ja lubię malowac paznokcie i własnie jakoś na jutro muszę tylko nie wiem na jaki jeszcze hmm? no ale na codzień u góry mam przezor\czyste czasem french no a na dole to szlaeje i daje czarne bo u dołu kocham mieć czarne x3 a jak jakieś wzorki to do kuzynki co kosmetyczką będzie ;d
_________________ It's true that I dream less often
I'm not ashamed
Of that long December
The goodness bound by Satan it has been torn
With this baby's precious brow ready for thorns
In your masterpiece beautiful
You speak the unspeakable through
I love you too
Dzięki Wam wszystkim za rady ... na początek spróbuję jeszcze raz z tą "silną wolą" a jeśli to nie zadziała, to spróbuję może z lakierami ... pożyjemy, zobaczymy ...
_________________ "Cinderella with no shoe, and the prince that doesn't know he's lost"
Michasiaaa, a może weź spróbuj i pooglądaj sobie na internecie paznokcie. Jakie tam są wzorki, jaka długość. Może będziesz miała tak jak ja i z zazdrości przestaniesz obgryzać :)
BlackSmile napisał/a:
Ale paznokcie obgryzasz nieświadomie i te lakiery służą właśnie temu, aby przypominały, że masz tego nie robić ;)
Mi jakoś ten lakier nic nie przeszkadzał. Czy obgryzałam świadomie, czy też nie, gorzki smak w buzi nie przeszkadzał mi ;p
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Jesteś pewna, że te tipsy są takie dobre? Bo ja bym nie była tego taka pewna. Wiadomo, że efekt jest świetny. Bo lepiej wyglądają paznokcie długie, zadbane niż obgryzione. Ale przecież przez tipsy paznokcie stają się słabsze, cieńsze...
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jesteś pewna, że te tipsy są takie dobre? Bo ja bym nie była tego taka pewna. Wiadomo, że efekt jest świetny. Bo lepiej wyglądają paznokcie długie, zadbane niż obgryzione. Ale przecież przez tipsy paznokcie stają się słabsze, cieńsze...
Przede wszystkim, to nie zniszczy nam się płytka paznokcia jeśli pójdziemy do kosmetyczki zdjąć sztuczne paznokcie. Po takim zabiegu płytka jest dużo ładniejsza, może być jedynie odrobinę bardziej elastyczna ze względu na dłuższy brak dostępu powietrza, ale nie będzie zniszczona.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Poza tym dobra kosmetyczka nie zniszczy paznokci naturalnych jak potrafi prawidlowo robić tipsy.
A nie jest czasem tak, że zanim kosmetyczka zrobi tipsy, to piłuje płytkę paznokcia? Także po zdjęciu tispów nasze paznokcie to, że się tak wyrażę, szmata?
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
A nie jest czasem tak, że zanim kosmetyczka zrobi tipsy, to piłuje płytkę paznokcia?
Osobiście nie spotkałam się z czymś takim.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
A nie jest czasem tak, że zanim kosmetyczka zrobi tipsy, to piłuje płytkę paznokcia? Także po zdjęciu tispów nasze paznokcie to, że się tak wyrażę, szmata?
delikatnie może smignąc pilniczkiem żeby zamatowić plytke aby się tipsy lepiej trzymaly- i to wszystko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum