Nie wiem jak będzie kiedyś, ale na razie mówię nie:)
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Ja mam swoje zdanie na ten temat i nie będę bazowała na oponi innych (a i owszem przeczytałam wszystkie poprzednie posty).
Seksu bez zobowiązań nie toleruje. Przecież zawsze ktoś później w tym cierpi i mówie to także z własnego doświadczenia (akurat w moim przypadku to było hmm... niecelowe- to byla milosc trwala dlugo.... a nawte bardzo) Przykro sie dowiedziec po czasie, ze nic sie dla kogos nie znacyz, ze najwazniejszy jest seks...
Takie coś bardzo rani.
Warto pomyslec tez nad tym, ze za tym wszystkim ciagnął sie tez konsekwencje. . . Jeżeli niechcacy 2 ludzie wpadnie (takich, którym na sobie nie zalezy- bo wkoncu dla nich to byla zabawa) to co pozniej? aborcja?. . . albo NIe.. inaczje.. ZABIJANIE ISTOTKI KTORA ZACYZNA SWOJE ZYCIE!!... MALA BEZBRONAA ISTOTKA, która nie umie sie obrobic sama....
Czasem warto sie zastanowić nad tym co sie robi.... Zauwazyłam, ze mlodzi ludzie w ogole nie mysla ostatnio :/ Zachowuja sie gorzej niz zwierzeta... :/ przykre...
_________________ ♥ Why do all good things come to an end? :((( ♥
Czyli sex jest tylko zabawą a nie uczuciem jakim powinno się darzyć drugą osobę?
Życie to nie bajka i nie ma się co oszukiwać, że jest inaczej. Nie zawsze seks idzie w parze z miłością. Jeśli dwóm osobom odpowiada taki układ to nie mam nic przeciwko.
_________________ "Proszę nie mów muszę odejść, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet jeśli to co było już nie wróci,
nawet jeśli dziś już nic to nic nie znaczy."
Czyli sex jest tylko zabawą a nie uczuciem jakim powinno się darzyć drugą osobę?
Życie to nie bajka i nie ma się co oszukiwać, że jest inaczej. Nie zawsze seks idzie w parze z miłością. Jeśli dwóm osobom odpowiada taki układ to nie mam nic przeciwko.
rozumiem, ale osobiscie uwazam, ze sex nie powinien byc traktowany 'przedmiotowo', od maleńkosci mamy powtarzane na każdym kroku zebyśmy się szanowali a tego raczej szacunkiem nazwać nie można. Nie jestem osobą dyskryminującą ludzkie poglągy ale to juz wydaje mi się lekką przesadą.
_________________ Tylko głupiec mógłby pokochać anioła z marzeń sennych.
osobiscie uwazam, ze sex nie powinien byc traktowany 'przedmiotowo'
Masz rację.
Ja nawet jakbym rozważała uprawianie seksu bez zobowiązań, to bałabym się, że w końcu i tak zakocham się w tej osobie, a przynajmniej poczuję coś więcej niż tylko pociąg płciowy. Na szczęście nie stoję przed takim dylematem.
Ja nawet jakbym rozważała uprawianie seksu bez zobowiązań, to bałabym się, że w końcu i tak zakocham się w tej osobie, a przynajmniej poczuję coś więcej niż tylko pociąg płciowy.
dokładnie, przecież tego przewidzieć nigdy nie możemy. btw. jaka z tego przyjemność skoro nic nie czujemy do tej osoby. ; /
aka z tego przyjemność skoro nic nie czujemy do tej osoby. ; /
Seksualna. Przecież żeby osiągnąć orgazm nie jest potrzebna druga osoba, a tym bardziej uczucie. Nie wiem czy sama potrafiłabym uprawiać seks z osobą, do której czuję tylko pociąg seksualny, ale są takie osoby.
Co Wam do tego, co robią inni. Lubią, niech tak robią. Nie wtrącajcie się w czyjeś życie osobiste
i takie nastawienie według mnie jest trochę dziwne. "ich sprawa".
I czy złe zdanie o takich osobach jest wtrącaniem się w ich życie osobiste? Nie sądzę:)
Tak samo jak ktoś kiedyś w temacie o prostytutkach napisał "ich życie ich sprawa". Ok, to jest ich życie. Ale to nie znaczy że nie możemy mieć jakiś poglądów o takim życiu. Dobrze gdy człowiek ma swoje zdanie na dane tematy i dzieli się nim z innymi. A nie lubię pisania "ich sprawa". I czepiania się gdy ktoś coś złego napisał. Człowiek który nie ma wyrobionego zdania o czymś tam, nie ma co powiedzieć, jest nudny.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
A moim zdaniem coś takiego, jak seks bez zobowiązań nie istnieje -- albo jeśli istnieje to jest rzadko spotykany. Przede wszystkim chodzi mi o to, że trudno odzielać seksualność od uczucia i trudno zachować całkowitą obojętność w stosunku do osoby, z którą ten seks się uprawia. Więc zazwyczaj kończy się na tym, że jedna strona zostaje skrzywdzona (zwykle kobieta, chociaż to nie reguła), tylko dlatego, że nagle zaczyna brakować czegoś więcej, ktoś zaczyna się bardziej angażować niż by chciał itp.
Poza tym -- seks jest zobowiązaniem z tego tylko prostego względu, że może zakończyć się ciążą (antykoncepcja czasami zawodzi z przyczyn niezależnych) i trochę głupio nie brać tego pod uwagę (na kogo zrzucić nagle odpowiedzialność?), nie mówiąc już o różnych wstrętnych choróbskach, których wcale nie jest mało i które też niosą za sobą pewne konsekwencje.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Tylko, że często ludzie nie myślą o takich rzeczach jak niechciana ciąża, albo choroba weneryczna. Dopiero po fakcie sobie uświadamiają jacy byli nieodpowiedzialni.
Dlaczego niestety?
Co Wam do tego, co robią inni. Lubią, niech tak robią. Nie wtrącajcie się w czyjeś życie osobiste.
BlackSmile wyluzuj troszkę. To forum chyba po to istnieje aby wyrażać swoje zdanie w owych kwestiach i nie tylko. Chyba jak każdy człowiek, mamy prawo wyrażać swoją opinię. Moją już poznałaś. Ja rozumiem, ze nie pasuje Ci to co ja myśle ale to juz nie moja sprawa. Tak samo moze niby nie jest moją sprawą co robią 'tamci' ludzie. Ale zauważ, tak jak powiedziala Lisette najczęściej z takich 'zabaw' wychodzą osoby poszkodowane. Uważam, że my, młodzież, czy juz ludzie -dzieścia letni powinniśmy rozpatrywać także sprawy innych chorób czy nawet ciąży. Nieodpowiedzialnośc jest teraz zmorą ludzi młodych, niedoświadczonych. Najczęściej nie biorą one odpowiedzialności za siebie i bawią się sexem jak małe dzieci.
Przejżyj na oczy człowieku i uwierz, ujawniając swoje poglądy wcale nie mam na celu urazic kogokolwiek. Chcialabym poprostu, żeby Ci 'rozrywkowi' ludzie najpierw mysleli a dopiero później robili.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum