Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Buka
2008-11-15, 19:04
Seks przed czy po ślubie?
Autor Wiadomość
B91 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-30, 21:14   

Wg mnie nie trzeba czekac do slubu. Ale na pewno nie popieram nasmiewania sie z osob ktore czakaja z tym do slubu. Ja mialam swoj pierwszy raz w wieku 15 lat... (no w sumie to bylo w czerwcu a w lipcu mialam 16 urodzinki). Ale nie zrobilam tego z pierwszym lepszym chlopakiem. Z moim Misiakiem bylam wtedy juz 1,5 roku. I wiedzialam ze mnie nie wykorzysta i zostawi. Jestesmy razem do dzis i nic nie wskazuje na rozstanie.

25.11.2005 - na zawsze juz
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

złOśn!Ca 
SaSaSaSa

Otrzymał 1 piw(a)

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-05-31, 18:09   Re: Seks przed czy po ślubie?

Aniołek napisał/a:
Jak Wy uważacie? Czy z seksem należy czekać do ślubu? Bo to po religijnemu? Czy może wasza moralność pozwala Wam "to" robić przed ślubem?
Jak postrzegacie osoby, które będą dziewicami/prawiczkami aż do ślubu. I odwrotnie.
Zachęcam do dyskusji.

Szukajka nie znalazła tego tematu. Jak był- to przepraszam.

Wedlug mnie z seksem nie warto czekac do slubu. No bo jezeli sie kocha no to po co czekac do slubu a przeciez slub to tylko formalnosc. Osoby ktore wg. mnie czekaja do slubu to takie cnotki, ktore boja sie konsekwencji czyli ze w padna, co ludzie powiedza jak sie dowiedza itp ...

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-05-31, 19:56   

złOśn!Ca napisał/a:
Osoby ktore wg. mnie czekaja do slubu to takie cnotki, ktore boja sie konsekwencji czyli ze w padna, co ludzie powiedza jak sie dowiedza itp ...

I właśnie. Wiele osób wyśmiewa się z takich osób, nazywa ich cnotkami, blablabla. A przecież to, czy chcą spróbować seksu przed ślubem czy nie, może zależeć od ich zasad moralnych, religijnych, etc.
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

złOśn!Ca 
SaSaSaSa

Otrzymał 1 piw(a)

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-06-01, 09:29   

No tak ale lepiej chyba zobaczyc jak to smakuje przed slubem i czy ta osoba potrafi sie bawic w lozku a nie ze ma jakies komleksy i dowiemy sie o nich po slubie. zal;\

Aniołek 
Optymistka^^

Buziaki: 1/4

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-06-01, 14:17   

Cytat:
No tak ale lepiej chyba zobaczyc jak to smakuje przed slubem i czy ta osoba potrafi sie bawic w lozku a nie ze ma jakies komleksy i dowiemy sie o nich po slubie. zal;\

Lepiej jak dla kogo :) Sama tak uważam, lecz nie powinniśmy się wyśmiewać z osób, które mają inne spojrzenie na świat niż my.
I bez żalów mi tutaj ;p Przecież dyskutujemu ;)
„Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”

MaLLinKa 
:* Kasia :*

Buziaki: 3/1

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-06-01, 18:01   

Aniołek napisał/a:
I właśnie. Wiele osób wyśmiewa się z takich osób, nazywa ich cnotkami

No tak jak nie da to cnotka niewydymka.., a jak da ciala to kur** i szmata :/

Wiec ja ludzi juz nie rozumiem.....

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-06-02, 18:40   

Cytat:

no noby tak;)
ale bedac ze soba jakis dluzszy okres to juz co nieco wiesz;)
bo mozna nie wspolzyc ale moga byc jakies tam pieszczoty ktore sa probka tego;)

MaLLinKa napisał/a:
Aniołek napisał/a:
I właśnie. Wiele osób wyśmiewa się z takich osób, nazywa ich cnotkami

No tak jak nie da to cnotka niewydymka.., a jak da ciala to kur** i szmata :/

wlasciwie nie wiem dlaczego sie wysmiewaja- ja takie osoby podziwiam ktore sa w stalym zwiazku naprawde kochaja i mimo wszystko sie wstrzymuja. Dlaczego?
bo trzeba miec bardzo silna wole :mrgreen:

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

mała_czarna 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-08, 11:24   

Nie widzę nic złego w seksie przed ślubem. Wychodzę z założenia, że to sprawa indywidualna - kto chce ten spróbuje, kto nie chce niech nie próbuję.
A mój stosunek do osób, które postanowiły czekać ? Szanuję. Jak wszystkich ludzi, którzy bez względu na wszystko przestrzegają swoich zasad ;)

Arvelia 
Beauty

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-12, 23:13   

A ja powiem tak. Ślub to tylko formalne zatwierdzenie związku. Uważam że lepiej przed ślubem jest z kimś pójść do łóżka, a powód jest prosty. Co z tego że się znają x lat, bardzo się kochają, jak się okaże że w łózku wogóle do siebie nie pasują ? Jakbym sobie przysięgła czystość do ślubu to skończyłabym jako żelazna dziewica. Osobiscie nie zamierzam się chajtać. Nie kręci mnie to ;)

Mroczna Sadystka 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-13, 21:15   

Arvelia, zalezy jak dla kogo... dla mnie slub, to nie jest zadna czysta formalnosc. A jezeli chodzi o seks przed slubem, to chcialabym wytrzymac, w sumie to moje takie dawne postanowienie, ale mimo wszystko nie chce go lamac. Nie ukrywam, jest coraz ciezej, ale mam nadzieje, ze sie uda, bo mam strasznie silną wolę. I nie popieram teorii, ze trzeba siebie wyprobowac przez slubem itp., bo czlowiek, to nie przedmiot. mozna sobsie nowe zelazko wyprobowac, albo pralke, ale nie czlowieka.

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-07-14, 11:45   

Arvelia napisał/a:
Ślub to tylko formalne zatwierdzenie związku.

może to czysta formalność:)
ale to jak ułatwia życia ze względów prawnych. Po śmierci masz prawo do częsci majatku . Możesz reprezentować męża masz wiele możliwośc prawnych ktore możesz wykonywac jako żona itp itd..

tak to idąc do każdego urzedu jesteś nikim dla tego pana :mrgreen: :mrgreen:

jest druga sprawa:)
Nigdy nie masz pewności bo w każdej chwili może spakowac walizji i odejśc nawet bez pożegnania bo nic go nie trzyma ;)
to takie przykłady tylko:):)

ale małżenstwo nie zostało stworzone od tak sobie;)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Arvelia 
Beauty

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-15, 17:10   

W takim razie formalność, która ułatwia niektóre sprawy... ;)

Dejvid 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-24, 13:48   

jak najbardziej przed
Intel Core2 Duo E4500 2,2GHz (S775) BOX z Płytą Główną Asus P5B Intel P965 | 2x 1GB Kingston DDR2 800Mhz | Radeon 2600 Pro HIS 512MB DDR2 128bit PCI-e 2xDVI & TV iSilenceIII (Zalman) | Zasilacz: Chieftec 400W | Myszka: A4Tech BW-5UP

DlaCiebiePani 
HS LOVER

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 12:29   

Oczywiście ,ze prze. Dlatego ,ze trzeba koniecznie wiedziec ,ze tak powiem co sie bierze.. bo moze okazac sie ,ze zycie seksualne bedzie nieudane a pozniej rozwód itp.. wiec naprawde nie ma sensu czekac. :)
Lepiej milczenie zachowaj...

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-07-31, 13:13   

W dzisiejszych czasach mało kto czeka z tym do nocy poślubnej. Ale osobiście nie mam nic do ludzi, którzy chcą dopiero po ślubie. To jest indywidualna sprawa każdej pary ;-)
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Odpowiedz do tematu