Zazwyczaj ¶pię ok. 7 godzin, czasami krócej. Wystarcza mi to w zupełno¶ci. Dzięki temu mam więcej czasu na inne ważne rzeczy. Nie lubię wylegiwać się w łóżku do południa.
_________________ "Proszę nie mów muszę odej¶ć, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet je¶li to co było już nie wróci,
nawet je¶li dzi¶ już nic to nic nie znaczy."
W wakacje nie mogłam spać dłużej niż do 8. Teraz jak przyjdzie weekend to o 10 się z łóżka nie mogę zwlec ;P
W tygodniu ¶pię po 6 - 7 godzin i całkowicie mi to wystarcza na poprawne funkcjonowanie w ci±gu dnia ;)
Czyli wielkim ¶piochem chyba nie jestem ^^
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Mi wiecznie brakuje snu (: Ale nie ¶pię specjalnie długo, lepiej się czuję, jak wstanę np. o 7 niż o 12 (nie pamiętam zreszt±, żebym kiedykolwiek wstała o 12), generalnie -- jak jestem niewyspana, to tylko marudzę, a jak jestem "przespana" to wła¶ciwie cały dzień mam zmarnowany.
Optimum dla mnie to jakie¶ 7 godzin, w tygodniu nigdy nie ¶pię dłużej, jak jest więcej niż 5, to mogę spokojnie normalnie funkcjonować.
Kładę się zawsze po północy (mniej lub bardziej -- lubię noc), a w weekendy nie ¶pię dłużej niż do 9.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur
Uwielbiam spać długo, co jednak nie jest mi dane ;) wystarczyłoby mi choć te dziewięć godzin dziennie, ale muszę się zadowolić sze¶cioma, czasami siedmioma :/
_________________ Strach przed życiem
Wzbudza niepokój
Bunt wisi w powietrzu
¦mierć będzie miała co robić
Lustra wytrzeszcz± oczy
Zabić to jedyne przyjazne słowo
To jedyna niestety droga
Na odzyskanie wolno¶ci
lepiej się czuję, jak wstanę np. o 7 niż o 12 (nie pamiętam zreszt±, żebym kiedykolwiek wstała o 12), generalnie -- jak jestem niewyspana, to tylko marudzę, a jak jestem "przespana" to wła¶ciwie cały dzień mam zmarnowany.
o tak samo mam:)
lubię spać, ale nie mam za bardzo na to czasu. W tygodniu wstaję o 5.15. ¦pię chyba 6 czasem 7 godzin, ale no i tak jestem nie wyspana. W sobotę pozwalam sobie na spanie do 9:) i fajnie jest. Ale czasem jak co¶ mi odpali, np poprzedniego dnia się Ľle czułam i ¶pię póżniej np do 11 (już mi się tak zdarzyło) to wstaję z jeszcze gorszym samopoczuciem. Po prostu nie mogę długo spać. Jak ¶pię krótko to się nie wysypiam. Mi trudno dogodzić:)
_________________ ...czasem trzeba zamilkn±ć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Uwielbiam spać długo, w wakacje ¶pie do południa. Ale ide spać bardzo póĽno, wcze¶niej nie zasnę. Niestety w roku szkolnym nie jest mi dane spać długo... a nawet w normie... np. dzi¶ spałam 4h:/
_________________ To nie my przychodzimy na ¶wiat, lecz ¶wiat przychodzi do nas. Urodzić się, znaczy tyle, co dostać cały ¶wiat w prezencie
Ze mnie jest nocny Marek Kocham wakacje, bo mogę siedzieć do póĽna w nocy, a potem rano spać ile mi się podoba Nie cierpię wstawać rano.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Chodzę wiecznie niewyspana, oczy mi się ci±gle same zamykaj±. A o dziwo, zauważyłam, że przecież ¶pię długo. W ci±gu tygodnia, z 8 godzin, w weekendy jeste¶ w stanie spać ponad 12 gpdzin. A nigdy z łózka nie potrafię się zebrać. Próbowałam tricku z otwartym oknem, ale wtedy było jeszcze gorzej, bo to straszne było jak miałam wychodzić z cieplutkiego łóżka... pff.. ;p
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszło¶ci, ani w przyszło¶ci. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Je¶li kiedy¶ uda ci się trwać w teraĽniejszo¶ci, staniesz się szczę¶liwym człowiekiem.”
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2008-12-29, 20:32
Ja lubię spać bardzo długo. We wakacje jest taka atmosfera i klimat, że długo ¶pię. A jak trwa rok szkolny, to zawsze wstaję wcze¶nie. Zawsze w wolny czas kładę się o 23.00, a budzę się ok. godz. 9.00.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum