nie lubię rasistów i nie rozumiem ich niechęci do innych, którzy przecież też są ludźmi i mają prawo do normalnego życia.
Ja nie jestem rasistką(tak sądzę) i trudno mi zrozumieć kogoś kto gadzi innym człowiekiem tylko dlatego, że ma np. inny kolor skóry
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Rasimz, to coś czego nie rozmumiem. Sama się zastanawiam, jak można kogoś traktować inaczej ze względu na kolor skóry. Przecież poza wyglądem ten człowiek jest normalny. Czarny niczym się nie różni od białego poza `okładką`.
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
A i musze dodać, że poznałam na tych wakacjach 2 przemiłe dziewczyny. Czarnoskóre.
Mieszkałam z nimi przez 3 tygodnie ;D
I musze powiedziec, że polubiłam je bardziej, niż wiele z moich koleżanek np. z klasy.
_________________ `Życie nauczyło mnie jednego:
Chodzić z podniesionym czołem,
ale zawsze patrząc pod nogi`
Nie rozumiem ludzi, którzy są rasistami. Co z tego, że osoba inaczej wygląda niż ja? Czy to oznacza, że jest kimś gorszym, bo ma inny kolor skóry? Ech... bezsens i bezmyślność ludzi, którzy właśnie tak uważają. Ten człowiek, który rzekomo jest gorszy ode mnie może się okazać jeszcze bardziej wartościowym człowiekiem niż ja i cała moja paczka. Więc najpierw się poznaje człowieka dość dobrze, żeby móc go potem oceniać.
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Nie jestem rasitką i poznając ludzi wszystkich traktuje z równej półki dopiero po tym jak się bliżej poznamy i zapoznam ich charakter klasyfiikuje ich :)
ale kolor skóry nie ma nic do tego:)
Kiedyś, baardzo dawno temu, gdy byłam jeszcze małym dzieciaczkiem, na gadu poznałam jakiegoś chłopaka w moim wieku. Gadaliśmy i naprawdę świetnie się rozumieliśmy. W pewnym momencie on zapytał, czy jestem rasistką. Zapoznałam się z definicją ze słownika, powiedziałam że nie i.. zablokowałam go. Nawet nie wiem, co mną kierowało. Teraz nie ma Bartka, nie ma kontaktu, a czasem mi się to przypomina i czuję taki.. wstyd..
Ehh... Dla mnie to zupełnie bez sensu jak można oceniać kogoś po kolorze skóry To przecież nie ma wpływu na charakter człowieka, a często obcokrajowcy potrafią być kulturalniejsi i bardziej interesujący niż ludzie o takim samym kolorze skóry.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
brzydze sie rasizmem.
Sama mieszkam w Norwegi i spotkałam się z wieloma przypadkami rasizmu.
To chore.
Np. pobili w moim mieście 40 letniego birmańczyka jacyś 20 letni gówniarze.
Tylko dlatego, że jest z Birmy i ma inny kolor skóry,
To nie jest fair.
_________________ ..:Kochasz ten kraj, gdzie wszyscy są komediantami :..
Wydaje mi się, że ludzie sami sobie tworzą jakieś granice kto i kiedy jest okej. Tworzą te granice po to by zaklasyfikować jedną rasę i wrzucić to jednego worka, przy tym zachowując się w taki sposób. To, że ktoś ma czarną skórę, a ktoś inny jak przeciętny europejczyk jaśniejszą, jest kimś gorszym? "Odmieńcem"?
Nie rozumiem i nie popieram razismu, jednakże społeczeństwo jest jakie jest i nie zmienimy wszystkich ludzi.
_________________ "Operacja wyrwania serca, przeprowadzona w normalnych warunkach jest całkowicie bezbolesna. Trwa od dwóch do trzech minut. Zostaje po tym blizna, zwana również świętym spokojem."
Dla mnie każdy jest równy, nie ma równiejszych albo gorszy.
A osoby które innych traktują gorzej bo mają inny kolor skóry czy inne wyznanie to hmm...
szkoda mi słów, mają jakieś wyrzuty że ktoś traki istnieje. Nie potrafię określić czemu tak się dzieje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum