1. Co sądzicie o prostytucji, czy uważacie że w pewnych przypadkach może być usprawiedliwiona
2. Czy uważacie ze powinna zostać zalegalizowana, jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to również dlaczego
3. Co myślicie o osobach korzystających z usług prostytutek?
I wreszcie;
4. jakie jest wasze zdanie na temat samych "pan do towarzystwa"
(jeśli macie jakieś pytania na ten temat do innych forumowiczów, to piszcie)
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
1. A co mogę sądzić? Dziewczyny robią to co lubią. Nikt ich do tego nie zmusza. Ich życie, niech robią, co chcą. Ja tego nie popieram i nie uważam, żeby w pewnych przypadkach prostytucja mogłaby być usprawiedliwiona. Niby w jakich?
2. Nie wiem, nic mi do tego. Dziewczyny i tak będą to robić, a wiadomo, że zakazane lepiej smakuje.
3. Są mężczyźni, którzy nie mają szczęścia u pań i chcą się `zabawić`. A niech sobie korzystają z takich usług. Powtórzę po raz kolejny, to jest ich życie, nic mi do tego.
4. Nie mam zdania ;P
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
1. Co sądzicie o prostytucji, czy uważacie że w pewnych przypadkach może być usprawiedliwiona
Prostytucja, czyli sprzedaż siebie, swojego ciała. Czy może być usprawiedliwiona? Raczej nie, ale jak ktoś potrzebuje pieniędzy za wszelką cene to właśnie decyduje się w taki sposób zarabiać.
Buka napisał/a:
2. Czy uważacie ze powinna zostać zalegalizowana, jeśli tak to dlaczego, jeśli nie to również dlaczego
W innych krajach już jest np. Niemcy czy Holandia. Wydaje mi się, że powinna zostać zalegalizowana, choć nie popieram tej formy zarobku. Kto chce tak robić, niech robi nawet legalnie.
Buka napisał/a:
Mężczyzna nie ma kobiety, chce się w pełni zaspokić to idzie do prostytutki. Każdy chce mieć z życia przyjemność...
[quote="Buka"]4. jakie jest wasze zdanie na temat samych "pan do towarzystwa"[/
quote]
Myślę ze dziewczyna która jest prostytutką i tym samym nie szanuje siebie nie powinna oczekiwać tego szacunku od innych. myślę ze nie powinna być usprawiedliwiana bo nawet jak potrzebuje dziewczyna pieniędzy to robota sie zawsze znajdzie .. ja osobiście nie znam żadnej takiej laski osobiście bo obracam sie w innym towarzystwie a mężczyźni którzy korzystaja z ich usług po prostu chcą posmakować czegoś innego. jak ma żone np to można to przyrównać do tego że tak jakby codziennie jadł schabowego to po jakimś czasie będzie miał ochotę na jakiegoś hamburgera..
_________________ W salonie dama
W kuchni kucharka
W sypialni dziwka
1. Co sądzę o prostytucji? Hmm... tak jak napisała nana... sprzedaż siebie oraz swojego ciała. Jeżeli dziewczyna od dzieciństwa jest skazana na prostytucję (bo są takie przypadki), albo jej mama jest prostytutką, to powiedzcie mi od kogo ma brać przykład? Skąd wie, co dobre a co nie? Ona ma wpajane, że właśnie takie a nie inne życie jest dobre. Więc moim zdaniem tylko wtedy powinna być usprawiedliwiona. Ale nie w takim przypadku, gdy kobieta tłumaczy, że mają krucho z kasą i właśnie w ten sposób zarabia na utrzymanie rodziny. No to przykro mi, ale to jest bezsens. Niech sobie kobita znajdzie normalną pracę a nie daje d**y, za przeproszeniem.
2. Jeżeli by została zalegalizowana, to pewnie o wiele więcej było by prostytutek niż teraz. W sumie to jest łatwy sposób na zarobek... Tak czy siak... czy to jest legalne, czy też nie, prostytucja w naszym kraju będzie istnieć.
3. Powiem tak... jeżeli jest to facet, który ma żonę i dzieci, to jest skończonym dupkiem. Żona mu nie wystarcza? A jeżeli jest to facet, który nie ma żadnych obowiązków, no to nic mu nie stoi na przeszkodzie. Aczkolwiek gdybym ja trafiła na takiego faceta, to trudno było by mi się pogodzić z faktem, że kiedykolwiek robił to z kobietą, która robiła to z tysiącami innych facetów (no może lekko przegięłam ).
4. "Panie do towarzystwa"... a to facet nie ma żony, żeby akurat to ona mogła mu potowarzyszyć? Wstydzi się jej?
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
chyba nie- choociaż ze współczuciem patrzyła bym a nie z pogardą np na matke ktora zarabia całem bierzmy na to na operacje swojego dziecka która moglaby mu uratować życie.
Buka napisał/a:
Myśle że moga to zobić aczkolwiek mam do tego neutralny stosunek:)
plusy legalizacji aborcji są takie że moglibyśmy wprowadzić odpowiednie przepisy które regulowały by tą braże np. obowiązkowe badania coroczne dla prostytutek na choroby weneryczne czy HIV.
Buka napisał/a:
nie wiem- mam kumpli co tam chodzili :P i mam to w nosku nie obchodzi mi co robią :P
Napewno pogardzałabym facetem który ma żone i dzieci w domku a on leci do domku publicznego :P
Buka napisał/a:
mimo wszystko myśle że nie mają zbyt dużej wartości i siebie nie szanują :)
Prostytucja... hmm.. Co myślę o takich osobach? Że nie mają szacunku do swojego ciała. Sprzedają go jak warzywa na straganie. Ale jeśli jej moralność jej na to pozwala- proszę bardzo. A czy może być usprawiedliwiona? Jeśli dla matki ważniejsze jest zdrowie swojego dziecka, niż szacunek do siebie i jest w stanie to zrobić- to podziwiam. Bo są sytuacje, gdy pieniądze potrzebne są praktycznie na już, a według ludzi jest to najprostszy sposób na kasę. To, że prostytucja nie jest zalegalizowana niczego nie zmienia. Panie oferujące swoje usługi są i pewnie zawsze będą. Jestem za legalizacją. Wtedy może zwiększyłoby się bezpieczeństwo no i tak jak Buziak napisała, obowiązkowe byłyby bania.
To jest jak łańcuszek- jeśli są prostytutki, to są i panowie, którzy korzystają z ich usług. Bez nich taka 'praca' nie miałaby najmniejszego sensu. A co o nich myślę? Nic nie myślę. Człowiek jak inny xD
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Najstarszy zawód świata (:
nie oszukujmy się, z tego ma się ogromną kasę i takie bzdury, że kobieta z głodu wychodzi na ulicę można włożyć między bajki -- może np. zarabiać na zmywaku, tylko wtedy praca wyczerpująca, a pieniądze niewielkie.
nie będę prostytutek szanować nigdy (ale nie sądzę, żeby one szacunku oczekiwały, w końcu muszą coś poświęcić), facetów korzystających z takich usług także nie -- bo dla mnie to upodlenie.
a legalizacja byłaby mądrym posunięciem, bo duża kasa=duże podatki=dużo pieniążków dla kraju.
ale w czasach pisu i lpru to raczej abstrakcja (;
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
prostytucja? najstarszy zawód świata. podobno żadna praca nie hańbi, ale czy na pewno żadna? ta chyba jednak hańbi. to jest wg mnie poniżanie się przed mężczyznami, pokazanie im, że za pieniądze mogą mieć wszystko. tego nie można niczym usprawiedliwić i takim kobietom nie należy się żaden szacunek, skoro sprzedają za kasę samą siebie, choć przecież nie powinno się gardzić żadnym człowiekiem.
faceci, którzy korzystają z takich usług zapewne leczą swoje kompleksy, albo babka, z którą są nie daje im takiej satysfakcji, jakiej oczekują, ale z pewnością prostytutka też jej im nie da, bo 'daje' każdemu, kto zapłaci.
i taka jest prawda, że to nie są czasy, kiedy w sklepach na półkach był tylko ocet, a jak przywieźli banany, to jak egzotyka. jeżeli tylko ma się chęci, to można znaleźć jakąkolwiek inną pracę, mniej płatną, ale z pewnością dającą czyste sumienie.
_________________ '..to nie pinda na obcasach, z krwi i kości dziewczyna..'
Może być usprawiedliwiona. Jeśli ktoś ma ciężkie warunki finansowe i nie ma szans na inną pracę...
Buka napisał/a:
Tak. Kobiety tak zarabiają na życie. Same wybrały ten zawód, wiedzą chyba co robią...
Buka napisał/a:
No cóż... Lepiej żeby korzystali z usług prostytutek niż gwałcili zwykłe dziewczyny...
Buka napisał/a:
Nie wiem. Nie znam osobiście żadnej.
Buka, a ty? ;>
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
wszystkie inne :) prostytucja rozpoczeła się tak iż wśród starożytnych ludów babilonskich :) to tam była taką tradycja coś na nasze "Gość w domu Bóg w domu" czyli w dobrym zwyczaju było dobrze ugościć gościa i oddac mu wszystko :) dlatego też panowie w domu w "zestawie" dla gości dokładali żony bądz córki aby ten przybysz dobrze czuł się w ich domu :) i tak kobiety były zmuszane do seksu :) a potem troche się wycwanyłi i stwierdziły że moga tym sposobem jeszcze rządać pieniążki i coś sobie zarobić :)
Fenicjanki przynajmniej raz w życiu miały obowiązek iść do świątyni i oddać sie przypakowemu mężczyznie za pieniądze i to zapoczątkowali tam mężczyzni z racji męskiej cywilizacji. Wynagrodzenia za to musiało być ofiarowane na rzecz świątyni :)
Czyli sa inne starsze zawody typu :budowlancy, rolnicy itp tid :)
a więc już się biorę za odpowiadanie na te jakże trudne pytania
Cytat:
moim zdaniem nie ma usprawiedliwienia prostytucji. Nawet jak ktoś ma ciężkie warunki finansowe, chore dziecko czy coś w tym stylu to przecież można sobie znaleźć inną pracę, bo jakby nie było to pracy jest dużo.
Cytat:
mężczyźni no i tak no i tak będą korzystać z takich usług, im to nie przeszkadza czy to legalne czy nie. Legalizacja nic by nie zmieniła.
Cytat:
Nie mam złego zdania o młodych, wolnych chłopakach którzy z takich usług korzystają.
Ale jeśli jakiś facet ma żonę i dzieci to moim zdaniem to zwykły cham. Skoro mu żona nie wystarcza to niech ją zostawi niech się z nią rozwiedzie a nie jej rogi doprawia.
Cytat:
Niektóre z was napisały że nie mają zdania na ten temat i to mnie śmieszy. Bo każdy coś sądzi o takich paniach i każdy ma o nich jakieś zdanie.
Ja nie szanuję takich kobiet dla mnie są one obrzydliwe. Może i kobieta lubi mieć wielu mężczyzn, ale przesadą jest że zarabia na takim czymś. Takie kobiety są ohydne i nie zasługują na szacunek, bo same siebie nie szanują.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Nawet jak ktoś ma ciężkie warunki finansowe, chore dziecko czy coś w tym stylu to przecież można sobie znaleźć inną pracę, bo jakby nie było to pracy jest dużo.
O pracę nie jest łatwo, szczególnie, jak się nie ma wykształcenia... A jak jest dziecko chore i pieniądze na gwałt (też mi się słowo dobrało) potrzebne, to czasem nie ma innego wyjścia...
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum