Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-02, 15:28
Ja nie napisałem, że słucham heavy metalu, tylko że hard rocka. A HR i HM to nie to samo. I można nienawidzić metalu, a lubić rocka, bo rock jest bardziej łagodny, a metal jest ostry i dziki.
I można nienawidzić metalu, a lubić rocka, bo rock jest bardziej łagodny, a metal jest ostry i dziki.
xD
To są tak pokrewne gatunki, że czasem różnica między heavy metalem a hard rockiem jest mało dostrzegalna. Idealnym przypadkiem jest Lordi. Posłuchaj "Bringing Back The Balls To Rock". Już w samym początku jest cudne "darcie". A jaki gatunek grają? Hard rock/heavy metal.
A poza tym heavy metal powstał z hard rocka, więc muszą to być gatunki podobne
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-03, 14:18
Nie lubię tych nowych zespołów. :/ Wolę lata 70-te.
Rock, punk rock, hard rock itd.
Lubicie ten gatunek muzyczny?
Co w nim cenicie?
Jakie są Wasze ulubione zespoły?
Kocham...za całokształt, a szczegolnie perkusje ;) Nie moge tego opisac za co i dlaczego. Urodzilem sie z tym :)
A zespołów ulubionych mam mase. duzo by wymieniac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum