Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc w sprawie pkp^^
Autor Wiadomość
WhatAPerfectDay 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-18, 20:18   Pomoc w sprawie pkp^^

Hej! Witam wszytskich i zwracam się z gorącą prośbą do tych którzy troszkę wiedzą o jeździe pociągami xD W przyszłym tygodniu wybieram się z Łodzi do Koszalina.. Pierwszy raz sama, nie jestem jeszcze pełnoletnia, bardzo się boję! Czy wie ktoś może ile muszę wydć na bilecik? Bo cenniki na stronach pkp są nieaktywne ;/ To bardzo niebezpieczne jest? Będę jechała w dzień ale raczej z dwoma przesiadkami... Przeraża mnie to! Boję się, że się zgubię gdzieś na jakimś peronie, nie będę wiedziała jak dostać się do domu.. Aaaaa! No ale czego się nie robi dla miłosci xD Czekam na odpowiedzi! Pozdrawiam :*
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-08-18, 20:32   

Cennika nie znam ale może poprostu zadzwonisz do informacji i się spytasz :):)

A jeszcze jedno - jeżeli będziesz mieć ze soba pieniążki to ukry je dobrze bo w pociągach zdarzają się kieszonkowcy ja np na takiego trafilam :P

A co do domu ;) nie bój się teraz są telefonu i kontakt poza tym zawsze znajdziesz jakąs droge do domku :)
A może rozglądnij się za PKS? co Ty na to? może bają bezpośredni autobus do Koszaliina :) a poza tym zawsze jest bezpieczniej bo kierowca wszystko widzi i pilnuje :mrgreen:

no ale jak wolisz- choć na pierwszą samodzielną podróż wybrałabym pks gdyby był bezpośredni ;)

PS. Prosze zajrzeć do działu "Przedstaw się" i założyć odpowiedni temat

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-18, 22:17   

Nie chcę cię straszyć ani zniechęcać ale samotna podróż pociągiem jest trochę niebezpieczna. Ale skoro jedziesz w dzień więc powinno być ok.
WhatAPerfectDay napisał/a:
Aaaaa! No ale czego się nie robi dla miłosci

och miłość jest piękna, taa, lepiej żeby dziewczyna się narażała i wysilała niż chłopak

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-19, 10:42   

Bardzo często jeżdżę pociągami -- i muszę powiedzieć, że odradzałabym, zwłaszcza na pierwszy raz przesiadki. Niestety pkp ma to do siebie, że nieszczególnie szanuje klientów -- i szczerze mówiąc punktualność to nie jest ich mocna strona, więc łatwo nie zdążyć na pociąg, w który trzeba się przesiąść (:
nie ma nic bezpośredniego?

a cena zależy od tego, jakim pociągiem się jedzie (najtańsze są osobówki, najdroższe ekspressy i intercity), ile kilometrów się przejeżdża (ja za ok. 160 km płacę za osobówkę 12 zł, za pospieszny 21 zł, z tym, że mam zniżkę studencką, uczniowie płacą chyba więcej).

A bezpiecznie jest, raczej, w razie wątpliwości wybierz raczej przedział ze starszą panią, niż podpitą młodzieżą.

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-08-19, 12:21   

Jeżeli się czegokolwiek boisz, masz jakiekolwiek wątpliwości co do tego wyjazdu, to po co się narażać? Tak, tak... miłość i te sprawy... To może weź porozmawiaj z chłopakiem, powiedz mu, że się boisz... no i żeby on do Ciebie przyjechał. Albo właśnie tak jak napisała pani buziakowa ^^ wybierz się pks, na pewno będzie bezpieczniej niż w pociągu.
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...

Gość

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-10, 08:44   

tez polecam pks nigdy nie lubilam pociagow i nimi nie jezdze

Odpowiedz do tematu