Czyli zespól napięcie przedmiesiączkowego:):) Cierpicie na to:)?
Objawy najczęstrze (źródło wikipedia)
rozdrażnienie
huśtawka nastrojów
agresja
depresja
płaczliwość
problemy z koncentracją i zapamiętywaniem
zmniejszona aktywność życiowa
uczucie zmęczenia
zmiana apetytu
bóle głowy
bóle pleców
bolesność piersi
zaparcia i wzdęcia
uczucie ciężkości, puchnięcia (głównie nóg i twarzy)
wzrost wagi od 2 do 4 kg.
zaostrzenie alergii
wzmożone pocenie, uczucie gorąca
pogorszenie koordynacji ruchów
rozdrażnienie - nie
huśtawka nastrojów - co drugi dzień :P
agresja - zawsze ;D
depresja - nie
płaczliwość - nie
problemy z koncentracją i zapamiętywaniem - chyba nie
zmniejszona aktywność życiowa - nie :P
uczucie zmęczenia - tak ;]
zmiana apetytu - nie
bóle głowy - nie
bóle pleców - nie
bolesność piersi - nie
zaparcia i wzdęcia - nie
uczucie ciężkości, puchnięcia (głównie nóg i twarzy) - nie
wzrost wagi od 2 do 4 kg. - nie! :P
zaostrzenie alergii - nie
wzmożone pocenie, uczucie gorąca - nie
pogorszenie koordynacji ruchów - nie
Podsumowując nie mam jakiś tam objawów gorszych, mnie nawet brzuch nie boli xD
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
moje objawy to:
rozdrażnienie
huśtawka nastrojów
agresja
zmniejszona aktywność życiowa
uczucie zmęczenia
zmiana apetytu
bóle głowy
bolesność piersi
czyli dużo. Ale ja mam bardzo nieregularne okresy i mam ogólnie bardzo duży problem z takimi sprawami. Więc gdy czasmi już mi się zdarzy mieć okres, to wtedy umieram;)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
co ciekawe to nie mam żadnego z tych objawów O.o 1 dzień jak dla mnie to dzień jak każdy inny , czasami to nawet lepszy humor mam XD jedyna rzecz która by do nie pasowała z listy to ostatnia zawsze wszystko wyleje XD
_________________ skończy się pokolenie JP2 zacznie sie pokolenie analfabetów
Gość kradnie orzeszki ze snikersów
ale tu chodzi o pms, nie o okres :P
łatwo po mnie poznać, że mi się zbliża okres, bo faktycznie, robię się okropna (jeszcze gorsza niż zwykle, tak), wyżywam się bardzo na ludziach, wszystko mnie drażni i bardzo dużo krzyczę.
mój chłopak zawsze wie, że to to (:
bolą mnie wtedy piersi, owszem i faktycznie ważę prawie kilogram więcej zaraz przed (czuję się jak balon pełen wody)
a jeśli chodzi o apetyt to mam wtedy ochotę na czekoladę.
jestem prawie książkowym przykładem (:
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Ja to tylko mam apetyt. Tak to nic więcej =) jeszcze tego by brakowało, żeby mi coś było przed miesiączką. Wystarczy, że podczas miesiączki męczę się przez 5 dni... ech...
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
mam przynajmniej 10 objawów. I naprawdę sama siebie zaskakuję czasami. Np. wczoraj jeden facet coś do mnie powiedział w sumie to nie było zbyt miłe i się czepną do mnie a ja zamiast mu odpowiedzieć to się po prostu rozryczałam a w 'normalnej sytuacji' zapewne wszystko by się potoczyło inaczej.
Niestety, ale mam większość wymienionych objawów. Kiedy mam PMS lepiej się do mnie nie zbliżać. Raz się śmieję, raz płaczę nad własnym losem. Krzyczę na wszystkich. Narzekam. Coś, co normalnie mnie bawi, wywołuje mój gniew. Drażnią mnie nawet najbliżsi, facet czy przyjaciółka, samą swoją obecnością. Zazwyczaj chcę być sama i nieszczęśliwa, a ból pleców i piersi wcale sytuacji nie poprawia.
_________________ I trzeba być wielkim przyjacielem i mocnym przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny.
W większości tych objaw towarzyszą u mnie ... -niestety .
Najgorszym z tych objaw jest bolesność piersi - nie mogę wtedy porządnie się wyspać, znaleźć odpowiedniej pozycji do spania i w ogóle przy najmniejszym dotyku okropnie bolą i wzdęcia, czuję się wtedy jak balon..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum