zależy kto dzwoni:) jak nr prywatny lub jaki¶ którego nie mam to "słucham"
(wła¶ciwie to ostatnio cały czas mówię słucham:))
Jak kto¶ ze znajomych albo rodziny to "tak?" "słucham?"
(kiedy¶ jak brat dzwonił to "czego" ale to tak na żarty)
a tak ogólnie to zdarza się że ten kto dzwoni odzywa się pierwszy
_________________ ...czasem trzeba zamilkn±ć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Przemek
9.19 Punktów
Wysłany: 2009-01-01, 21:52
Je¶li kto¶ nieznajomy to "Hallo", a jak kto¶ z rodziny to "No".
Ja zazwyczaj "Halo?", aczkolwiek wersja "Czego?!" też się zdarza ;]
Czasem odbieram też tekstem "Co jest?" jak mnie telefon zdziwi. Albo "Czego zapomniałe¶/a¶?" jak kto¶ dzwoni zaraz po skończeniu ostatniej rozmowy :]
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać ¶wietny tekst.. potem słyszę w głowie cudown± muzykę... My¶lę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i u¶wiadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Jeżeli dzwoni tel stacjonarny, to: `Halo` lub `Słucham`.
A komórka, to zależy do osoby: `Cze¶ć`, `Co?`, `Co znowu?`, `Czego?` `Tak?`.
Zdarzało się też `RzeĽnia, słucham` ;)
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jeste¶my stworzeni z dwóch kontrastuj±cych idei: miło¶ci i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Gdy do mnie kto¶ dzwoni, to mówię: "Słucham ja ciebie" :)
Jak mama do mnie dzwoni, to zawsze mówię: "No", albo: "Co się znowu stało?"
No a wiadomo, jak nie mam numeru zapisanego, czy kto¶ z zastrzeżonego dzwoni, to mówię: "Słucham".
_________________ <3
... Kocham Cię już wiem
Jedno słowo, cichy szept
Kocham Cię już wiem
Jedno słowo a tyle mie¶ci się ...
Jak dzwoni kto¶ nieznajomy to mówię: "słucham", do tych znanych numeró odzywam się "hej"
_________________ "Proszę nie mów muszę odej¶ć, tyle jeszcze na nas czeka.
Nawet je¶li to co było już nie wróci,
nawet je¶li dzi¶ już nic to nic nie znaczy."
Je¶li dzwoni kto¶, czyjego numeru nie mam w pamięci telefonu to raczej mówię ... "Tak? Słucham?". A je¶li jaki¶ dobry znajomy b±dĽ kto¶ z rodziny to jest zwyczajne "Cze¶ć". No chyba, że jest to moja siostra. Wtedy moje powitanie brzmi "Co znowu?"
_________________ "Cinderella with no shoe, and the prince that doesn't know he's lost"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Nie możesz ¶ci±gać zał±czników na tym forum