Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Prostytucja
Autor Wiadomość
Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-26, 22:02   

WifeOfDevil napisał/a:
O pracę nie jest łatwo, szczególnie, jak się nie ma wykształcenia... A jak jest dziecko chore i pieniądze na gwałt (też mi się słowo dobrało) potrzebne, to czasem nie ma innego wyjścia...

wyjście zawsze jest. Zaryzykuję i porównam prostytutkę z żebrakiem. W temacie o żebraniu niektórzy pisali, że ci ludzie nie mają wstydu, że przecież mogliby znaleźć sobie pracę itp.
Prostytutka też nie ma wstydu i tez by mogła znaleźć sobie pracę.
Niby ciężko znaleźć pracę (ja tak nie sądzę), ale jak komuś bardzo zależy to mu się uda. Są takie prace do których wykształcenie nie jest potrzebne. No ale taka prostytutka przecież dużo, bardzo dużo zarabia na swoim zawodzie(przynajmniej niektóre) i im tak dobrze.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-08-26, 22:06   

No cóż, zarabia się bez wątpienia więcej. A niektóre się po prostu do innych prac nie nadają.
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-26, 22:09   

WifeOfDevil napisał/a:
No cóż, zarabia się bez wątpienia więcej. A niektóre się po prostu do innych prac nie nadają.

może nie nadają się do czegoś innego, ale np.sprzątać umieją inne rzeczy pewnie też. Jak ktoś chce to potrafi. Takim prostytutką się widocznie nie chce. Więc sądzę że prostytucja nie może być usprawiedliwiona.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-08-26, 22:15   

Buka napisał/a:
sprzątać umieją

No tak, ale jak ma chore dziecko (uczepiłam się tego ;] ) i jej są pieniądze potrzebne na już, to szybciej zarobi na prostytucji niż na sprzątaniu. I wtedy to jest usprawiedliwione, bo nie robi tego z przyjemności czy coś, tylko dla dziecka. ;]
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-26, 22:24   

WifeOfDevil napisał/a:
No tak, ale jak ma chore dziecko (uczepiłam się tego ;] ) i jej są pieniądze potrzebne na już, to szybciej zarobi na prostytucji niż na sprzątaniu. I wtedy to jest usprawiedliwione, bo nie robi tego z przyjemności czy coś, tylko dla dziecka. ;]

żadna szanująca się kobieta by tak nie zrobiła. Pomocy można szukać gdzie indziej a nie na ulicy.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-08-26, 22:58   

A ja i tak utrzymuję, że są usprawiedliwione przypadki. I wcale nie mówię, że wtedy kobieta się musi szanować. A niektóre tego z pewnością nie robią z przyjemnością.

DominiSiiA. [; 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-27, 12:49   

dla mnie usprawiedliwienia na prostytucję nie ma, ale szanuje każde zdanie, od tego jest to forum, żeby dyskutować. (;

Odpowiedz do tematu