Może od jakich¶ 5-6 lat zapuszczam paznokcie. Zawsze obgryzałam, ale w końcu z tym skończyłam. I teraz mam ładne, długie, mocne paznokcie. Obecnie mam już za długie, bo już mi zaczynaj± przeszkadzać ^^ ale nie zetnę ich, bo mi szkoda =))
Co do tipsów... nie mam nic przeciwko. Lepiej zrobić sobie tipsy i mieć ładne paznokcie, niż chodzić w brudnych, poobgryzanych. Taki widok nie przeraża. Aczkolwiek ja bym nigdy sobie tipsów nie zrobiła. Zniszczyła bym sobie tylko moje paznokcie, a to mi nie potrzebne. I nie rozumiem dziewczyn, które maj± swoje paznokcie bardzo ładne, potrafi± zapu¶cić... ale za wszelk± cenę chc± mieć takie paznokcie jak wszystkie dziewczyny dookoła. Mam swoje fajne, to jest większy powód do dumy niż tipsy...
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mie¶ci się ...
A ja tipsów nie cierpię. Takie to sztuczne.... I w ogóle nie wiem, jak można co¶ robić z takimi paznokciami
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
A ja wprawdzie nie obgryzam paznokci (i chwała bogom, nigdy nie obgryzałam), ale też nie lubię, jak s± długie, bo mi po prostu przeszkadzaj±.
Przeszkadzaj± mi w laboratorium, kiedy muszę ubrać lateksowe rękawiczki, przeszkadzaj± mi przy pracach w terenie, kiedy czasem trzeba się ubłocić aż po łokcie, przeszkadzaj± mi w głupim wykonywaniu prostych czynno¶ci.
Dlatego paznokcie mam zadbane, ale krótkie. A tipsów nigdy nie miałam i nie zamierzam w bliższej i nawet tej dalszej przyszło¶ci.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
ja lubie dlugie
poobgryzane paznkocie nie wygladaja zbyt estetycznie...
sama dbam o swoje paznokcie, ale nie nakladam tipsow czy paznokci akrylowych.
Kiedys to robilam i bardzo sobie zniszczylam paznkocie. Wole miec swoje wlasne dlugie Mam mnostwo roznych ozdobek na paznokcie i tak co tydzien robie sobie inne
_________________ ..:Kochasz ten kraj, gdzie wszyscy s± komediantami :..
Ja nie maluję. Kiedy¶ miałam sezon na gotyk, to malowałam na czarno, ale szybko mi minęło ;]
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Moja mama lubi sobie pomalować pazurki na czarno. Ja za to wole naturalne kolory. Podoba mi się jak paznokcie l¶ni± bezbarwn± emali±. Choć czasami mam tak, że pomaluje je na jaki¶ mocniejszy, ciemniejszy kolor.
Zwykle maluje na kolory jasne, ale w ogóle bezbarwne żeby się w szkole nie czepiali. A w wakacje od czasu na czasu jaki¶ ostrzejszy kolor na moich paznokciach zago¶ci, na przykład czerwień bardzo lubię ;)
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Ojj... ja to już długo nie malowałam paznokci. A co dopiero postarać się, żeby jaki¶ fajny wzorek namalować. Jutro co¶ będę kombinować, żeby na sylwestra moje pazurki jako¶ wygl±dały. A jak mi wyjdzie? Nie wiem, zobaczy się w praniu. Może już z wprawy wyszłam. A na jaki kolor? Zazwyczaj był to zwykły french. Dodawałam zawsze jakie¶ kreseczki, kropeczki, mazanki nie mazanki. I zawsze to jako¶ ładnie wychodziło.
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
A ja niestety obgryzam ... i mam chyba zbyt słab± siln± wolę (hahaha ale to brzmi: słaba silna ... lol) i nie mogę przestać ... Znacie może jak±¶ dobr± metodę ... ? Oprócz tipsów bo kiedy¶ próbowałam i długo z nimi nie wytrzymałam
Proszę, pomóżcie!
_________________ "Cinderella with no shoe, and the prince that doesn't know he's lost"
Też obgryzałam. Mnie jako¶ samo przeszło przez wakacje [mniej stresu?].
Podobno dobre s± lakiery. Gdy chcesz włożyć takiego pomalowanego paznokcia do buzi, to czujesz gorzki smak i przypomina Ci to o nieobgryzaniu ^^
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Nie polecam. Kiedy¶, jak obgryzała, stosowałam takie lakiery i co? Z±bki poszły w ruch, zdrapały lakier i nadal obgryzałam.
Michasiaaa napisał/a:
Znacie może jak±¶ dobr± metodę
Metody raczej nie ma żadnej. Albo obgryzasz i Twoje paznokcie wygl±daj± paskudnie. Albo przestajesz wkładać paluszki do buzi, zaczynasz zapuszczać paznokcie i Twoje r±czki wygl±daj± o niebo lepiej.
Ja to zaczęłam zapuszczać paznokcie z zazdro¶ci :p Kuzynka mojej mamy miała zawsze takie długie, twarde paznokcie. I ja też takie chciałam. No i dopięłam swego! ;)
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum