mocik przesadzasz. Kto napisał, że Polka mu się nie podoba? Czytaj ze zrozumieniem. Czy mi się nasz kraj nie podoba, a czy nic bym dla niego nie zrobiła, to dwie całkiem inne rzeczy.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Mam tak samo. Nie odczuwam większych uczuć do naszego kraju. Nie czuję sie związana z Polakami w jakiś szczególny sposób. Po prostu mieszkam, żyję tutaj. I tyle.
dziękuje. Nie odczuwa uczuć, nie czuje sie zwiazana- to chyba wystarczajacy powod zeby opuścila Nasz Kraj
A Ty jakie uczucia odczuwasz w stosunku do Polski?
Dlatego, że nie czuję się z nią związana w jakiś tam sposób, mam Polską opuszczać? Bo mi jakiś chłopczyk tak powiedział? Przepraszam, ale to śmieszne.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nie jestem chłopczykiem- to raz i to już wystarczający powod do ekhem, tylko szkoda ze nie wiem gdzie mieszkasz ._.
Jestem Patriotką,- Jestem dumna że się tu urodziłam, zresztą to co czuje sie jako Patriota, nie jest obowiazkiem ze musze kazdemu mówic ze co, po co i dlacego, nie?
mocik zacznij czytać ze zrozumieniem i naucz się kulturalnie rozmawiać. To taka moja mała prośba.
Nie czuję się związana w JAKIś SZCZEGóLNY SPOSóB nie jest równe 'nie czuje się związana'.
Nawet gdybym nienawidziła swojego kraju, wybacz, ale to nie Ty będziesz decydować czy w nim zostanę, czy nie. Ty kochasz Polskę? Świetnie. Ja nie. Też świetnie. Prawda?
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
mocik uszanuj czyjes zdanie bo ma do tego prawo:)
i prosze bez zadnych mi obelg czy innych nieladnych zwrotow bo poleca warny
gdby kazdy myslal tak jak Ty to swiat bylby nudny;)
a tak to mamy takich i takich:)
Poza tym forum jest do wypowiadania sie a nie do przytakiwania czyjemus zdaniu;)
fajowsko ._.
Nie wiedza jakie mam zdanie a sie czepiaja -,-
czepiamy sie Twojego zachowania mocik
ktore nie nalezy do najladniejszych i najlepszy alo wypowiadasz sie do TEMATU.. i nie krytykujesz oraz nie obrazasz innych albo nie nabijaj postów/buziak
Polska jest dla mnie szczególnym krajem, bo tu sie urodziłam, wychowałam. Kocham ten kraj i kochac będe. Władza w Polsce mi sie całkowicie nie podoba, ten kraj ma wiele wad, ale czuje się związana z tym krajem i kocham go (:
Czy oddałabym życie? Napisać, ze sie odda a oddać to wieeeelka różnica. Jeżeli to miałoby coś zmienić i sytuacja w Polsce naprawde miałaby się poprawić to tak, byłabym w stanie oddać życie za ten kraj.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
Oczywiście, że nie mam zamiaru wyjeżdżać za granicę na zmywak, skoro w Polsce mogę pracować w zawodzie. Nie uważam, żeby Polacy na Zachodzie byli traktowani jakoś specjalnie dobrze (jak długo oczekiwani goście itp.) i jeżeli kiedykolwiek wyjadę na stałe za granicę, to tylko w momencie, kiedy znajdę ofertę pracy zgodną z moją pasją (: ale na razie układam sobie życie tutaj (i nie ukrywam, że najbardziej mi to pasuje).
Czy czuję się patriotką? O tyle o ile, nie rozumiałam nigdy przywiązania do ziemi, no ale kiedy trzeba potrafię stanąć w obronie kraju (i nie wstydzę się swojego pochodzenia, bo znam ludzi, którzy za żadne skarby nie potrafią się przyznać do tego, że są z Polski). Ale... chyba nie byłabym w stanie za to umrzeć.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Gandhi powiedział o patriotyzmie "Podły interes narodowy" i coś w tym jest. Nie uważam się za patriotę.
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
Śmierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszczą oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum