ja wiem czy bezsensowne- jakby nie bylo nasz organizm sie rozwija do mniej wiecej tego wieku- czyli picie alkoholu teoretycznie powinno byc wstrzymane do tego okresu:)
U mężczyzn do 21 roku życia. Kobiety przestają dojrzewać w wieku 18 lat;)
Spójrzmy prawdzie w oczy, tylko niewielka liczba ludzi w młodym wieku nie pije do 18 roku życia, nie mówiąc już, o 21.
Najwięcej alkoholu leje się w wieku 14-16 lat. Potem ludzie zaczynają 'dojrzewać' na tyle, żeby stwierdzić, że częste picie skraca życie;) I piją rzadziej. A przynajmniej już się tak nie podniecają tym, że piją i nie piją do upadłego co weekend.
_________________ Posłuchaj. Gdyby mi się ziemia rozstąpiła pod nogami... rozumiesz? Gdyby mi niebo miało zawalić się na łeb - nie cofnę się, rozumiesz? Za takie szczęście oddam życie...
Nie ma żadnego dobrego rozwiązania, bo ludzie się różnie rozwijają. Niektórzy są dojrzali psychicznie mając 16 lat, a niektórzy mają 30 i są psychicznie jeszcze dziećmi. To zależy od konkretnych ludzi, tak źle i tak niedobrze.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
Moim zdaniem ludzie są pełnoletni, w momencie, kiedy mają zapewnioną możliwość zarabiania na życie, czyli 18 lat to taka dobra granica (chociaż moim zdaniem szkoła powinna zaczynać się rok wcześniej i kończyć rok wcześniej, zresztą, tak właśnie będzie niedługo). Bo jak ktoś chce, to ma już jakieś przygotowanie zawodowe, jak ktoś poszedł do ogólniaka, to ma możliwość podjęcia decyzji o studiach itd.
Więc ja bym zmieniła jedynie tę szkołę, nie sam próg.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
głupoty piszesz. Każdy człowiek dojrzewa inaczej. Jedni są dojrzali już w wieku 16 lat a inni mimo że mają np. 25 lat, to nie zasługują na miano dorosłego.
Moim zdaniem dobrze jest tak jak jest :)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Przemek
Przemek ostrzegam jeszcze jedna wypowiedź tego typu (zbyt krótka i nic nie wnosząca do tematu) i dostaniesz ostrzeżenie. Ja nie będę cały czas w kółko jednego powtarzać.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
moim zdaniem tak jak Buki dobrze jest tak jak jest teraz bo fakt jedni dojrzewają szybciej jedni wolniej a niektórzy chyba w ogóle nie dojrzewają patrząc tak na niektórych, mój kuzyn który jest 5 lat starszy czasem zachowuje się gorzej od mojej młodszej sis oO a to w ogóle musyeli ustawić jakoś optymalnie statystycznie dla ogółu społeczeństwa
_________________ It's true that I dream less often
I'm not ashamed
Of that long December
The goodness bound by Satan it has been torn
With this baby's precious brow ready for thorns
In your masterpiece beautiful
You speak the unspeakable through
I love you too
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum