Facet, który jest romantykiem może być słodki. Takie zachowania jak np. śniadanie do łóżka, wręczenie kwiatka na spotkaniu czy romantyczna kolacja prz świecach jest przyjemnym i uszczęśliwiającym kobietę gestem. Liczy tu się także umiar w okazywaniu romantycznych rzeczy. Jeśli facet cały czas by porównywał moje oczy do słońca, a usta do księżyca itd. to bym nie wytrzymała, bo nie lubię mocno przesadzonych romantycznych chłopców. Umiar jest najważniejszy.
Przepraszam za OT, ale muszę :) Uwielbiam
http://pl.youtube.com/watch?v=q-8zokvPtAM
chociaż może to i nie OT, bo tak naprawdę romantyzm coś ostatnio w odwrocie, zwłaszcza jak patrzę na te wymalowane blondynki lecące na karkówkę ze sportowym samochodem.
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
Śmierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszczą oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolności
Lubię, kiedy faceta stać od czasu do czasu na romantyczne gesty, ale podkreślam od czasu do czasu, a nie non stop. Wszystko, co mamy na co dzień w końcu nam się znudzi, dlatego najważniejszy jest umiar.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Owszem, od czasu do czasu jakiś kwiatek to miło, jak wiersz napisze to też się nie obrażę Ale macie rację, z umiarem trzeba.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
mój facet jest po części romantykiem (a po części informatykiem... ale jedno drugiemu nie przeszkadza) i to jest miłe bardzo, zwłaszcza dlatego, że traktuje miłość jako coś bardzo ważnego, niespotykanego, jest szarmancki i potrafi okazać taką rycerskość
ale z drugiej strony, jakbym codziennie dostawała bukiet róż, to bym bardzo szybko zwątpiła (nadmiar słodyczy przyprawia przecież o mdłości), dlatego bardzo się cieszę, że jest on pod tym względem wypośrodkowany.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum