o kurdka to przyznam się bez bicia ja kiedyś ajkiś tmat (a może nawe dwa) słowo w słowo skopiowałam, a zawierały one pytania typy "co op tym sądzicie" I jak dla mnie to to nie jest złe, ale jeśli tak nie można, to więcej tak nie będę
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Wszystko racja, aczkolwiek dobrym nawykiem jest podawanie źródła pod koniec cytowanego tekstu. Może w tym momencie większość z Was nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji prawnych (i na dobrą sprawę nikt tego nie egzekwuje), jednak już na studiach podanie jakiegokolwiek tekstu bez odnośnika do autora jest dużym wykroczeniem, a takie przeoczenie może zaboleć.
Ale -- jak już się wypowiadałam -- pewne tematy znajdują się wszędzie (poza tym, to od ludzi zależy, jak dany temat się rozwnie; może być podobnie, ale identycznie na pewno nie). Chamstwem jest za to kopiowanie dosłowne pierwszego posta, tytułu tematu itp. bez podania źródła. To nie wymaga bardzo dużo wysiłku, opisanie tych pierwszych kilku zdań własnymi słowami.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum