój temat. Jeżeli jest to osoba, na której mi zależy, jest mi bliska, czy znam ją od lat, to się przejmuję i wiem, że coś ze mną jest nie tak. Więc wtedy wiem, że muszę się poprawić, czy zmienić to coś, co było nie tak. Ale jeżeli słyszę opinię osoby na mój temat, z która raz w życiu gadałam to nie przejmuję się tym. Osoba tak mnie nie zna, więc jak sprawia jej to przyjemność, to niech sobie pogada :) Ci co mnie znają przecież wiedzą jaka jestem i to mi w zupełności wystarczy :)
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Lubię słyszeć opinię na swój temat, bo wtedy mam obraz tego jak inni mnie postrzegają.
Mogę w tedy coś w sobie zmienić, oczywiście nie tak, żeby stać się sztucznym, innym człowiekiem, bo to nie o to chodzi, ale tak, żeby stać się lepsza:P
Mnie osobiście krytyka bardzo motywuje, chociaż czasami bywa bardzo bolesna :(
Sporo osób tutaj napisało, że nie przejmuje się krytyką osób obcych, lecz krytyką osób bliskich. A przecież osoba dla nas obca, może nie znać nas dobrze, ale może chociaż naszą jedną strone na tyle dobrze, by móc to ocenić. I chyba krytyka osoby obcej jest bardziej obiektywna i szczera, od krytyki osoby nam bliskiej. Czasami nasi przyjaciele nie mówia nam pewnych rzeczy na nasz temat, bo po prostu nie chcą sprawić nam przykrości.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
Zgodzę się z Anią, często opinia przyjaciół jest mało obiektywna, nie chcą Oni bowiem sprawić nam zawodu, a osoby obce nie będą miały z tym problemu...
A osoby obce są za to bardzo obiektywne...
Przyjdzie taka osoba, która nam zazdrości np. wyglądu i zacznie gadać głupoty. A Wy jej uwierzycie, bo niby mówi prawdę? Nie zna Was i jest szczera?
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
To zależy od osoby. Właśnie takich osób zdaniem się nie przejmuję.
Jak mi ktoś powie i widzę, że mówi to szczerze, a sama się z tym zgodzę, to wtedy biorę sobie to do serca i staram się to zmienić.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Zazwyczaj liczę się tylko ze zdaniem tego co uroi się w mojej chorej główce, czyli ze swoim zdaniem. Opinią innych przejmuję się wtedy, gdy jest to krytyka mojej osoby, zachowania - ale tylko przez znane mi i szanowane przeze mnie osoby. Wtedy zawsze warto chociaż spróbować zastanowić się nad tym co się usłyszało (czasami można się czegoś nauczyć i wyciągnąć z tego wnioski). Pochwały zazwyczaj po mnie spływają, zresztą sam wiem kiedy zrobiłem coś dobrze, a kiedy nie. Opinią osób postronnych nie przejmuję się w ogóle.
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
Śmierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszczą oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum