Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Skąd się biorą dzieci?
Autor Wiadomość
BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-09-01, 13:49   Skąd się biorą dzieci?

Jakbyście wytłumaczyli swojemu dziecku, skąd się wzięło na świecie.
Prosto z mostu? Czy historyjki o bocianie? :P

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Coffee 
kofeinka

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-01, 14:10   

Póki dziecko jest małe nie można mu mówić całej prawy. Nie zrozumiałoby to raz, a dwa - chyba trochę dziwnie byłoby opowiadać małej dziewczynce w warkoczykach o tym jak tatuś włożył coś w mamusię? :)

Dziecko o każdej sprawie trzeba stopniowo z wiekiem informować. Przykładem może być tu też święty Mikołaj :)

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-01, 15:46   

Bajki typu bocian przynosi albo dzieci się w kapuście znajdują to raczej u mnie by nie przeszły.
Na początku chyba można tłumaczyć, że rodzą się z miłości, gdy mamusia i tatuś chce dzidziusia i bardzo się kochają. A w brzuszku Mamusi z takiej małej fasolki rośnie dzidzia. ;-) ;-)

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-09-01, 16:07   

Chciałam napisać że powiedziałabym dziecku że tradycyjnie bocian je podrzucił.
Ale bajka Buziaka jest zdecydowanie lepsza.

Wiadomo że nie mówiłabym dziecku prawdziwej historyjki jak to mamusia i tatuś musieli się namęczyć by je spłodzić.

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-09-01, 16:09   

No to u mnie wyglądałoby to pewnie tak:
`Mamusiu skąd się biorą dzieci?`
`Eee... Yyy.. idź do tatusia`

A tak na poważnie, to dzieci i tak dowiadują się tego sami w szkole.
Więc na początek, gdzieś tak w wieku 7 lat można im zacząć mówić, to co napisała buziak ;]

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-03, 08:26   

A ja mam zamiar powiedzieć prawdę. Opowiem mu o mejozie, dziedziczeniu, a później streszczę embriogenezę (oczywiście pokazując odpowiednie zdjęcia). :D Jedyne, czego mu pewnie oszczędzę, jeśli będzie małe, to dodania, że seks sprawia przyjemność. Generalnie skupię się na zapłodnieniu w czysty, prosty, biologiczny sposób.
Ogólnie to małe dzieci mają niesamowity potencjał i niewiarygodne zdolności uczenia się -- dlatego nie będzie żadnych fasolek, ani ziarenek, bo to po prostu robienie dziecka w balona. I mam zamiar odpowiedzieć na wszystkie pytania (:
Mama mi to jakoś tak wytłumaczyła, kiedy byłam w wieku przedszkolnym, dlatego sądzę, że nie będzie problemu.

Coffee 
kofeinka

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-03, 11:12   

lisette napisał/a:
Mama mi to jakoś tak wytłumaczyła, kiedy byłam w wieku przedszkolnym, dlatego sądzę, że nie będzie problemu.

Sądzę, że dzięki temu możesz mieć ułatwione zadania. Ja wiem, że nigdy swojej mamy ani ja, ani mój brat nie zapytaliśmy "skąd sie wzięliśmy?". Gdybym zapytała pewnie by jakoś to wyjaśniła. W bardziej lub mniej bajkowy sposób.
W sumie to nie mam pojęcia jak i w jakim wieku dowidziałam się jak się spładza dzieci i jak one wychodzą na świat.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-09-03, 16:38   

A ja bym powiedziała, że dowie się, jak będzie większe :mrgreen: A jak będzie większe, to powiem prawdę albo samo się dowie ;)
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Odpowiedz do tematu