Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Policja
Autor Wiadomość
Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 22:36   Policja

Co o nich myślicie? Są potrzebn, czy wręcz przeciwnie, tylko przeszkadzają? Jak wyobrażacie sobie zycie bez nich? Jako piękne i bezkarne, czy jako życie w wiecznym strachu, bo w razie czego jesteście skazani sami na siebie?
Zachęcam do dyskusji.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-21, 23:14   

Są bardzo potrzebni, ale z reguły nie ma ich tam gdzie są potrzebni... Ile razy ja sam zostałem spisywany tylko dlatego, że siedziałem na ławeczce w parku... A raz zdarzyło się, że Policja spisywała mnie a na drugim końcu alejki parkowej złodziej napadł jakąś starszą panią... Denerwuje mnie tylko pewność siebie Policji... Bo wcale do najskuteczniejszych nie należy...
Poszukiwać, odkrywać, wędrować"
Habakuk

NatalCia ;* 
;*

Buziaki: 2/5

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 10:55   

ja juz kilka razy miałam doczynienia z policja niby nic takiego bo tylko jako swiadek ale nie przepadam za policja, oczywiscie sa potrzebni tak to ludzie pewnie by sie pozabijali bo np ja tego kogos nie lubie to go zabije bo nikt mi nic nie zrobi bo policji nie ma .. ;]

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 11:02   

NatalCia ;* napisał/a:
np ja tego kogos nie lubie to go zabije bo nikt mi nic nie zrobi bo policji nie ma .. ;]

To było straszne :D
Gdyby nie ta pewność siebie policji było by wszystko ok..
Habakuk

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 11:03   

ja jako tako nie miałam z nimi styczności, ale bez nich starszy byłby świat, bez jakichkolwiek. Totalna anarchia. Dlatego policja jest potrzebna. Czasem faktycznie, nie ma ich tam gdzie są potrzebni, a czepiają się niewinnych ludzi. Ale to są przecież tylko ludzie...
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

NatalCia ;* 
;*

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 11:03   

własnie to jest dobijajace ja jestem policjantem to mi wszystko wolno ... ;/

Aniołek 
Optymistka^^

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 11:15   

Cytat:
własnie to jest dobijajace ja jestem policjantem to mi wszystko wolno ... ;/

a teraz popatrz z innej strony. Jesteś super policjantem, masz władze nad innymi. Nie wykorzystałabyś tego? Każdy jak poczuje, że ma władzę to zacznie to wykorzystywać ;p

NatalCia ;* 
;*

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 11:19   

no tak ale nie do przesady .. u nas policja złapała chłopakow co palili papierosy to zamiast ich spiasc albo nie wiem na komisariat zawiesc to oni wywiezli ich do lasy i pobili no to sorry .. niech nie przasadzaja

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 11:19   

Aniołek napisał/a:
a teraz popatrz z innej strony. Jesteś super policjantem, masz władze nad innymi. Nie wykorzystałabyś tego? Każdy jak poczuje, że ma władzę to zacznie to wykorzystywać ;p

No niestety. Tu uwidaczniają się człowieka wady...
Habakuk

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 14:34   

Cytat:
no tak ale nie do przesady .. u nas policja złapała chłopakow co palili papierosy to zamiast ich spiasc albo nie wiem na komisariat zawiesc to oni wywiezli ich do lasy i pobili no to sorry .. niech nie przasadzaja

ppolicjanci wykorzystuja to ze przecietny obywatel nie zna podstawowych swoich praw:)
a gdyby poszli do lekarza zrobili obdukcje lekarska i zglosili sprawe- nie do miejscowej policji tylko np wojewodzkiej czy wyzej postanionej- nawet jezeli sprawe by umozyli...to gdyby zdarzyl sie taki nastepny przypadek i z tym samym policjantem i nastepna nagna itp- to policjant by polecial:)

ludzie...nie bojcie sie policji :mrgreen:

Xoriend napisał/a:
Ile razy ja sam zostałem spisywany tylko dlatego, że siedziałem na ławeczce w parku.

policjant ma prawo ligitymowac bez zadnego powodu :)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 14:45   

buziak napisał/a:
policjant ma prawo ligitymowac bez zadnego powodu :)

No dobrze rozumiem, ale PO CO? Nie wyglądam jak jakiś "zbój" nie pale, nie pije a oni mnie spisują...
buziak napisał/a:
ludzie...nie bojcie sie policji :mrgreen:

Ojj... Ja się ich wcale nie boje... Tylko mnie to denerwuje... Zresztą dobrze, że nie słyszałaś jak ja z Policją rozmawiam... Zwłaszcza wtedy gdy mnie za nic zatrzymują...
Habakuk

MaLLinKa 
:* Kasia :*

Buziaki: 3/1

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 14:49   

Oj dobrze, ze jest policja, sa oni potrzebni, i to bardzo, owszem nawalaja albo zajmuja sie jakimis glupotami zamiast lapac przestepcow, ale moze czase tego nie widac, ale robia naprwde bardzo duzo dorych rzeczy, mam tym stycznosc pratycznie na cozien bo mam 2 policjantow w rodzinie.

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 15:09   

Cytat:
No dobrze rozumiem, ale PO CO? Nie wyglądam jak jakiś "zbój" nie pale, nie pije a oni mnie spisują...

z prostego powodu np ktos uciekl z domu np 3 dni wczesniej..
nio i podejdzie do takiego nastolatyka i moze legitymujac do przez przypadek znalesc..
albo np bylo jakies przestepstwo o tej i o tej godzinie i np policja moze sprawdzic kto byl na tym rejonie bo zostal wylegitymowany i go rpzesluchac (a moze cos wie)
sorry zyjemy w panstwie prawa... to tak samo jak policjant ma prawo zatrzymac pojazd i np kazac dmuchac w balonik mimo ze nic nie czuc;)

Xoriend napisał/a:
Zresztą dobrze, że nie słyszałaś jak ja z Policją rozmawiam... Zwłaszcza wtedy gdy mnie za nic zatrzymują.

policjant jak ci nic nie zrobil ty nic nie zrobiles...to po co masz z nim zadziewac;)
jak on ladnie do Ciebie to Ty tez powinienes;)
tym bardziej ze jak jest msciwy to moze ci zrobic rogi i klopoty:)
mnie kilka razy spisali i nie robilam afery:) zawsze staralam sie byc uprzejma i nie zapominac o slowach przepraszam/dziekuje/dowidzenia czy milego dnia;)

wiem ze to ich praca a dopoki oni sa dla mnie mili i uprzejmi ja wynagradzam im tym samym :mrgreen:

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Xoriend 
Rasta z miasta xD

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-22, 16:38   

Nie no oczywiście, jeśli oni zaczynają miło rozmowę, są uprzejmi to oczywiście odwzajemniam to. Lecz ja z reguły trafiam na takich co "Patrzcie jestem Policjantem i jaki jestem super", są wredni etc. również odwzajemniam się tym samym. Jak mój przyjaciel to określił "zaczynamy im inteligentnie cisnąć"... ^^. Zresztą taki niewyparzoną twarz odziedziczyłem po moim tacie xP
Habakuk

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 16:11   

Policja jest bardzo potrzebna. To, że ludzie są agresywnie do nich nastawieni sprawia, że policjanci mają opinię tych złych. Oni tylko wykonują swoją pracę. Gdyby ich nie było, to świat by się zawalił już dawno.
Nie rozumiem tekstu, typu chwdp, czy inne, że policja jest zła.

Odpowiedz do tematu