Czujesz się patriotą ? Co byś był w stanie zrobić dla SWOJEGO kraju ? Czy gdyby była wojna walczył byś za SWÓJ kraj do ostatniej kropli krwi ? Czy wręcz przeciwnie przy pierwszej lepszej okazji chcesz stąd wyjechać i szukać lepszego ,a może poprostu innego życia ? Zdajesz sobie sprawe z tego że Polska jest krajem z którego powinniśmy być dumni ?
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
teraz patriotyzm w czasie pokoju ma inna definicje:)
o tak. Z pewnościąwielu ludzi, uważających sieza patriotów, w czasie jakiekolwiek wojny, schowało by głowę w piach.
A ja? nie czuję się za bardzo związana z Polską. Moża dlatego, że nie przywiązuję się zbytnio do takich rzeczy.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Kocham Polskę, to jest mój kraj, w którym się urodziłam, w którym się wychowywałam, w którym dorastam i w którym będę mieszkać do końca życia. Zamieszkanie zagranicą, to, jak dla mnie, zdrada swojego kraju. Ludzie są łasi na kasę, którą można łatwo zdobyć zagranicą, by potem móc na poziomie żyć w ojczystym kraju.
Ja nie chcę wyjeżdżać z Polski.
Jestem też pewna, że byłabym gotowa w czasie wojny za nią umrzeć.
_________________ Posłuchaj. Gdyby mi się ziemia rozstąpiła pod nogami... rozumiesz? Gdyby mi niebo miało zawalić się na łeb - nie cofnę się, rozumiesz? Za takie szczęście oddam życie...
Zamieszkanie zagranicą, to, jak dla mnie, zdrada swojego kraju. Ludzie są łasi na kasę, którą można łatwo zdobyć zagranicą, by potem móc na poziomie żyć w ojczystym kraju.
Wiesz ilu u nas jest obcokrajowców? Przyjezdzaja z róźnych krajów żeby zarobić ;) Nie każdy Polak chce robić za taką sume. Inny to zobaczy i uznna za kokosy
Ja kocham Polske i wogole ale nie żebym życie oddała, bo bardziej preferuje patriotyzm lokalny :) A jak sie komus Nasz kraj nie podoba, to droga wolna, wyjezdzajcie sobie jeżeli macie Ja obwiniać o cokolwiek ;p
Zamieszkanie zagranicą, to, jak dla mnie, zdrada swojego kraju. Ludzie są łasi na kasę, którą można łatwo zdobyć zagranicą, by potem móc na poziomie żyć w ojczystym kraju.
mi to obojetne;)
niech ludzie wyjezdzaja;) po co nam taci obywatele;)?
nio i bierzmy pod uwage tez fakt ze u nas w polsce pomoc obywatela i zycie jest ciezkie w porownaniu do innych;)
wiec nie mozna tez posiadzac ich o zdrade hehe;)
tym bardziej skoro w polsce uwazaja ze w Polsce nie maja warunkow ;)
dla mnie wieksza zdrada kraju to pojscie na studia np lekarskie czy tam jakies inne
wyksztalcenie sie za nasze pieniadze (obywateli) i ucieczka do innego kraju
gdzie tamci dostaja darmowego fachowca za ktorego my placimy
Ja się nie czuję patriotką, bo nią zwyczajnie nie jestem. Na polskim rozmawialiśmy tyle o tym całym patriotyźmie i zrozumiałam, że ja bym nic dla Polski nie zrobiła. Może nasz kraj nie jest mi tak do końca obojętny, bo się tu urodziłam i w ogóle, ale zdania raczej nie zmienię...
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Bohater ;]
Dla mnie patriotyzm to ważna rzecz, chociaż nie najważniejsza.
Ale jeśli ktoś bluzga na Polske w mojej obecności to musi sie liczyć z konsekwencjami.
Przez to co napisałaś, słowo "kocham" utraciło trochę wartości w mych oczach..
BlackSmile napisał/a:
Ja się nie czuję patriotką, bo nią zwyczajnie nie jestem. Na polskim rozmawialiśmy tyle o tym całym patriotyźmie i zrozumiałam, że ja bym nic dla Polski nie zrobiła.
I ta oto właśnie wypowiedź bardzo mi się spodobała, gdyż właśnie coś podobnego miałam napisać
Nie uważam sie za patriotkę. Nic nie zrobiłabym dla Polski.
Życie w tym kraju jest bardzo drogie i nie daje zbyt wiele możliwości młodym ludziom. Polskie władze ssą tylko pieniądze z portfeli bezbronnych obywateli. A Polskie prawo jest po prostu śmieszne.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Ja się nie czuję patriotką, bo nią zwyczajnie nie jestem. Na polskim rozmawialiśmy tyle o tym całym patriotyźmie i zrozumiałam, że ja bym nic dla Polski nie zrobiła. Może nasz kraj nie jest mi tak do końca obojętny, bo się tu urodziłam i w ogóle, ale zdania raczej nie zmienię...
Mam tak samo. Nie odczuwam większych uczuć do naszego kraju. Nie czuję sie związana z Polakami w jakiś szczególny sposób. Po prostu mieszkam, żyję tutaj. I tyle.
Mam tak samo. Nie odczuwam większych uczuć do naszego kraju. Nie czuję sie związana z Polakami w jakiś szczególny sposób. Po prostu mieszkam, żyję tutaj. I tyle.
To won gnido!
Jeszcze jeden taki wyskok i będe zmuszona dać warna
zapraszam do zapoznania się z regulaminem/buziak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum