Forum Młodzieżowe, wielotematyczne Strona Główna

Ogłoszenie 

Witamy wszystkich nowych userów, zapraszam do rejestracji :)

Zostań Użytkownikiem Miesiąca i zdobądź cenne nagrody:)

Poprzedni temat «» Następny temat
Tolerancja
Autor Wiadomość
Antifa 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-02, 20:06   

Hmmm... Osobiscie jestem w pelni tolerancyjna... taaa... jak wszyscy.
Sratu tatu- taka prawda!
Niesądzę aby wszyscy Ci, którzy wyrazili swoje zdanie powyżej byli naprawdę tak tolerancyjni i wręcz ganili tych wszystkich nietolerancyjnych rasistow, etc.
Jeżeli wszyscy jestesmy tacy tolerancyjni to gdzie sa Ci, ktorzy w tak beszczelny sposob wysmiewaja sie, nie akceptują innych ras, religji, poglądów, upodobań. Z jak wieloma słowami krytyki spotykamy się, w zyciu codziennym, rzeczywistosc jest brutalna, nawet ludzie niepełnosprawni, okaleczeni przez los nie mogą choc w czesci czuc sie normalnie, bo gdy wychodza z domu skazani są na uszczypliwe uwagi pod swoim adresem.
Ale tak, oczywiscie spoleczenstwo nie ma nic sobie do zarzucenia!

Antares 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-04, 00:33   

mocik napisał/a:
Antares napisał/a:
Ja jestem tolerancyjna i mam to w dupie kto ma jaki kolor skóry czy poglądy..
Oceniam po charakterze :)

Czyli według poglądów, bo na ich podstawie kształtuje sie charakter;]

Tzn chodziło mi tu głównie o poglądy religijne. Źle to trochę ujęłam..
Wyœlij buziaka autorowi tego posta

Mayos 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-04, 10:06   

A pfu! Precz z rasizmem! ;o No, ten tegez... Ja tego nie ganię. Co inni, z bardziej rasistowskim poglądem, sądzą, to nie moja sprawa. Dla mnie się liczy moja...no, niech będzie ta tolerancja.
Chorzy - o ile tylko mogę, to takim wspomagam, pocieszam ich. Żaden problem. Nie wiem, dlaczego można się wstydzić towarzystwa chorej/upośledzonej osoby ;o Przecież człowiek wtedy pokazuje, że ma dobre serce i pomaga - że tak powiem - potrzebującemu. Czy to złe? o_O
Do osób z odmiennym wyglądem nie mam nic przeciwko. Nie dość, że przez lata nauki widziałem masę różnych narodowości (w podstawówce była trójka, czy tam dwójka dzieci z Azji - takowe rysy twarzy; teraz, w mojej klasie uczy się murzynka...czy tam mulatka o_O Nie wiem dokładnie xD Z klasy mówią, że murzynka, a rodzice (nie tylko moi), że mulatka. Licho wie - moim zdaniem...jakoś tak pośrednio - o ile to możliwe ^^), a na dodatek niedaleko AWF-u (jakby kto nie wiedział: Akademii Wychowania Fizycznego - ładny, spory teren, dość dobrze wyposażony i obdarzony przez inwestorów, czy jakoś tak ^^) dosłownie roi się od ludzi z ciemniejszą skórą. Po prostu przyjechali do Polski, bo im pewnie lepiej, niż we własnych, biedniejszych krajach ;) A ten AWF jest bardzo blisko mojego i innych osiedli, więc można jakiegoś Murzyna spotkać i na ulicy, w sklepie :P
Ogólnie, tak samo jak inni, nie za bardzo rozumiem tych, którzy nadal zachowują się rasistowsko. Może po prostu dlatego, że uważają się za pępek świata (jak to mówi wielu dorosłych) i nie widzą równych ludzi, poza ludźmi tej samej "rasy". Wszystkich poniżają, bo sądzą, że tak powinno być. Może ponaoglądali się różnych filmów, gdzie Murzyni są tylko niewolnikami...ale takie czasy przecież minęły ;o Spójrzmy na Amerykę - jaki kolor skóry ma sekretarz stanu (czy jakoś tak ^^)? :P Teraz są czasy bez rasizmu. Wszyscy są równi, i właśnie każdy powinien pokazywać, że uznaje tą równość, i traktować ludzi z innych narodowości tak samo, jak swoich rówieśników. Albo lepiej przyjaciół...bo w XXI w. to rówieśników nie zawsze traktują dobrze xD
I tyle miałem do powiedzenia. Rozpisałem się, to teraz...cicho sza ;x
Pozdrawiam,
Mayos ;)

Tchórz nie zazna życia,
Bohater nie zazna śmierci...

Buka 
I will be always...

Otrzymał 3 piw(a)

46.75 Punktów
Wysłany: 2008-07-05, 23:00   

Nie jestem tolerancyjna.

"toleruję" wiele rzeczy, nie przeszkadza mi czyjś kolor skóry, poglądy itp.
Ale są takie rzeczy których nie toleruję.

I te osoby które napisały że są tolerancyjne, to tak naprawdę nie są. Bo nikt nie jest w pełni tolerancyjny. Są takie sytuacje i takie zachowania których nikt nie jest w stanie zaakceptować.

chnibi 

0.00 Punktów
Wysłany: 2008-07-21, 23:05   

dla mnie tolerancja wyglada tak: nie podoba mi sie jak sie ubierasz i co robisz ale nie zabije cie i ostatecznie bede cie bronił

Ania 
(:

1.50 Punktów
Wysłany: 2008-09-26, 11:17   

Jesli chodzi o poglądy religijne, czyjąś wiare to owszem, jestem tolerencyjna i szanuje poglądy innych ludzi.
Inne narodowości? W sumie też toleruje i szanuje. Nie toleruje tylko Żydów i Murzynów. Szanuje, bo wszystkich ludzi szanuje. Ale jestem do nich negatywnie nastawiona.
Ktos uderzy Czarnego - rasizm, Żyda - antysemityzm, i oczywiscie wszyscy zrobia jeszcze wielkie 'halo', jacy to rasisci sa źli i niedobrzy, a ktoś uderzy Białego - nic.

lisette 

18.00 Punktów
Wysłany: 2008-09-28, 09:48   

A ja wcale nie jestem do końca tolerancyjna. Nie toleruję głupoty i ignorancji, braku oczytania, wypowiadania się na tematy, o których się nie ma zielonego podejścia, nie toleruję ruchów pro-ana ani nietolerancji (;

Cóż, nie potępiam nikogo dlatego, że jest np. katolikiem (chociaż uważam, że to wynika w dużej mierze z braku samodzielnego myślenia, czego nie lubię) i staram się ukryć obrzydzenie, gdy słyszę, jak ktoś słucha techno (chyba, że jest to techno puszczane z komórki w miejscu publicznym -- wtedy pokazuję moją nietolerancję i mówię, co o tym myślę). Bardzo nie lubię "zasłaniania się" byciem jakąś mniejszością -- typu "nic mi nie możesz zrobić, bo jestem czarny i zaraz wyjdziesz na rasistę", albo "nie możesz tak mówić, uraziłeś moje poglądy religijne" (dlago mogę wyrazić moje oburzenie, gdy dowiem się, że ktoś popiera PiS, a jak dotknę tematu wiary, to ludzie się obrażają?).
I jeszcze nie toleruję homofobii (:

Ogólnie -- każdy inny, wszyscy równi. Prześladowania zawsze są złe. Ale nadawanie specjalnych praw z okazji bycia mniejszością -- jeszcze gorsze.

Odpowiedz do tematu