zegarek :P rower :)
Rozbraja mnie jak czasami słyszę rozmowy rodziców zastanawiających się czy laptop lub skuter będzie odpowiednim prezentem, kurczę czy ci rodzice mają w główce poprzestawiane ^^
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
Śmierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszczą oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolności
Rozbraja mnie jak czasami słyszę rozmowy rodziców zastanawiających się czy laptop lub skuter będzie odpowiednim prezentem, kurczę czy ci rodzice mają w główce poprzestawiane ^^
Dokładnie, kiedyś kupowało się dziecku właśnie zegarek czy rower i uważam, że to były prezenty jak najbardziej odpowiednie... Nawet jeszcze kiedy ja szłam do Komunii, nie było takiego szału na laptopy, skutery czy telefony najnowszej generacji. A teraz? W głowie się nie mieści.
Z takich rozsądnych prezentów rozważałabym może (oprócz zegarka i roweru xD) np. rolki, jakąś trochę bardziej wypasioną grę komputerową, może jakiś album o czymś, czym się interesuje... Ewentualnie jakąś encyklopedię czy słownik (nie wiem, czy by się dziecko ucieszyło, ale z doświadczenia wiem, że to się potem przydaje^^). Laptopów albo innych cudów techniki nie brałabym pod uwagę.
Moja siora ma Komunię w tym roku i jej się zupełnie w głowie poprzewracało, bierze pod uwagę tylko prezenty...
Cóż można dać... Zgadzam się z poprzednikami - rower jest najpiękniejszym prezentem Sama tego doświadczyłam.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
do dobra, ale sandardy tak poszły w góre że wiekszośc dzieciaków ma już rowery przed tą uroczystościa, bo im rodzice kupili
No tak, teraz w modzie są iPody, laptopy i inne cacka. Jak dla mnie to głupi wymysł, 8 lat to chyba nieco za mało na takie rzeczy? Niedługo zaczną niemowlakom MP3 kupować...
A co do rowera, to wcześniej dzieci taki mały mają, a na komunię taki już duży, fajny O to mi chodziło
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
ja dam mojemu chrześniakowi (no na szczęście przede mną jeszcze dwa lata) iPoda z nagraną jedyną słuszną muzyką, taki mam przynajmniej plan, jak nie będę mieć lepszego pomysłu.
myślę, że to fajna sprawa, dobrze kształtować gust od najmłodszych lat.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
A jednak mam nadzieję, że najpierw przesłucha, a dopiero później skasuje (: w ramach poszerzenia horyzontów. Jak od razu skasuje, trudno, moja rola i tak się już kończy w momencie dawania prezentu, bo na pewno nie będę autorytetem w kwestiach wiary.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
mialam problem i juz mialam dać pieniadze. Jednak w ostatniech chwili kupilam maly aparat cyfrowy.
Będzie mógł go mój chrześniak zabierać an wycieczki klasowe i wakacje. A może zainteresuje się fotografią...
_________________ Mruczę więc jestem... (napisał KOT)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum