Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Samookaleczenia
Autor Wiadomość
BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-08-01, 16:52   

Aniołek napisał/a:
jasne. Każda dziewczyna chce się stać Emogirl, a chłopak Emoboy. I dlatego wszyscy się z nich naśmiewają. Taak. Masz racje.

Ja nie szanuję tych ludzi. Śmiać mi się z nich chce. Czytałam wczoraj artykuł na onecie o tym, że właśnie przez modę na `emo`, coraz więcej nastolatek się tnie albo dochodzi przez nie do samobójstw, bo świat ich nie rozumie. W jakiś tam państwach chcą wprowadzić zakaz na słuchania muzyki w stylu emo.

Wiadomo, że ludzie, którzy nie są tym całym `emo` też się tną, Ale jest ich znacznie mniej i nie robią tego dla szpanu, tylko mają poważne problemy.

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-08-01, 18:47   

DlaCiebiePani napisał/a:
Aniołek napisał/a:
Każda dziewczyna chce się stać Emogirl, a chłopak Emoboy. I dlatego wszyscy się z nich naśmiewają. Taak. Masz racje
no to jak Ty chcesz to luzik... z tych ludzi nie da sie nie smiac a zreszta mało sie smiac a zal mi ich
w zyciu mi nie wyszło to ide sie pociac albo zabic..

Chyba nie załapałaś o co mi chodzi.

Cytat:
Statystyki nie kłamią, a odsetek samobójstw w środowiskach kwalifikujących się pod etykietkę emo ponoć niebezpiecznie wzrósł. Rząd rosyjski planuje wprowadzić ustawę mocno ograniczającą promocję emo – uderzy ona w zespoły, twórców serwisów internetowych, wszystkich, którzy mają cokolwiek wspólnego z emo, oczywiście najbardziej w dzieciaki.

O to Ci chodzilo? Słuchać nikomu nie zabronią. A nawet jeśli, to jak sprawdzą kto tego przestrzega?

Emo- dla mnie też ta subkultura jest śmieszna. Ale ludzie cięli się, zanim o nich było słychać. Poważne problemy? Bo on/ona mnie rzuciła, a ja ją/go tak bardzo kocham. Albo niedawno zadałam pytanie mojej koleżance, która miała ślady po cięciu się, 'dlaczego?', a ona odpowiedziała 'bo mi się nudziło'. Fajnie. nie?
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-02, 08:11   

Ja nie rozumiem cięcia się, naprawdę. Może to zabrzmi okrutnie, ale dla mnie to obrzydliwe i absolutnie bezmyślne. Dzieciaki nie zdają sobie sprawy np. z tego, że takie rzeczy mogą przeszkodzić bardzo w przyszłości, np. do pracy w policji z takimi sznytami na pewno nikogo nie przyjmą.
Nie wspominając już o innych zawodach, gdzie ma się kontakt z klietnem, nie oszukujmy się, raczej świetlanej przyszłości w tym kierunku nie widzę (:

Ja wiem, że to może świadczyć o głębszych problemach i takiej osobie raczej przydałaby się pomoc... tylko nie rozumiem tej mody na "cięcie się", serio, nie wiem, czemu to jest takie popularne, bo przecież nic nie daje tak naprawdę. Prędzej chyba zrozumiem ruch pro-ana niż samookaleczanie się dla szpany.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-08-03, 10:29   

lisette napisał/a:
Dzieciaki nie zdają sobie sprawy

zauważ że nie tylko dzieciaki się tną, istnieją wyjątki czyli osoby dorosłe 8-)

Marti250 
Dark girl

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-08-16, 20:34   

No ale głównie dzieciaki (czyt.młodzież) bo nie zdają sobie sprawy z konsekwencji tego działania. jeśli chodzi o znalezienie pracy to myślę że akurat to w tym nie powinno przeszkodzić. równie dobrze ktoś mógł mieć wypadek samochodowy (jak mój kolega, a wygląda jak by się ciął), albo mały wypadek w domu(np ja i wygląda jak bym sobie żyły podcinała), także myślę że na pracę by to nie miało wpływu. ale jeśli widać że ktoś naprawdę się ciął to widać jego słabą psychikę i to, że nie potrafi poradzić sobie psychicznie ze swoimi problemami..

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-08-18, 19:20   

Marti250 napisał/a:
eśli chodzi o znalezienie pracy to myślę że akurat to w tym nie powinno przeszkodzić. równie dobrze ktoś mógł mieć wypadek samochodowy (jak mój kolega, a wygląda jak by się ciął), albo mały wypadek w domu(np ja i wygląda jak bym sobie żyły podcinała),

na rozmowie kwalfikacyjnej nikt nie zapyta "a co się panu stalo" bo to ktoś może uznać za naruszenie kogoś prywatnosci a jeżeli zobaczy to pierwsze co- ciął się ;)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

nataszka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2009-01-19, 19:54   

A ja mam problem z przyjaciołką, która się tnie i za cholere nie wiem jak jej pomóc. nie wiem nawet jak z nią o tym rozmawiać. ;/

Odpowiedz do tematu