Co tam ostatnio czytaliście?
Jak wrażenia?
Pisać, pisać!
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Co prawda jeszcze nie skończyłam, ale już kończe, a chodzi o Potop Strasznie mi się spodobał i czytam i czytam olewając sprawdziany bo długie to dosyć;) Ale nawet jakby 6 tomów miał to bym przeczytała bo Kmicica/Babinicza, Wołodyjowskiego i Zagłoby z Rochem nigdy za wiele
Kurcze no, świetne to jest:D Ale Bogusław to mnie nieźle wkurza.
_________________ To nie my przychodzimy na świat, lecz świat przychodzi do nas. Urodzić się, znaczy tyle, co dostać cały świat w prezencie
Ha, pięknie ;D ja czytałem, mimo że już dawno minął termin wyznaczony przez nauczycielkę :P
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
Śmierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszczą oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolności
Ooooł, "Potop"... Czytam, czytam i skończyć nie mogę - ciężko mi idzie, mimo że sama książka najgorsza nie jest. Wolałabym jednak dotrzeć wreszcie do końca. xD
Ja czytam właśnie "Działa Nawarony" Alistaira MacLeana. Jeszcze nie doszłam do końca, ale książka świetna. I ten biedny Stevens, wszystkiego się boi, a jest najdzielniejszy z nich wszystkich. Zawsze w takich książkach jest tak, że ten najfajniejszy, młody umiera, mam nadzieję że tutaj Stevens nie umrze, nie może tak być no!
_________________ To nie my przychodzimy na świat, lecz świat przychodzi do nas. Urodzić się, znaczy tyle, co dostać cały świat w prezencie
"Milczenie owiec."
Bardzo wciągający kryminał, miejscami drastyczny. Trzeba dużo myśleć, żeby przez niego przejść, ale poznanie zakończenia staje się niemal natręctwem. Naprawdę wyłaziłam ze skóry, żeby się dowiedzieć o co chodzi Polecam jako ambitniejszą lekturę dla poważniejszych czytelników.
_________________ Niech nikt nie mówi jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze!
To chyba jeden z niewielu przypadków, gdzie film bije książkę (i tak bardzo dobrą) na głowę ;) Kurcze ostatnio baaardzo dużo czytałem a z książek które mi zapadły w pamięć muszę wymienić "Rzeźnię numer 5" Vonneguta i ,,Słowo "las", znaczy "świat",, Le Guin którą to polecam ; )
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
Śmierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszczą oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum