- Zablokowanie możliwości wejścia na forum po wartości ostrzeżeń: 6
- Ostrzeżenia nie wygasają z upływem czasu
- Użytkownicy mogą widzieć od kogo dostali ostrzeżenie: Tak
- Moderatorzy mogą dodawać ostrzeżenia: Tak
- Moderatorzy mogą edytować ostrzeżenia dodane przez innych: Nie
- Maksymalna wartość ostrzeżenia dodanego przez moderatora to: 1
to są ustawienia ostrzeżeń i ja myśle iż należy je troche zmienic;)
ale Wy wypowiedzcie się na ten temat)
Bo mam takie spostrzeżenia mianowicie:
Cytat:
Ostrzeżenia nie wygasają z upływem czasu
myśle że strzeżenie może wygasać np po 2 miesiacach:)
bo każdy ma gorszy dzien i np niektry saly uzytkownik nazbroic moze i bierzmy na to przez 2 lata mu sie uzbiera tego - to nie bedzie mogl pisac;)
a powinnismy byc za stalymi userami uzytkownikami nie przeciwko nim:)
Cytat:
- Maksymalna wartość ostrzeżenia dodanego przez moderatora to: 1
Cytat:
Zablokowanie możliwości pisania postów po wartości ostrzeżeń: 3
nio wlaśnie 1. wydaje mi się ze to zamało bo niektorzy wchodzą i zostają reklamy albo np zdarzaly sie takie sytuacje na innych fotach iz ktos wejdzie zaspamuje zasmieci i pojdzie :)
A chciala bym miec mozliwosc zablokowania uzytkownika w pisaniu. A karac 3 krotnie nie moge za to samo przewinienie:)
No i proponowałabym to dodać do regulaminu, bo jak na razie nie jest on zbyt obszerny.
Z tym wygasaniem warnów- to dobry pomysł. Bo przecież każdemu zdarza się popełniać błędy :)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
No właśnie. A luki pozwalają na zbyt wielką swobodę. Więc myślę, że dobrze byłoby coś z tym zrobić. :)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
jako że zostałam obrażona, zwyzywana i w moim kierunku poleciało trochę przekleństw (działo się to podczas rozmowy na gg) podaję propozycję:
jeśli któryś z użytkowników kogoś obrazi (nawet na takim zwykłym komunikatorze typu gg) to poszkodowany ma prawo zgłosić to na PW do kogoś z władz forum najlepiej z kopią rozmowy. Wtedy moderatorzy bądź pan admin po zastanowieniu się co zrobić będą mogli wlepić ostrzeżenie za obrazę użytkownika (tym bardziej jeśli osoba obrażająca już wcześniej miała różne wyskoki).
Podejrzewam że jedna z naszych użytkowniczek była właśnie w ten sposób potraktowana (i to jej dotyczył bardzo obraźliwy teks który został ocenzurowany) i nie tylko po przez ten tekst ale też i gg. PO tym wydarzeniu ślad po niej zagninął. Już na to forum nie zagląda. (niczego nie zgłosiła)
Moja propozycja ma ułatwić komunikowanie się i wszyscy powinni wiedzieć że nie są bezkarni. Jesteśmy użytkownikami jednego forum i powinniśmy się starać sznować.
Co myślicie o tym pomyśle?
(oboby która mnie obraziła, mimo że zdarza jej się to nie pierwszy raz, nie będę jak narazie karać. Jeśli pomysł zostanie zaakceptowany, wtedy każda taka sytuacja będzie mogła się kończyć ostrzeżeniami)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-04, 15:13
O nie! Rozumiem, że się pożarliśmy, ale nie mieszajmy GG do forum. GG to jedno, a forum to drugie. Ja się nie zgadzam całkowicie. Warn za kłótnie i przekleństwa na forum. GG to nie forum. Tam się dyskutuje sam na sam. Także jeszcze raz to piszę: NIE ZGADZAM SIĘ
obaraz, wyklinanie i przezwiska. Nie rozumiesz?
poza tym przemku to nie była dyskusja, to były twoje szczeniackie zdania typu:
napisałam ci że zachowujesz się jak gówniarz a ty mi na to : "gówno to ty jadłaś na śniadanie, nie pierdol z nudów..."
później było że jestem popierdolona. Na pytanie po co do mnie z pyskiem wyskakujesz ty odpowiadasz: "idź sie lecz stworze z bagien"
"kurwa" też często była.
"no kurwa ty, uważaj co mówisz dupodajko"
"pedał" "lesbijka"
i masa różnych dziwnych zdań. A ja ani razu nie uniosłam głosu, podchodziłam do tego raczej spokojnie i nie obrażałam.
i to nie szkodzi że forum to jedno a gg to drugie. To wpływa na atmosferę jaka będzie tu panować. I przeniesie się tu. tym bardziej że ci się to nie pierwszy raz zdarza.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Jestem na nie. Forum to forum, gg to gg. Jeśli ktoś nie ma ochoty z kimś na gg to wasza sprawa, a nie forum. Jest wiele możliwości. np. nie podawać numeru, zablokować, a nawet zmienić numer.
Ja mam pytanie, po co mu dałaś gg? Zamiast się wdawać w kłótnie trzeba było go zablokować.
Też jestem na nie, bo gg to nie forum. Mogą wyjść takie przypadki, że ktoś kogoś nie lubi, napisze jakieś bajki i wyśle władzy, że to autentyczna rozmowa jest. Ludzie są do wszystkiego zdolni.
Jestem za to za tym, żeby dawać ostrzeżenia od razu, a nie cackać się w upominanie.
Cytat:
"pedał" "lesbijka"
A jeżeli o to chodzi, to ludzie trochę dystansu i poczucia humoru!
Czy ktoś jeszcze nabrał jakiś podejrzeń po mojej rozmowie z Buką w zabawach. Proszę o szczere wypowiedzi xD
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Moim zdaniem Buka ma słuszność. Bo ja np. nie podawałam gg, ale mam na forum, ot tak sobie. A obraza to obraza. Bo gg ma właśnie z forum.
Tylko mam wątpliwości czy ktokolwiek będzie coś takiego zgłaszał...
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Moim zdaniem to niepotrzebna. Tak jak już napisał Przemek i Aniołek... forum to jedno a gg to drugie. Tutaj, gdy ktoś kogoś obrazi, widzą to wszyscy. I my, userzy, nic z tym nie możemy zrobić. Zaś na gadu możemy zablokować, nie odpowiadać, czy jeszcze coś innego.
Takie głupie pisanie, jak Ty podałaś Buka, jest tylko objawem szczeniactwa. Przemek też do mnie różne takie głupie teksty na gadu pisał. I wiesz co... miałam to w dupie. Przecież on mnie nie zna, ja go też. Więc czym się tu przejmować? Niech sobie chłopak pogada, jak tylko to mu zostało w obronie. Czasami ludzie myślą, że powiedzą parę nieprzyjemnych rzeczy i zaraz każdy będzie popadać w depresję. A jednak się mylą.
Słowa tego typu: "no kurwa ty, uważaj co mówisz dupodajko" są dla mnie puste. Jak i wszystkie inne wypowiedziane przy takiej "kłótni".
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Moim zdaniem Buka ma słuszność. Bo ja np. nie podawałam gg, ale mam na forum, ot tak sobie. A obraza to obraza. Bo gg ma właśnie z forum.
Jeśli to wprowadzicie, to ja poproszę również o to, by za kłótnie rodzinne też dawało się osty. To w sumie też może psuć atmosferę na forum, nie? :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum