Ja się ucze na głos. Czytam z ksi±zki powtarzam sobie, tłumacze, można powiedziec "gadam do siebie" rodzice zawsze sie ze mnie smieja xDD ;)) aa i musze mieć cisze w pokoju (zadna muzyka itd) bo wtedy skupić się nie mogę.
_________________ W życiu nie ma prób, od razu zaczyna się przedstawienie. ;)
tylko i wył±cznie zrozumienie i logika...bo co to jest za sens uczenie sie na blaszke jak sie tego nie rozumie...taka nauka jest na "chwile" i nic nam nie daje
Jak przychodzi weekend, to uczycie się i odrabiacie zadania domowe na lekcje z całego tygodnia, czy z dnia na dzień [z wtorku na ¶rodę, ze ¶rody na czwartek]?
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Różnie. Jeżeli lekcje mam tylko raz w tygodniu, to odrabiam i uczę się w weekend =) ale jeżeli już tych lekcji jest więcej w tygodniu, to staram się odrabiać, no i uczyć systematycznie. Nie zawsze to wychodzi, bo wiadomo- leń i te sprawy ^^ Ale u mnie wła¶nie tak to wygl±da.
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mie¶ci się ...
Jak przychodzi weekend, to uczycie się i odrabiacie zadania domowe na lekcje z całego tygodnia, czy z dnia na dzień [z wtorku na ¶rodę, ze ¶rody na czwartek]?
Lekcje odrabiam z dnia na dzień, ale uczę się w weekendy zazwyczaj.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Ja przez całe gimnazjum stosowałam t± drug± metodę i tak bardzo na złe mi to znowu nie wyszło xD
Uczyłam się zawsze dzień przed, albo... w tym samym dniu, w którym miałam dane lekcje ;)
Tak samo było z zadaniami domowymi.
Jak nauczyciel zadawał referat z dwu lub tygodniowym wyprzedzeniem, to ja zarywałam noc i pisałam go dzień przed końcem terminu.
Wła¶nie sobie zdałam sprawę, że jestem strasznym leniem xD
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
podziwiam tych co potrafi± wsyzstko w weekend zrobić...ja wszystko zostawiam na ostatn± chwile i nie raz miałem przez to nawał pracy w jeden dzień....jako¶ nie moge sie przemóc zeby zrobić cos wczesniej
Ja mam bardzo dobr± pamięć z czego się bardzo ciesze. Dla mnie nauka nie sprawia najmniejszych trudno¶ci. Jak jestem na lekcji to wystarczy, że co¶ rysuje (obojętnie co), albo gram na telefonie i nie skupiam uwagi na nauczycielu, ale póxniej wszystko dokładnie pamiętam co nauczyciel mówił, bo sobie kojarze, ze np. to i to rysowałam jak mówił to i to (:
Albo mam tez drug± niezawodn± metode, wieczorem zanim sie położe spać raz sobie wszystko przeczytam. Od razu tego nie umiem, ale na nastepny dzień umiem wszystko (:
Nigdy się nie ucze regułek ani niczego na pamięć, zawsze wszystko na logike i na dobre mi to wychodzi. Zawsze nauczycielom sie podobało to, że mówię swoimi słowami, bo niektórzy klepi± regułki i nawet nie wiedza co mówi±.
_________________ "Najbardziej straconym dla człowieka jest dzień, w którym się nie ¶miał."
Najczę¶ciej przeczytam kilka razy temat (przy czym MUSZĘ chodzić, po prostu muszę, inaczej niczego nie zapamiętam. Muszę być w ruchu), a potem opowiem go sama sobie, własnymi słowami. Jeżeli natomiast uczę się słówek z jakiego¶ przedmiotu to sobie je wyobrażam wszystkie razem.
_________________ I trzeba być wielkim przyjacielem i mocnym przyjacielem, żeby przyj¶ć i przesiedzieć z kim¶ całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum