Ściaganie na lekcjach :PP
Ta... ;)
I takie pytanko do was ;)
* Uczycie sie czy jezdzicie tylko na samych sciągawkach czy jak kto woli "pomocach naukowych" lub czy opieracie sie na wiedzy kolegów z ławki ?
_________________ ♥ Why do all good things come to an end? :((( ♥
Trzecia odpowiedź - czasami :) ale bardzo rzadko i z reguły jest to pomoc kolegów z ławki. Ze ściąg korzystałem może 5-10 razy w całej karierze szkolnej ;)
_________________ rara avis // qui tacet, consentire videtur
Oj to tak jak ja ;)
Czasem sobie napisze sciąge jak mi sie uczyć nie chce na dany dzien, ale poznie i tak musze to nadrobic bo to zazwyczaj jakies zawodowy przedmiot, najczescie mikrobiologia :D hehe. Wiec w sumie sciaga jest z tymczasowego lenistwa ;)
a z pomocy kolezanek juz nie korzystam, bo zawsze taki NIBY kujon "ja wiem lepiej" a pozniej sie okazuje, ze sama bym napisala o wiele lepiej,a to co mi ona mowi zawsze jest zle (juz nawet jej nie slucham jak mi cos mowi "to masz zlee.. zaznacz "d"...") itp ;)))
wole mieć pretensje do siebie, ze cos zle napisała, ze sie nie douczyłam, niż pozniej sie zlościc na kumpele, ze przez nia mam niższa ocene
Oj czase sobie trzeba pomoc. Ale zazwyczaj jak ktos sam pisze sciąge to pozniej pamieta co tam było napisane i sie pisze sprawdzian bez problemu- (przynajmniej tak jest w moim przypadku)
zauważcie, z emłodzież za granica nawet nie wie co to jest "sciaganie" u nich z ato od razu ze szkoły wywalają :/. wiec tam jak ktoś chce sie uczyć i komus zależy na wykrztałceniu to sie uczy i ma takich głąbów jak w Polsce.
Często jest tak, ze jak się da to sciagamy nawte tak na maxa (akurat nie mówie o sobie, wole sie uczyć- mimo, że nie bardzo to lubię).
A pozniej może byc tak, ze jak przyjdzie co do czego to coś z tej lekcji potrzebne nam jest do zastosowania w życiu i wtedy ani rusz... Bo pzreciez tego sie nie umialo, a co nam z 5 w dzienniku jeżeli nie umie sie tego zastowac w praktyce?
Kiedyś dostałam 4 ze sprawdziany z metematyki (przedmiot, którego niecierpie, nie umiem, nie rozumiem itp).
Wszytsko pomogła mi moja koleżanka z ławki (kujon totalny z matematyki)
I szczerze mówiąc czułam sie zle z ta oceną. Radośc była tylko chwilowa, ale później jakieś wyrzuty sumienia sie we mnie odezwały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum