Co sądzicie o stereotypie, że rude dziewczyny są wredne i dwulicowe?
Zgadzacie się z tym stwierdzaniem?
Znacie jakieś osoby o rudych włosach? Jak się z nimi dogadujecie?
A może sami jesteście posiadaczami tego pięknego koloru włosów? ;)
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Rude włosy jak każde inne. To tak samo jak ktoś powie, że blondynka jest głupia. A okazuje się później coś innego. To nie zależy od koloru włosów kto jest jakim człowiekiem, tylko od nas samych. Znam kilka osób o rudych włosach. Z jednymi dogaduję się lepiej, zaś z drugimi gorzej.
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...
Rude niekoniecznie wredne:)
Znam parę osób z tym kolorem włosów. Parę dziewczyn i dwóch chłopaków. Jeden z chłopaków jest moim byłym niedoszłym:) fajny jest. A dziewczyny jak dziewczyny. Wiadomo że w każdym trochę takiej wredności jest ale od włosów to nie zależy. Poza tym rudy kolor jest ładny :D
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Mam przyjaciółkę o takich włosach. Wredna jest, ale też bardzo sympatyczna ^^
Strasznie mi się podobają jej włosy. Długie rude i zawsze inna fryzura ;)
Buka napisał/a:
Poza tym rudy kolor jest ładny :D
No ^^ Ale u dziewczyn. U facetów trochę gorzej ;P
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Wredną i dwulicową dziewczyną może być blondynka, szatynka czy czarna. Niekoniecznie tylko ruda. Jest taki stereotyp, ale w niego nie wierze. Znam 2 koleżanki o takim kolorze włosów i wcale nie są takie złe jak się sądzi o takich osobach.
BlackSmile napisał/a:
U facetów trochę gorzej ;P
Rudość włosów bardziej podoba mi się kobiet niż u facetów. Czasem sama się zastanawiam jakbym wyglądała pofarbowana na taki kolor Miedziane włoski.
Znam jedną wredną dziewuchę, jest ruda, ale raczej wątpie żeby to przez kolor włosów:P Mi się podoba ten kolor u dziewczyn, ale taki jaky rudy wchodzący w brąz, strasznie ładny:P A tak w ogóle to zauważyłam że wszystkie naturalnie rude dziewczyny jakie znam mają włosy kręcone, taką troche szopę, naturalnie prostych jeszcze nie spotkałam:P
Ale ocenianie charkateru ludzi po naturalnym kolorze włosów to głupota:)
_________________ To nie my przychodzimy na świat, lecz świat przychodzi do nas. Urodzić się, znaczy tyle, co dostać cały świat w prezencie
Rudy kolor u dziewczyn często wygląda całkiem ładnie :) a to, że rude wredne to po prostu stereotyp.
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
Śmierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszczą oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolności
Mam koleżankę z długimi, prostymi, rudymi włosami i niebieskimi oczami. Muszę powiedzieć, że wygląda to genialnie. Co do tego, czy osoby o tym kolorze włosów są wredne, to uważam to za stereotyp.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Eee tam, stereotyp i tyle.
Miałam rudą przyjaciółkę w przedszkolu i nadal bym się z nią przyjaźniła, gdybyśmy się nie rozdzieliły szkołami. Bo naprawdę fajna dziewczyna.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-18, 19:28
Rude wcale nie są takie złe. Te różne powiedzenia "Co rude to fałszywe" to zwykła nieprawda. Rude to tak samo jak blond, czy brunetki. No ale racja...u mężczyzn to już gorzej z tym.
a brunetki brzydkie (: jako opozycja dla ładnych, ale głupich blondynek
ale oczywiście chyba nikogo nie trzeba przekonywać o tym, że nie istnieje żadna korelacja pomiędzy kolorem włosów a inteligencją (czy charakterem)
no rude -- jak rude. naturalne rzadko spotykane -- mi osobiście niektóre dziewczyny się bardzo podobają, a inne bardzo nie, nie ma na to reguły. w każdym razie naturalny rudy kolor włosów (czyli jednocześnie z rudymi np. rzęsami) zwraca uwagę.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum