Wiem że pewnie z większo¶ć z Was maturę ma przed sob± ale może już jakie plany powstaj± w Waszej główce. Jakie przedmioty zdawali¶cie na maturze b±dĽ chcecie zdawać?
Ja zdawałam biologię, chemię, fizykę, angielski i polski oczywi¶cie -- wszystko na poziomie rozszerzonym.
BlackSmile -- skoro będziesz miała fizykę na poziomie rozszerzonym w liceum i będziesz się z ni± dobrze czuła -- to podejdĽ, nic nie tracisz, a często daje ona dodatkowe punkty przy rekrutacji (zwłaszcza przy biologicznych i chemicznych kierunkach).
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Jestem na profilu humanistycznym, więc pewnie polski rozszerzony, historia (mam tak± nauczycielkę, że przy niej powinnam dac radę zdać też na rozszerzonym), matematyka, j. angielski (pewnie podstawa, bo nie jestem w tym dobra). Do tego jeszcze być może biologia, ale na poziomie podstawowym).
I tym przedmiotom mam zamiar po¶więcić najwięcej czasu...
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszło¶ci, ani w przyszło¶ci. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Je¶li kiedy¶ uda ci się trwać w teraĽniejszo¶ci, staniesz się szczę¶liwym człowiekiem.”
Dobra, nie chcę do niczego namawiać, zrobisz oczywi¶cie jak chcesz i jak się czujesz na siłach (: ale polecam lewińskiego do biologii (nawet jak jeste¶ na poziomie podstawowym), facet tak pisze te podręczniki, że czyta się je z zapartym tchem, prawie jak kryminały (:
Ale historia jest poważnym przedmiotem i może faktycznie jak się ni± zajmiesz, to nie będziesz miała czasu nawet na relaksacyjne podczytywanie podręczników do biologii.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
je¶li mogę co¶ dodać, to biologia rozszerzona jest banalna, mogę się założyć, że człowiek niespecjalnie maj±cy z biologi± cokolwiek doczynienia
A z tym akurat się nie zgodzę ;] Moja nauczycielka biologii mówiła, że rozszerzona biologia jest trudna, więc trzeba się już systematycznie uczyć od pierwszej klasy LO. Ale podstawę zdać powinien każdy, kto się tym przedmiotem interesuje.
lisette napisał/a:
BlackSmile -- skoro będziesz miała fizykę na poziomie rozszerzonym w liceum i będziesz się z ni± dobrze czuła -- to podejdĽ, nic nie tracisz, a często daje ona dodatkowe punkty przy rekrutacji (zwłaszcza przy biologicznych i chemicznych kierunkach).
No wła¶nie też tak my¶lę. Dzięki
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Dziewczyny przypominam że temat jst o przedmiotach maturalnych, dlatego koniec tej pogawętki. Proszę pisać posty na temat, w innym wypadku będe zmuszona ukarać./buziak
_________________ W życiu nie ma prób, od razu zaczyna się przedstawienie. ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum