Bardzo lubię teatr. Zaraziła mnie tym pani od Kółka Teatralnego, na które uczęszczałam. Niestety DZIAD-prezes MOKu nam Kółko "usunął" W styczniu się będę ubiegać z innymi o jego wznowienie.
Jeżdżę do teatru najczęściej ze szkolnych wycieczek, bo u mnie nie ma w okolicy. Oczywiście, że z własnej woli.
Nie mam ulubionej sztuki.
_________________ ,,Czasem udaje mi się napisać świetny tekst.. potem słyszę w głowie cudowną muzykę... Myślę sobie - o rany, to jest lepsze niż Led Zeppelin! Wracam do domu, puszczam płytę i uświadamiam sobie, cholera, to był Led Zeppelin..." - Axl Rose
Wolę teatr od np kina:) W kinie jestem skłonna zasnąć. Teatr to coś fajnego tam się po prostu czuje bliżej aktora bliżej tego co się dzieje i w ogóle tak fajnie jakoś:)
Jeżdże z własnej woli bo bardzo mi się zazwyczaj podoba.
Ulubionej sztuki nie mam, sądzę że jeszcze za mało widziałam.
_________________ ...czasem trzeba zamilknąć,
żeby zostać wysłuchanym ...
Lubię teatr, ale nie bywam tam niestety często.
Podobnie jak Buka podoba mi się to, że czujesz bliskość z aktorem i tak jakby uczestniczysz z nim w tym spektaklu, widzisz na żywo aktorów ich grę, pomyłki i takie tam ;)
Ostatnio [dziś] byłam na musicalu rockowym `Błysk rekina` - genialne
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
U mnie w "mieście" nie ma teatru. Czasami mamy wycieczki do Wrocławia z Liceum i zahaczamy o teatr. Ostatnio byliśmy na "Przyjazne dusze" a jeszcze wcześniej na "szalone nożyczki" . Polecam obie sztuki ^^ można się uśmiać. :))
_________________ W życiu nie ma prób, od razu zaczyna się przedstawienie. ;)
[quote="nataszka"]U mnie w "mieście" nie ma teatru.
U mnie też ... do teatru chodzę a właściwie to jeżdżę tylko jak są wycieczki szkolne. Jednak na ostatniej się strasznie zraziłam. Wiało amatorszczyzną i to strasznie ...
Zdecydowanie od teatru wolę operę albo zwyczajnie kino ... xD
[ Dodano: 2009-01-14, 19:09 ]
Upsss ... coś mi cytowanie nie wyszło ... sorki xD
Wczoraj byłam w Krakowie w teatrze na spektaklu `Trans Atlantyk` Gombrowicza.
Chyba pierwszy raz byłam na takiej poważniejszej sztuce. Nie załapałam wszystkiego co się tam działo, ale bardzo mi się podobało ;)
_________________ `Żyj tak, aby Twoim znajomym zrobiło się nudno, gdy umrzesz...`
Jesteśmy stworzeni z dwóch kontrastujących idei: miłości i strachu. Wybierz jedno z nich i żyj.
Axl Rose
Tak jak ja... Jakoś się nie składa, ale ostatnio (no dobra, nie tak ostatnio, gdzieś około listopada ) byłam z koleżanką na "Don Kichocie". Podobało mi się, tym razem skupili się na tym, żeby pokazać heroizm całej postaci i uparte dążenie Don Kichota do celu, obstawanie przy swoim. Z teatru wyszłam zadowolona.
Zawsze postrzegałam teatr w moim mieście za mały i niepozorny, ale może niesłusznie... W tym roku obchodzi bodajże pięćdziesięciolecie, niedawno przeszedł gruntowny remont i wzbogacił repertuar, teraz regularnie orientuję się, co grają i jak coś zwróci moją uwagę, to postaram się pójść.
A Teatr Telewizji? Zdarza Wam się obejrzeć? Na prawie każdym forum zakładam taki temat, ale właściwie możemy pogadać o tym tutaj. xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum