Czym jest według Was śmierć? Strasznym końcem, czy pięknym początkiem? Boicie się jej?
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
Nie boję się śmierci, boję się momentu, gdy będę musiała stanąć przed Bogiem;)
I hm... boję się piekła, bo wiem, jak tam jest:)
Nie wiem, co to jest śmierć. Nie potrafię sobie wyobrazić, co się dzieje z ludźmi po śmierci...
Ja ogólnie czasem mam wrażenie, że świat to jedna wielka bajka, sen, który mi się śni. A śmierć?
To dla mnie zbyt wiele.
_________________ Posłuchaj. Gdyby mi się ziemia rozstąpiła pod nogami... rozumiesz? Gdyby mi niebo miało zawalić się na łeb - nie cofnę się, rozumiesz? Za takie szczęście oddam życie...
Nie boje sie smierc:)
bo wiem ze ona napewno mnie czeka:):)
mysle ze nie ma sie czego bac tym bardziej ze to normalny etap zycia i jego zakonczenie- kazdy przez to przechodzi jak tez narodziny wiec czego bede sie obawiac:)?
Pisze tegop posta nie czytając wczesniej co ktoś napisal (oczywiscie 1 przeczytałam) Dlatego, ze nie chce bazowac na czyjejś opini.
Smierci sie nie boe - bo wiem, że tylko Ona w życiu jest pewna.
[ Dodano: 2008-05-26, 23:00 ]
buziak napisał/a:
Nie boje sie smierc:)
bo wiem ze ona napewno mnie czeka:):)
Ooo czyli myslimy podobnie ;)))
_________________ ♥ Why do all good things come to an end? :((( ♥
Ja sie boje smierci. Przyznaje. A najbardziej boje sie ze ona nastapi duzo za wczesniej czy cos... Niewiem. Ja mam tyle planow i marzen do spelnienia, a moge wyjsc z domu i juz nie wrocic, bo przejedzie mnie pijany kierowca... To jest straszne =(
_________________ Mówimy miłość, a chodzi o całe mnóstwo uczuć;
Nie boję się śmierci, bo to normalna kolej rzeczy. Jestem ciekawa jak to jest. Czy to już koniec, nic nie czujemy, nic nie pamiętamy. Czy może jednak istnieje życie po śmierci...?
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Ja się boje nicości... przerażająca jest myśl, że może nas nie byc... dla mnie to troche nie zrozumiale bo gdzies byc przeciez musze nie wiem...
sama smierc nie jest przerazajaca (choc moment zatrzymania serca podobno bardzo boli.).
Wydaje mi sie, ze od samego momentu smierci jest straszniejsza wizja tego co moze nas czekac po niej.
_________________ "I cry, when angels deserve to die"
A mi to w sumie wisi. I powiewa. Śmierć i tak każdego kiedyś spotka, ot co. Nie uniknie się tego ^^ Dlatego, jak to było chyba we Władcy Pierścieni: musimy dobrze wykorzystać dany nam czas ;) I tyle. Cieszyć się życiem, póki możem ;o Choć przyznam, że niepokoi mnie wizja wczesnej śmierci. Z powodu jakiegoś wypadku, czy śmiertelnej choroby. A nuż coś mi się stanie! ;o Wolałbym przetrwać na tym świecie (jak to wielu mówi: na tym kabarecie ;) ) jak najdłużej. Do starości. Ale jeśli "gość w czarnym płaszczu i z kosą w łapach" przyjdzie po mnie wcześniej...to się stawię bez wahania O_o
A co będzie potem, to ja się nie zastanawiam. Za dużo różnych domysłów, bym mógł samodzielnie jakoś się za czymś wstawić. Raj lub piekło, albo wg. innych wyznań reinkarnacja, czy coś takiego, i te inne pierdoły. Ja się tym nie przejmuję. Najwyżej się dostosuję.
Każdy z nas kiedyś umrze i to jest zrozumiałe. Taką śmierć rozumiem. Ale najsmutniejsze jest to jak umiera lub ginie młoda osoba, która jeszcze w pełni nie skorzystała z życia a juz musi się z nim rozstawać.
Myślę że śmierć jest bardzo ciekawą fazą w życiu człowieka. Najbardziej zastanawia mnie to co jest po śmierci i nie mogę sobie tego wyobrazić.
Mówi się że gdy człowiek umiera to coś tam widzi jakieś światło czy coś i ciekawi mnie czy to prawda..
"Szczęście tkwi w pokonywaniu trudności", mówi młodość "Szczęście leży w spokoju", mówi śmierć "Wszystko przezwyciężę", powiada młodość "Tak, ale wszystko się skończy", odpowiada śmierć"...
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum