Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Pierwszy krok. Chłopak czy dziewczyna?
Autor Wiadomość
Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 23:41   Pierwszy krok. Chłopak czy dziewczyna?

Niby jest równouprawnienie, i te sprawy. Ale czy według Was, wypada dziewczynie chłopaka wyrwać na randkę, po prostu robią pierwszy krok. A co myślicie o oświadczynach? Czy dalej to ma wychodzić z inicjatywy chłopaka?
Zachęcam do dyskusji ;)
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 00:10   

Hmm... Myślę, że równouprawnienie nie dotyczy takich sytuacji. Tak, myślę, że nadal powinny takie rzeczy wychodzić z inicjatywy chłopaka. No chyba, że para zamieniła się rolami w związku... ^^
Poszukiwać, odkrywać, wędrować"
Habakuk

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 12:06   

Xoriend napisał/a:
Tak, myślę, że nadal powinny takie rzeczy wychodzić z inicjatywy chłopaka.

czyli według Ciebie, dziewczyny powinny zawsze czekać na pierwszy krok chłopaka?;p
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 12:07   

Aniołek napisał/a:
czyli według Ciebie, dziewczyny powinny zawsze czekać na pierwszy krok chłopaka?;p

Nie, dziewczyna powinna okazywać zainteresowanie chłopakiem i dawać mu znaki, że można zrobić jakiś pierwszy krok... :)
Habakuk

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 12:16   

Xoriend napisał/a:
Nie, dziewczyna powinna okazywać zainteresowanie chłopakiem i dawać mu znaki, że można zrobić jakiś pierwszy krok... :)

tak, tak. Nikt Wam nie może odebrać tej przyjemności "zdobywania" ;p

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 12:17   

Cytat:
tak, tak. Nikt Wam nie może odebrać tej przyjemności "zdobywania" ;p

Taaaak! To jest to xP. Koocham zdobywać ^^ :mrgreen:

Ale wy też lubicie zdobywać xP
Habakuk

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 12:24   

Xoriend napisał/a:
Ale wy też lubicie zdobywać xP

No czasem,czasem ;p Ale dziewczyny dużo bardziej lubią być zdobywane. ^^

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 12:32   

Aniołek napisał/a:
Ale dziewczyny dużo bardziej lubią być zdobywane. ^^

A jednak! xD
Wydało się :P
Wo z reguły dziewczyny to lenie i nie chce im się zdobywać :P :mrgreen:
Habakuk

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 14:59   

Xoriend napisał/a:
A jednak! xD
Wydało się :P
Wo z reguły dziewczyny to lenie i nie chce im się zdobywać :P :mrgreen:

Nie tyle lenie, co po prostu lubimy, jak ktoś się nami interesuje i wyraźnie nam to pokazuje ;p

MaLLinKa 
:* Kasia :*

Buziaki: 3/1

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 15:18   

Hmm co do oswiadczyn.. ha ! jednak rola chlopaka....
A co do tego randkowania... Czasem mozna chlopakowi podsunac pomysl np isc do kina. Ja osobiscie czasem jak sie nudze lubie zadzwon do swojgeo kumpla i go na piwo zaprosić :D Ale nie nzwala bym tego randka hehee ;)))

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 15:54   

ja nie widze problemu aby dziewczyna delikanie zaproponowala chlopcowi spotkanie;)
ale delikatnie- dziewczyny maja na to swoje sposoby;)
alleee narzucanie sie to juz nie :P

Aniołek napisał/a:
. A co myślicie o oświadczynach? Czy dalej to ma wychodzić z inicjatywy chłopaka?

ja moze powiem tak jak u mnie bylo heheh:)
ogolnie ze bylismy ze Soba dlugo to rozpoczal sie temat slubu troche moim przysli tesciowie to zapoczatkowali hehe:)
nio i zaczelismy rozmawiac:)
a oswiadczyny wygladaly jak :)?
na poczatku na spacerze On poprosil mnie o reke w samotnosci bez piersciona zadnych ceregielii itp ja sie zgodzilam:)
a potem na drugi dzien uknulismy spisek i stwierdzilismy ze powiem rodzica- mielismy z tym czekac do niedzieli ale stwierdzilam ze nie wytrzymam hehehe:P
nio i przszedl na kolacje z pieknym koszem roz dla mnie (80 dlugich roz czerwonych bylo w nim) i z bukietem dla mojej Mamy- zdeka sie zdziwila heheh:) z flaszka dla Tatuska hehehehe
nio i jak siadlismy do kolacji (stwierdzilismy ze powiemy im po kolacji nie w czasie zeby sie nie udlawili przypadkiem :P) i moj Ukochany spytal sie rodzicow czy Oddadza mu core:) nio i wiadomo ze to tylko taki byl rytual ale sadze ze powinien byc zachowany:)
i to jest ladny akt ze strony przyszlego ziecia gdy spyta sie rodzicow o reke ich corki - niby symboliczny ale pokazuje iz przyszly maz liczy sie z zdaniem rodzicow swojej ukochanej heheh:)
nio i wtedy dostalam sliczny pierscionek ktory jest wprost cudny:)
a po tygodniu mielismy juz impreze z moimi rodzicami i przyszlymi tesciami przy jednym stole taka zapoznawcza:P

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 16:04   

buziak napisał/a:
ja nie widze problemu aby dziewczyna delikanie zaproponowala chlopcowi spotkanie;)
ale delikatnie- dziewczyny maja na to swoje sposoby;)
alleee narzucanie sie to juz nie :P

Aniołek napisał/a:
. A co myślicie o oświadczynach? Czy dalej to ma wychodzić z inicjatywy chłopaka?

ja moze powiem tak jak u mnie bylo heheh:)
ogolnie ze bylismy ze Soba dlugo to rozpoczal sie temat slubu troche moim przysli tesciowie to zapoczatkowali hehe:)
nio i zaczelismy rozmawiac:)
a oswiadczyny wygladaly jak :)?
na poczatku na spacerze On poprosil mnie o reke w samotnosci bez piersciona zadnych ceregielii itp ja sie zgodzilam:)
a potem na drugi dzien uknulismy spisek i stwierdzilismy ze powiem rodzica- mielismy z tym czekac do niedzieli ale stwierdzilam ze nie wytrzymam hehehe:P
nio i przszedl na kolacje z pieknym koszem roz dla mnie (80 dlugich roz czerwonych bylo w nim) i z bukietem dla mojej Mamy- zdeka sie zdziwila heheh:) z flaszka dla Tatuska hehehehe
nio i jak siadlismy do kolacji (stwierdzilismy ze powiemy im po kolacji nie w czasie zeby sie nie udlawili przypadkiem :P) i moj Ukochany spytal sie rodzicow czy Oddadza mu core:) nio i wiadomo ze to tylko taki byl rytual ale sadze ze powinien byc zachowany:)
i to jest ladny akt ze strony przyszlego ziecia gdy spyta sie rodzicow o reke ich corki - niby symboliczny ale pokazuje iz przyszly maz liczy sie z zdaniem rodzicow swojej ukochanej heheh:)
nio i wtedy dostalam sliczny pierscionek ktory jest wprost cudny:)
a po tygodniu mielismy juz impreze z moimi rodzicami i przyszlymi tesciami przy jednym stole taka zapoznawcza:P

Zazdroszcze Ci :D Tzn Twojemu wybrankowi xP
Habakuk

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-10-11, 08:56   

Niby to nie robi różnicy kto zrobi pierwszy krok, bo przecież każdy może. Ale ja wolę jak to chłopak robi ten wielki krok w moją stronę;)
Aniołek napisał/a:
A co myślicie o oświadczynach? Czy dalej to ma wychodzić z inicjatywy chłopaka?

Trudno powiedzieć. Zapewne było by to bardzo oryginalne i szokujące gdyby to dziewczyna się oświadczyła, ale mało chyba mamy takich odważnych;) Ja tradycyjnie uważam że raczej z chłopaka strony to powinno wyjśc, ale co kto woli;)

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 09:32   

Myślę, że tutaj już nie gra różnicy kto zrobi pierwszy krok, do bliższego poznania się. Obojętnie czy to chłopak, czy dziewczyna. Może to nawet wyjść z inicjatywy dwóch osób (:
Ale zareczyny - to juz jak najbardziej działka chłopaka.

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-10-19, 10:43   

Moja znajoma ma koleżankę (bodajże 18 lat ma, jej chłopak 20). Mieszkają już od jakiegoś czasu razem. Dziewczyna zdobyła się na odwagę i oświadczyła się chłopakowi. I wiecie co jest najlepsze? Chłopak jej odmówił. Nie wiem jak ja bym zareagowała na odmowę. Ale na pewno miło by mi nie było. A dziewczyna się nie poddała. I chyba jeszcze dwukrotnie się mu oświadczyła. Za każdym razem chłopak jej odmawiał.

Niby jest równouprawnienie... dziewczyny chcą robić to samo co chłopaki. Ale według mnie oświadczyny, to działka facetów. I ja bym się nigdy nie odważyła na tak duży krok. Randka, czy jakieś spotkanie oczywiście :) jeżeli widzę, że chłopak jest nieśmiały, widzę, że zaeżu mu na mnie to dlaczego nie :) mogę się poświęcić. Lecz zaręczyny odpadają :)
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...

Odpowiedz do tematu