"Brytyjska firma ubezpieczeniowa Swinton informuje o rosnącej liczbie wypadków z udziałem osób słuchających na ulicy odtwarzaczy MP3. Osoby ze słuchawkami na uszach, słuchające muzyki lub prowadzące rozmowę telefoniczną, stwarzają coraz większe zagrożenie. Bardzo często wchodzą one na ulicę nie rozglądając się na boki, a dźwięki dochodzące z słuchawek skutecznie zagłuszają to, codzieje się dookoła."
Sam posiadam sluchawki ktore skutecznie zagluszaja wszystko co sie dzieje dookola. Wiem ze to niebezpieczne ale idac ulica poprostu... slucham muzyki. Nie skupiam sie na niczym innym. Tez tak macie?
PS. Sa plakaty mowiace o tym (oczywiscie nie w poland, bo po co?). Jest na nich czlowiek (trup) wokol ktorego jest linia ale nie jest ona poprowadzona kreda tylko... sluchawkami. Zachecam to pomyslenia nad tym ;)
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
Ja zazwyczaj idąc gzieś słucham muzyki, ale mam założoną tylko jedną słuchawkę a muzyka jest wyciszona. Bo ogólnie to ja należę do ludzi ostrożnych i mam bardzo bujną wyobraźnię która nie pozwala mi niektórych rzeczy robić;)
Czasami widzę osoby które idąc ulicą mają na uszach wielkie słuchawony. Ale cóż ja im na to poradzę, nic.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Sam posiadam sluchawki ktore skutecznie zagluszaja wszystko co sie dzieje dookola. Wiem ze to niebezpieczne ale idac ulica poprostu... slucham muzyki. Nie skupiam sie na niczym innym. Tez tak macie?
Rzadko chodzę ze słuchawkami w uszach. Częściej zakładam je, gdy siedzę, na kogoś czekam. Ale jak już z nimi idę, to muzyki słucham cicho, bo lubię wiedzieć co się dzieje dookoła mnie :]
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
W krk w tramwajach są takie krótkie filmiki puszczane, typu "Marek, lat 12, lubił słuchać muzyki", po czym jest scena ze słuchawkami na torach i hasło "nie spiesz się na tamten świat". Ja rozumiem... intencje chwalebne, ale te klipy są po prostu głupie i cóż, raczej ludzi śmieszą niż poruszają.
Cóż ja uważam, zwłaszcza na tramwaje i zwykle nie puszczam muzyki aż tak głośno, żeby nie docierały do mnie sygnały z zewnątrz. No chyba, że jestem w domu, ale to już inna historia (:
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Nigdy nie chodzę ze słuchawkami w uszach nie to że nie lubię muzyki wręcz odwrotnie uwielbiam ale mnie to jakoś specjalnie nie rajcuję wolę sobie pofristajlować pod nosem jak już także nie zginę dożyję 100 lat^^
_________________ Jestem idiotą że to co mam przy sobie najpiękniejsze trace coraz bardziej odsówa ona sie...
Nie słucham muzyki jak idę. Ale za to cały czas rozmawiam przez telefon jak idę. Gdybym miała trzymać ten telefon to ręka by mi odpadła, więc jestem na słuchawkach cały czas. I jeszcze nigdy mi się nic nie stało z tego powodu.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał."
Mi tez sie nic nie stalo. Na szczescie. Ale czesto idac/biegnac/jadac rowerem mam muzyke wlaczona i poprostu nie slysze nic dookola.
btw Buka, nie trzeba miec wielkich sluchafonow. Ja mam za kilka zl a tez nic nie slysze (zapomnialem jak sie nazywaja, ale maja takie gumowe cos co dziala jak stopery xD
lisette, o tym nie wiedzialem :) mieszkam w miescinie gdzie nie ma tramwajow ;) a w autobusach to same reklamy leca =\ pomysl z tym filmikiem dobry - tylko pewnie gorzej z realizacja :(
_________________ Gość myslisz ze jestes zajebisty?
Zajebistym trzeba sie poprostu urodzic ^^,
Polski rodowód w aktach
Opieram się tylko i wyłącznie na faktach
Pragnę być nietypowy, niepowtarzalny
Jednorazowy i oryginalny
Jeśli kopiuję to tylko w punktach ksero
Gdy ktoś powiela kogoś
Uważam go za zero
Mówię prawdę szczerą
Bo nie lubię gdy ktoś kłamie
Służę pomocą, nie na każde zawołanie
Wg mnie można chodzić z słuchawkami na uszach, trzeba mieć tylko oczy szeroko otwarte Prawie zawsze jak gdzieś chodzę mam słuchawki na uszach, a jeszcze mi się nic nie stało. Wystarczy się rozglądać jak się np. przez ulicę przechodzi.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
No ja też zawsze mam tym bardziej jak gdziues dalej jadę bo ja jestem uzalezniona od muzyki no i to nie jest tak że tylko jak mam słuchawki to by mnie potrąciło ile razy jak nawet słuchawek nie miałam to o mało co nie znalazłam się na tamtym świecie tu wytsarczy uwaga i jeszcze raz uwaga
_________________ It's true that I dream less often
I'm not ashamed
Of that long December
The goodness bound by Satan it has been torn
With this baby's precious brow ready for thorns
In your masterpiece beautiful
You speak the unspeakable through
I love you too
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum