Jeśli są to słowa pochwały to oczywiście za nie dziękuję.
Fakt, że za krytykę dziękować nie umiem, ale wiem, że skądś dana osoba musiała wysnuć dane wnioski. Sądzę, że każde słowo krytyki w naszym kierunku warto przemyśleć.
_________________ "To co widzisz w lustrze to nie jest odbicie. To tylko maniera. To nie jest życie." - Naiv
To zalezy od kogo. jesli mi moja Kobieta powie ze zle cos robie, ze nie tak itd to oczywiscie sie nad tym zastanawiam ale jesli jest to kolega/kolezanka to mam gdzies ze nie podoba mu sie moja fryzura.
Glownie zalezy od kogo ale oczywiscie zawsze to w glowie 'zostaje'. i za krytyke dziekuje - chce wiedziec co robie zle :)
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
esli jest to kolega/kolezanka to mam gdzies ze nie podoba mu sie moja fryzura.
Krytyką mojego wyglądu raczej bym się nie przejęła. Z resztą w mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło mi tylko o ocenianie cech charakteru czy zachowania. Nie brałam w ogóle pod uwagę krytyki wyglądu. Może dlatego, że sama nie komentuję czyjegoś wyglądu.
Każdy wygląda jak wygląda, ubiera się tak jak mu się podoba.
_________________ "To co widzisz w lustrze to nie jest odbicie. To tylko maniera. To nie jest życie." - Naiv
A ja mam gdzieś, co ktoś o mnie powie. Niech się zajmie lepiej sobą, ja się łatwo zmienić nie dam.
Jeżeli krytykuje mnie osoba, która mnie nie zna, to ją zignoruje i możliwe, że jeszcze powiem coś nie miłego. Ale jeśli to jakaś znana mi osoba, z którą mam dobre kontakty, to jej opinię przemyślę i zastanowię się nad tym, co mi powiedziała.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Opinie na mój temat mam w d..pie. Jestem soba i nie mam zamiaru podporzadkowywac sie do czyjegos gustu. Jedynym wyjatkiem sa slowa Matki i Ojca, które zazwyczaj przemysle.
_________________ Wielki zegar z krzywą tarczą, oglądają psy i tańczą w rytm melodii tam zza ściany, którą grał już kiedyś ktoś...
jeśli to jakaś znana mi osoba, z którą mam dobre kontakty, to jej opinię przemyślę i zastanowię się nad tym, co mi powiedziała.
Sama sobie przeczysz.
DerAmg napisał/a:
Opinie na mój temat mam w d..pie. Jestem soba i nie mam zamiaru podporzadkowywac sie do czyjegos gustu.
Czyli uważasz, że wiesz lepiej.
Ja wychodzę z założenia, że w każdej krytyce może być choć trochę prawdy i warto się nad tym zastanowić. Trzeba umieć przyjąć słowa krytyki na swój temat i pomyśleć nad nimi.
Jeśli 10 osób znających Was nawet "jako tako" skrytykowałoby tą samą cechę charakteru - nie sądzicie, że musiałoby być w tym trochę prawdy? Wówczas warto nad tym pomyśleć.
Człowiek zmienia się całe życie. Chce wymazywać wady i "dorabiać" zalety. Taka kolej rzeczy.
Podoba mi się gdy ktoś przychodzi do mnie i mówi mi prosto w oczy że coś tam źle zrobiłam i jestem taka i taka. A wkurza jak ktoś krytykuje mnie za moimi plecami.
Nie powiem że nie biorę do siebie krytyki innych, bo bym skłamała. Owszem biorę sobie czyjąś krytykę na mój temat do serca, wtedy gdy ktoś mówi mi prosto w oczy co mu się nie podoba w moim zachowaniu. Ale nie przejmuję się tym aż tak bardzo żebym po nocach spać nie mogła;)
Natomiast kiedy ktoś "krytykuje" mnie za moimi plecami jest mi przykro z tego powodu, że brak mu odwagi.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Zależy kto wyda tą opinie. Jeśli jest to osoba którą szanuje to zastanawiam się nad zdaniem osoby, która mnie krytykuje.
Coffee napisał/a:
Ja wychodzę z założenia, że w każdej krytyce może być choć trochę prawdy i warto się nad tym zastanowić. Trzeba umieć przyjąć słowa krytyki na swój temat i pomyśleć nad nimi.
Podpisuje się pod tymi słowami, bo w każdej krytyce może być odrobina prawdy. Bynajmniej wiemy co warto w nas zmienić i co doskonalić, jeśli są to miłe słowa na nasz temat.
No to źle zrozumiałaś co chciałam napisać.
Jeżeli zastanawiam się na opinią innych, którzy mi powiedzieli prosto w oczy co myślą, to nie znaczy, że biorę to do serca i się zmieniam. Bo się nie zmienię.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Jeżeli zastanawiam się na opinią innych, którzy mi powiedzieli prosto w oczy co myślą, to nie znaczy, że biorę to do serca i się zmieniam. Bo się nie zmienię.
G**no prawda.
Człowiek zmienia się przez całe swoje życie przez różne czynniki. Jednym z nich jest opinia otaczających go ludzi. Trochę samokrytyki także każdemu w życiu się przyda.
Ja przejmuje sie opinią innych.
Ale zarówno nie lubie być krytykowana... Nikt chyba nie lubi.
Poza tym.. Tak opinia innych długo mi zostaje w głowie i sie zastanawiam dlaaczego ten ktoś o mnie tak myśli. Zaś opinie dotycząca wyglądu mam w d*pie bo co to kogo obchodzi czy założyłam taka a nie inna bluzke. :))
_________________ W życiu nie ma prób, od razu zaczyna się przedstawienie. ;)
G**no prawda.
Człowiek zmienia się przez całe swoje życie przez różne czynniki. Jednym z nich jest opinia otaczających go ludzi. Trochę samokrytyki także każdemu w życiu się przyda.
Może i się zmienia, ale powiedz mi, skąd Ty możesz wiedzieć co robię ja? Naprawdę nie mam zamiaru się zmieniać, bo ktoś mi powiedział np, że nie podoba mu się mój styl ubierania.
Lepiej skończmy dyskusję, bo wyszłyśmy trochę z tematu ;]
Axl Rose
Lepiej skończmy dyskusję, bo wyszłyśmy trochę z tematu ;]
Wcale nie. Przecież cały czas dyskutujemy na temat.
BlackSmile napisał/a:
Naprawdę nie mam zamiaru się zmieniać, bo ktoś mi powiedział np, że nie podoba mu się mój styl ubierania.
Nie chodzi tu o styl ubierania tylko o zachowanie. Jeśli kilka osób mówi nam, że jesteśmy np. skąpi, a sami tak nie uważamy to warto nad tym pomyśleć, bo faktycznie może tak być. O to mi chodzi.
BlackSmile napisał/a:
Może i się zmienia, ale powiedz mi, skąd Ty możesz wiedzieć co robię ja?
Nie wiem co Ty robisz i nigdy się nie dowiem. Wiem jedynie, że albo nie rozumiesz o czym ja piszę, albo uważasz się za osobę idealną, która niczego nie musi w sobie zmieniać.
Nie wiem.
Nie wiem co Ty robisz i nigdy się nie dowiem. Wiem jedynie, że albo nie rozumiesz o czym ja piszę, albo uważasz się za osobę idealną, która niczego nie musi w sobie zmieniać.
Nie wiem.
I się nie dowiesz
Za ideał się nie uważam, bo wiem, że mam wady, jak każdy zresztą.
I całkowicie rozumiem o czym ty piszesz. Ale chyba mogę się z tym nie zgodzić, prawda?
Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum