Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Subkultury
Autor Wiadomość
WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-09-15, 14:41   Subkultury

Należycie do jakiejś? Jakieś Wam się podobają. a może Was denerwują?
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

diva 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 15:58   

WifeOfDevil napisał/a:
Należycie do jakiejś?

jeżeli mogę nazwać to subkulturą to należę do nielicznego grona cheerleaderkek ( a jest nas w szkole 10 na 500 uczniów)

WifeOfDevil napisał/a:
Jakieś Wam się podobają

nie, żadna nie jest godna jakiejś większej uwagi.

WifeOfDevil napisał/a:
a może Was denerwują?

tak, denerwują mnie 'metale' i 'punki'
tną się, ubierają na czarno...
bez przesady ale świat nie jest aż taki okrutny.

Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.

DerAmg 
generał

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 16:19   

Cytat:

Z tym ubieraniem to przesada. Sam sie na czarno ubieram, ale metalowcem nie jestem. Czyli wynika z Twojej wypowiedzi, iz ktos ubrany na czarno jest automatycznie metalowcem?
Górnik po szychcie na KWK Bielszowice tez jest metalem? :D (to juz strefa zartu :) )

diva 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 17:01   

DerAmg napisał/a:
Czyli wynika z Twojej wypowiedzi, iz ktos ubrany na czarno jest automatycznie metalowcem?

no, nie ja tutaj poprostu wymieniłam co mi przeszkadza w 'metalowcach' a, nie że denerwują mnie ludzie ubrani na czarno..

Osobiście to sama mam sporo ubrań czarnych..

nie popadajmy z skrajności w skrajność.

Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 18:29   

diva napisał/a:

Metale i punki się tną? Ciekawe...
Twój opis pasuje mi raczej to subkultury o nazwie `emo`, a nie metalowców ;]

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

diva 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 18:31   

BlackSmile napisał/a:
Twój opis pasuje mi raczej to subkultury o nazwie `emo`, a nie metalowców ;]

ee, jeden kisiel... wszystkich tych nienawidzących żyć nie lubię,
owszem sama tez mam często chandrę ale bez przesady.

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 18:37   

diva napisał/a:
wszystkich tych nienawidzących żyć nie lubię,

ooo hahaha
ty uważasz że metal i emo to to samo?! hahaha

diva 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 18:56   

Buka napisał/a:
ty uważasz że metal i emo to to samo?! hahaha

nie, na pewno nie są tymi samymi, ale co mnie to obchodzi.. nie zgłębiałam się w to .

DerAmg 
generał

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 19:43   

Cytat:
wszystkich tych nienawidzących żyć nie lubię,

No to czemu w tym worku sa metale i punki? A czy gustujacy w muzyce klasycznej nie moze miec dosc zycia? Czy metalowiec to niechcacy zyc osobnik?

buziak 
alfonsik

Buziaki: 7/3

13.98 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 20:33   

Nie należe do żadnej takiej grupki :)

i chyba z tego wyrosłam aby tym się zajmować :mrgreen:

http://forum.inastolatki.pl/portal.php
http://www.loczus.pl

XxJustaxX 

Otrzymał 1 piw(a)

14.64 Punktów
Wysłany: 2008-09-22, 20:55   

Ja to w sumie też nie należę do żadnej subkultury... Nie wyróżniam się z tłumu niczym ^^
Czy mnie jakaś denerwuje? Hmm... kiedyś mnie denerwowała subkultura (obecnie bardzo modna) EMO. Teraz jedynie co mnie w tych wszystkich dzieciach tego pokolenia denerwuje, to wygląd. Według mnie wyglądają jak clowny i powinni iść do cyrku. Przepraszam jeśli kogoś tym uraziłam, ale takie jest moje zdanie na ten temat.

Tak wtrącając swoje 3 grosze to wypowiedzi diva... Ja słucham metalu i jakoś nigdy nie cięłam się, nie chciałam sobie odebrać życia... Jestem zawsze wesoła no i prawie zawsze uśmiechnięta. Tak samo moi znajomi, którzy słuchają owej muzyki też nie mieli nigdy do czynienia z tymże problemem. Więc nie wiem skąd wzięła się u Ciebie taka, że tak powiem, teoria ;-) Ale ja rozumiem... każdy ma własne zdanie na jakiś temat =))
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mieści się ...

BlackSmile 
Użytkownik Miesiąca
Fruktoza ^^

Otrzymał 4 piw(a)

83.93 Punktów
Wysłany: 2008-09-23, 08:43   

diva, najpierw poczytaj kto to są metalowcy i punki, a dopiero potem się wypowiadaj ;-)

Ja nie należę do żadnej subkultury. Podobnie jak Justyna, chyba się nie wyróżniam niczym ;P

Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose

Everybody lies! :P

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-23, 09:48   

Ja również nie należę do żadnej subkultury. W ogóle nie istnieje dla mnie coś takiego jak indywidualizm grupowy, więc po prostu nie czułabym się sobą, gdybym miała być gdzieś przyporządkowana (od razu, za wygląd).

Słucham różnej muzyki, ale jednak głównie rocka i metalu. Za to w koszulce danego zespołu mogłabym co najwyżej spać, nie potrafiłabym tak wyjść na ulicę. Po prostu mam własny, indywidualny styl ((:

A co do wypowiedzi divy... heh, uwielbiam takie stereotypowe myślenie (i to w dodatku nawet nie poprarte przawdziwymi stereotypami, bo dziewczynie się trochę pomieszało). Chociaż z drugiej strony potrafię zrozumieć to, że jak niektórym estetykę zaburza dziewczyna od góry do dołu na różowa, to na innych może działać depresyjnie ktoś ubrany na czarno.
Zresztą popadając w sterotypy można powiedzieć coś niemiłego odnośnie cheerleaderek, bo też takowe dla nich istenią, no ale jak widzisz, nikt tego nie robi (:

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2008-09-23, 13:44   

diva napisał/a:

Po 1. metale się NIE TNĄ. Tną się emo, a tej subkultury metale z całego serca nienawidzą ;] A po 2. nie ubierają się zawsze na czarno, a nawet gdyby, to co w tym złego? :roll: Czerń pasuje do wszystkiego ;] Goci też się ubierają na czarno i jakoś ich nie zaznaczyłaś w wypowiedzi... No, ale rozumiem, nie wiadomo o co kaman....
,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-09-23, 16:18   

Diva mam nadzieję że się nie wystraszysz i nie uciekniesz stąd 8-) tylko że albo przyznasz się do błędu albo poprzesz swoje zdanie jakimiś konkretnymi argumentami;)

Co do tematu: nie należę do żadnej subkultury.

Odpowiedz do tematu