Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesi±ca i zdob±dĽ cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
szanty i piosenki ogniskowe
Autor Wiadomo¶ć
lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2009-01-20, 20:17   szanty i piosenki ogniskowe

Przypuszczam, że każdy z Was chociaż raz w życiu był na żalgach, (albo chociaż w nadmorskiej tawernie) na wycieczcę w górach, może był harcerzem (?) albo spędził jak±¶ noc przy ognisku ¶piewaj±c znane piosenki do dĽwięku gitar. Wiadomo, że takie miejsca maj± swój specyficzny klimat, a ¶piewa się niekoniecznie to, czego słucha się na co dzień.
Wprawdzie ¶nieg za oknem i do wakacji daleko, ale może ocieplimy trochę atmosferę (:

Macie jakie¶ ulubione ogniskowe piosenki? Ulubione szanty? Może jakie¶ miłe wspomnienia z konkretnymi kawałkami? ¦piewacie, czy może tylko słuchacie? A może w ogóle nie cierpicie ¶piewów przy ognisku, bo cała atmosfera przyprawia Was o rozstrój nerwów?

jestem ciekawa.

WifeOfDevil 
\m/

Otrzymał 1 piw(a)

57.08 Punktów
Wysłany: 2009-01-20, 20:22   

Zazwyczaj jak były jakie¶ ogniska, to jakie¶ takie dziwne piosenki, których tytułów nie pamiętam, ewentualnie Dżem ;-)
Co do szant(ów?), to nie mam ulubionych, ale nie jestem negatywnie do nich nastawiona ;-)
lisette napisał/a:
¦piewacie, czy może tylko słuchacie?

Jak jest co¶, co lubię, to ¶piewam. A jak nie, to nie.
,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose :mrgreen:
Wyślij buziaka autorowi tego posta

pola 

2.90 Punktów
Wysłany: 2009-01-29, 10:22   

Ogólnie nie przepadam za tym rodzajem muzyki. Znam ludzi, którzy potrafi± słuchać szanty wszędzie, nawet siedz±c w domu. Prawda jest taka, że je¶li jest się na jakim¶ ognisku, wycieczce etc., to mało kogo obchodzi co się ¶piewa. W dobrym towarzystwie nastrój się udziela.
Wyślij buziaka autorowi tego posta

kermit 

Sk±d: Warszawa

23.25 Punktów
Wysłany: 2009-08-25, 12:41   

ojjjj nie raz na takim ognisku byłam i przez podad 12 lat nauczyłam sie sporo ¶piewać i grać piosenek turystycznych i szant i poezji ¶piewanej:) za dużo by wymieniać tytułów ale jak chcecie odnaleĽć konkretn± to spróbuje pomóc :)

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu