Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozmowy z rodzicami o seksie
Autor Wiadomość
buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 18:09   Rozmowy z rodzicami o seksie

Jako iz ten temat nie jest juz podobno tematem tabu i nikt sie tego nie wstydzi:):)

czy rozmawiacie ze swoimi rodzicami o seksie badz innym czlonkiem rodziny o seksie?
Czy oni Was uswiadamiali:):)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

dupa na kołach. 
sam sex ; )

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 18:13   

Cytat:
Czy oni Was uswiadamiali:):)
Chyba żartujesz:)
Ja o seksie rozmawiałam z moim pierwszym 'chłopakiem' na podwórku, gdy ja miałam 7, a on 8 lat:) Poza tym, miałam taką klasę, że w 1 podstawówce już wszyscy wiedzieli co i jak i nikt nie był zdziwiony - było to dla nas coś absolutnie normalnego.
Z mamą o seksie zaczęłam rozmawiać dopiero w gimnazjum. Jakoś nie potrzebowałam tych rozmów, bo wszystko już wiedziałam:) Teraz czasem się rozmawia o różnych rzeczach, więc o seksie też.

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 18:27   

buziak napisał/a:
czy rozmawiacie ze swoimi rodzicami o seksie badz innym czlonkiem rodziny o seksie?

Czasem coś tam moja mama nabąknie, ale rzadko.

Ja uczyłam się wszystkiego, tak jak większość ludzi pewnie, od znajomych, na podwórku czy szkole. ;)
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-05-25, 19:22   

Aniołek napisał/a:
Czasem coś tam moja mama nabąknie, ale rzadko.

ja tam normalnie z Mama na legalu rozmawiam- oczywiscie bez jakis wiekszych szczegolow :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-15, 20:04   

Ja o tym skąd się wzięłam dowiedziałam się od koleżanek i kolegów. Młoda byłam.
Rodzice nigdy za bartdzo o tym ze mną nie rozmawiali. Sądzę że podczas takiej rozmowy oni byliby bardziej stremowani i zdenerwowani ode mnie ;-)

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-22, 12:45   

Jakos nie mam potrzeby o gadaniu o tym z moimi starymi !
Ha ! jakos sama sie wszystkiego dowiedziaŁam !

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-22, 13:43   

KaSiuLLka napisał/a:
Ha ! jakos sama sie wszystkiego dowiedziaŁam !

wow, fajnie..

KaSiuLLka napisał/a:
Jakos nie mam potrzeby o gadaniu o tym z moimi starymi !

Twoi "starzy" też pewnie nie mają potrzeby żeby o tym z tobą gadać. To twoi rodzice a nie starzy. Wkurza mnie jak toś tak się wyraża o swoich rodzicach. Nie rób tak na tym forum.

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-22, 18:58   

ale to jest chyba moja sprawa jak sie wyrazam ;d !

Mayos 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-22, 19:08   

Bosh, co za wychowanie... O.o
KaSiuLLko droga, nie za dużo samodzielności i niezależności od rodziców? Może wydaje się to głupie, ale na prawdę warto przez te pierwsze osiemnaście lat życia trzymać się rodziców. Nie dość, że łatwiej wtedy o kasę, to mogą sporo nauczyć. Nie mówię akurat o tym, o czym jest ten temat, bo takie dzisiaj czasy, że zanim rodzice coś takiego wytłumaczą, to dzieciaki są w tych sprawach specjalistami...ale chodzi mi o cały ogół ;-) Przynajmniej nie uważanie, że jest się pępkiem świata. A widząc to wszystko, co wypisujesz, najwidoczniej tak właśnie uważasz. Ale mniejsza o to.

Jak mówiłem, zanim któryś rodzic zaczął ten temat, ja już wystarczająco dosłyszałem od kolegów - takie czasy. Osobiście przyznam, że mnie to nie ciekawi. Nie lubię biologi (czarna magia! :-O), a w końcu całe te współżycie płciowe i jego szczegóły to biologia. A ja od biologi jak od ognia. Albo nie, ogień to zły przykład, bo tak ja się ognia jak biologii nie boję :-P Nie mam pomysłu. Po prostu unikam biologii, a chociaż jest niemiłosiernie rozległa (wszystko co nas otacza, a i z biologii wywodzą się różne inne przedmioty, jak chemia, fizyka, etc.), to unikam przynajmniej tej konkretniejszej biologii. Znaczy się, tego, co jest zawarte w biologicznej edukacji. Przykładowa chemia i fizyka to co innego. Łatwiejsze, łatwiej zapamiętać, tak jakoś...ale...to nie o tym w temacie mowa. Na temat się już wypowiedziałem, więc...dziękuję i pozdrawiam.

P.S.

KaSiuLLka, nie mogę znieść tego, że przed wykrzyknikami i znakami zapytania stawiasz spacje. Tak się nie robi - to błąd! Spację stawia się przed nielicznymi znakami interpunkcyjnymi (m.in. "(", "[", "<" lub ">" - w czym przed tym ostatnim nie zawsze ;-) ).

Tchórz nie zazna życia,
Bohater nie zazna śmierci...

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-22, 20:37   

Cytat:
ale to jest chyba moja sprawa jak sie wyrazam ;d !

twoja sprawa, ale wyobraź sobie że są osoby którym przeszkadza to jak się wyrażasz i przeszkadza to że nie masz szacunku dla własnych rodziców.

No i nie krzycz na mnie bo się w sobie zamknę!

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-22, 21:14   

No to przepraszam tych ktorych uraziŁam ! Choc wiekszosc z was tak sie wyraza o rodzicach tylko nikt z was teraz tego otwarcie nie powie,

Mayos ale ja sie nie uwazam za pepek swiata bo dobrze wiem ze nim nie jestem wiec nawet niewiem o co ci chodzi ?!

Buka ale ja na ciebie nie krzycze jak bym mogŁa? przeciez nie zniosŁa bym tego gdybys sie w sobie zamkneŁa
pozdrawiam ;d !

Mayos 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-22, 22:09   

Nie wiesz o co chodzi...no niech będzie. Ale nadal zdaje mi się, że za bardzo zaniedbujesz...eee...właśnie, co takiego? xD Hmmm...po prostu siebie. Nie w całości, a raczej w zakresie psychologicznym. Tak, wiem słabo gadam... Ale ta nadmierna pewność siebie (zupełnie jak po kilku piwkach ;-D ), ten całokształt owej pewności siebie... Szczególnie właśnie o to się wszystkie moje uwagi opierają. Albo mi się wydaje, albo na prawdę sądzisz, że jesteś lepsza od innych tylko dlatego, że zrobiłaś coś sama, albo po prostu radzisz sobie indywidualnie. Nie zaprzeczam temu, że jesteś w czymś tam lepsza od innych (Bo co ja tam o Tobie wiem :roll: "Mniej niż zeroooooo, mniej niż zerooooo" :-P ), tylko podaję przykład moich domysłów, które wyniosłem, czytając Twoje wiadomości. Ogólnie, to wystarczy trochę dystansu do siebie, i mniej przechwalania się. Bo chyba nikt tak szczerze nie lubi, jak się ktoś za dużo przechwala ;-) No i warto jednak pomyśleć, czy na pewno wiesz, że tym pępkiem świata nie jesteś. Ot, wystarczy to zapewnienie w Twoim podpisie. Strasznie mnie drażni ta pewność siebie i to, że choć wiesz, że jesteś rozpieszczona (w końcu sama to przyznajesz), to nadal się w pewien sposób tego wypierasz. No i jeszcze sądzisz, że dasz sobie radę w życiu. Nie zaprzeczam także i temu, w końcu pewnie w życiu sobie poradzisz, ale...może być lepiej, niż prawdopodobnie będzie. Ja tutaj nic nie pomogę, bo moje rady i domysły są niekompletne, nieprofesjonalne, no i...raczej nie do końca przemyślane. Ja tylko wyrażam swoje zdanie, starając się nikogo nie obrazić ;-)

P.S.
Buka najprawdopodobniej poczuła, że wykrzykniki kończące prawie każde zdanie w Twoich wypowiedziach są krzykiem. Sam tak uważam, ale niezbyt mi to przeszkadza. Każdy pisze tak, jak umie, a moim zadaniem jest co najwyżej próba rozszyfrowania tego. Narzekać, to już nie narzekam, bo i tak wiem, że to mało da :-P

P.P.S.
Przepraszam, ale zaczynam zbaczać z tematu. W sumie to całkowicie z niego zboczyłem. Cóż...moja wina ;-P

Tchórz nie zazna życia,
Bohater nie zazna śmierci...

KaSiuLLka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-23, 10:22   

No to tak tematem tego forum byŁa "rozmowa z rodzicami o seksie" a jak sam dobrze zauwazyŁes zjechaŁes na inny temat w ktorym oceniasz mnie, chodz wogle mnie nie znasz !
No to jest pierwsza osoba ktora powiedziŁas cos takiego do mnie wprost, I nie wydaje mi sie zeby to co ty o mnie myslisz byŁo prawda!
Tak naprawde nie jestem tak!

I moze zakonczmy temat mojej osoby,

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-07-23, 11:09   

Dobra ;)

Zakończycie ta dyskusje w tym temacie ;)
bo robi się śmietnik

Mayos przymykaj oczko na pisownie i takie bezdety bo to nie jezyk polski;) to forum - wiadomo pewne fakty typu blędy notoryczne można zwrócić komuś uwage ale bez przesady- nie czepiajmy się bzdet :):)

nstępne posty nie na temat będa karane ostrzeżeniem ;)

buziak 
alfonsik

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-07-23, 11:10   

Dobra ;)

Zakończycie ta dyskusje w tym temacie ;)
bo robi się śmietnik

Mayos przymykaj oczko na pisownie i takie bezdety bo to nie jezyk polski;) to forum - wiadomo pewne fakty typu blędy notoryczne można zwrócić komuś uwage ale bez przesady- nie czepiajmy się bzdet :):)

nstępne posty nie na temat będa karane ostrzeżeniem ;)

Odpowiedz do tematu